Môžem byť tehotná?

wildria
14. mar 2023

Ahojte chcem sa poradiť, užívala som norethisteron, ktorý som vysadila skôr než som mala. S liekmi mam cyklus presný ako hodinky, ukážkový a bez pms. Bez liekov mám vyše 40 dňový cyklus, problemy s hormonmi atd. Neviete či môže norethisteron skresľovať vysledku tehu testov? Mám totiž príznaky ale testy co som si robila boli negativne zatial..no je pravda ze vzhladom na to , ze bez liekov je moj cyklus takyto dlhy som si ich robila mozno skôr.bolesti v podbrušku mám uz asi tri týždne, potom som mala velmi citlive bradavky a bolestive( co sa mi v zivote nestalo vzdy ma boleli cele prsia) a teraz ma zacali bolieť už celé.ale viac ako pri beznom pms navyše sa mi na nich spravili velke a vyrazne žily. Pár dni ma trápil vlčí hlad, asi dva týždne mi byvalo velmi zle, zo zaciatku len tak slabšie, porom sa to vyhrotilo na par dni tak ze mi bolo cele dni pernamentne zle s navalmi ale uz to preslo. Nikdy aa mi nic take nestalo, zle mi nemalo byt z coho.. brusko ma raz boli, raz neboli...dnes chodim nonstop cikať a som nesmierne dnes unavená.po ms zatial ani stopy..a aj pri mojom dlhom cykle by sa mi uz rozbiehat mala..mala som dlhsie taky biely vodnaty vytok..uz som unavena cela som ubolena tri tyzdne ma trapia tieto problemy a testy stale negativne a po ms ani naznak...v piatok idem na gyndu..nemate niekto podobne skusenosti? Hlavne po tom norethisterone? Tym ze som ho prestala uzivat sa mi mohol zas cyklus takto pokazit ale myslim si, ze po niekolkych mesiacoch uzivania to telo malo byt trosku nastartovane a po liekoch preliecene aspon trochu..nemyslim si ze by sa mi po prvom vysadeni hned vrátilo vsetko tak rychlo do starych kolaji..hlavne mi lame hlavu to ze mi byvalo tak zle a tie orsia..

janetinka27
14. mar 2023

@wildria u mna bol vzdy cyklus rozhodeny hned po vysadeni liekov.uvidis,co ti povie dr. Preco uzivas norethisteron? Kvoli dlhym cyklom? Zistili ti nieco konkretne? Mas ovu?

wildria
autor
14. mar 2023

@janetinka27 ano kvoli dlhym cyklom, pretoze ovu nemavam uplnu a brzdi mi menzes a kvoli chybajucim hormonom. Ale aj napriek tymto problemom som uz raz tehotna bola asi cc dva roky dozadu len to skoncilo potratom
Uz som norethisteron raz brala a tiez som ho vysadila teochu skôr..(neznasam proste lieky, rada by som bola keby telo fungovalo tak ako ma prirodzene..) a nepametam si uz ako to bolo vtedy tusim som to mala tiez trosku rozhadzane ale nie az takto
Uz som si stihla aj poplakat ked som nonstop taka ubolena.tie prsia ma bolia tak ze aa nemozem ani pohnut bez toho aby som nenariekala od bolesti 😀

janetinka27
14. mar 2023

@wildria ako ti vysvetlili tu neuplnu ovu? Lieky treba brat, vela z nas berie kopec hormonov, lebo nam chybaju a bez nich to nefunguje🙂

wildria
autor
14. mar 2023

@janetinka27 nevyprazdnuje sa mi pri nej cela sliznica, niekedy mi prebieha len akoby polovicne, vravel ze si mam popozerat nieco o polycystických vajecnikoch.
Viem ale nemienim brat cely zivot niake lieky. Mám skôr v pláne prečistiť si telo, viac sa hýbať, jesť zdravšie a doplniť kopec vitamínov a tak

janetinka27
15. mar 2023

@wildria ono je lepsie si radsej zistit viac o diagnoze,skus sa popytat drgyn, co ti hrozi,ak vynechas liecbu.
Ja mam tiez problem s ovu,folikul narastie a nepraskne.tiez je to taka polovicna ovu.nasledkom toho je,ze sa nema z coho vytvorit zlte teliesko,ktore produkuje progesteron.progesteron okrem ineho strazi strukturu tvojej sliznice v maternici.ak progesteron chyba,sliznica ma inu strukturu a pri menstruacii neodide uplne.nasledkom je,ze zhrubne a vznikne hyperplazia.je uz taka hruba,ze je telo nevie pri krvacani odlucit.takze pridu bolesti,krce a krvacanie kedykolvek pocas mesiaca.zena krvaca vlastne kedykolvek a prudko.dalsim velkym rizikom je,ze sa zacnu menit jadra buniek sliznice.mozu vzniknut atypie,to je uz posledny stupienok pred rakovinou.
Ja som o tom nevedela,tiez som vysadila asi po 3 rokoch liecby hormony,nasadila som vitaminy,gynex... a o par rokov som skoncila s diagnozou komplexna hyperplazia endometria s atypiami. Sanca otehotniet je velmi mala, ked zena uz nechce deti,vybera sa pri tejto diagnoze maternica.ak chce deti,tak musi fungovat na hormonalnej liecbe, pracne vyliecit sliznicu,prezit dlhe mesiace silneho krvacania a bolesti,kym sa zhrubnuta sliznica dostane pod kontrolu a potom dufat v zazrak otehotnenia a chodit kazdych 6 mesiacov na kyretaz kvoli kontrole buniek sliznice.je to tazka diagnoza.
Ak mas moznost,uzivaj radsej lieky,kym je cas,lebo hyperplazia ti prinesie vela bolesti. Navyse,ked vysadis lieky,tak sice budes zo zaciatku par rokov akoze normalne krvacat,sice cykly budu dlhsie.budes si mysliet,ze je vsetko ok,ved cyklus mas,aj ked nie pravidelny.ale to je ten omyl,ze to nie je skutocny cyklus,je to krvacanie sposobene nespravnou hladinou hormonov,kedy uz telo zareaguje krvacanim.moze ist napr. o tzv. krvacanie z prieniku hormonov.
Ked ti mozem poradit z pozicie zeny, co si tymto presla a prechadzam a keby si vedela,ako som teraz zavisla od davok hormonov a kazdy mesiac injekcia do brucha a odbery krvi,opakovane kyretaze a neplodnost... urcite ber hormonalnu liecbu.uzivaj aj pupalku v kapsuliach a vit c.
Ja beriem pred ovu injekciu ovitrelle (pripadne injekciu gonasi) a po 3 dnoch mam nasadeny amelgen progesteron 10 dni.
Ovitrelle je na to,aby ten folikul praskol,aby ovu nebola polovicna.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre