Môžem byť tehotná 3 týždne po kyretáži?

dianna3571
31. aug 2023

Žienky ored 3 tt som podstúpila kyretaž (mŕtvy plod) dnea test pozitívny je možné že som hneď otehotnela?

anavixy
31. aug 2023

Dalsia co nevie vydrzat so sexom? 🥲 ano je to mozne ale je mozne aj to ze je to len zostatok, navstiv svojho gynekologa nech to skontroluje a nechaj sa dokladne poucit o spravani po kyretazi!

sense
31. aug 2023

Nechala by som sa skontrolovať lekárom, môžeš byť tehotná ale môže to byť aj zostatkove hcg

klarissa25
31. aug 2023

Pochybujem ze si tehotná skôr je to zostatok hcg...a na základe čoho si si vôbec robila test ?

jaskolka
31. aug 2023

To ste okamžite skočili do postele, ci co? Pretože keby to tak nebolo, tak hádam neriešis, ci môžeš byť tehotná....
Po kyretazi takisto mas dodržať šestonedelie, nechapem, prečo x žien tak riskuje, lebo si myslí ze"nekrvacam, je mi dobre, tak hop sup na to "...

amelie2017
31. aug 2023

To si mala sex tyzden po kyrete? Nehovoriac o fyzickej stranke, ale ak by mi museli robit kyret kvoli mrtvemu plodu, mojmu vytuzenemu babatku, ktore odislo, sex by bol posledne, na co by som po zakroku myslela.

aknamorka22
31. aug 2023

@dianna3571 hcg by ti malo klesnúť do mesiaca po prerušení tehotenstva. Ak nie, bude problém niekde inde a vyhladala by som lekára. Toto bude skôr zostatkove hcg. Mas aj naplánovanú nejakú kontrolu po kyrete?

simona20201309
31. aug 2023

@amelie2017 to si ty. Niekto má silnejšiu psychiku. Nie každý to tak prežíva akoby si to prežívala ty.

dianna3571
autor
31. aug 2023

@aknamorka22 áno 5.9 idem na kontrolu

dianna3571
autor
31. aug 2023

@amelie2017 2tyzdne po kyrete

dianna3571
autor
31. aug 2023

@simona20201309 úplne súhlasím, nie každa z nás to znáša rovnako.. Túžime s manželom po dieťati

veronikaszabova
31. aug 2023

@simona20201309 nejde o psychiku. Neodporuca sa nemat sex po kyrete len tak zo srandy. Ale kvoli tomu, ze bol nasilne otvoreny krcok a hrozia infekcie.

simona20201309
31. aug 2023

@veronikaszabova tomu úplne rozumiem. Ja som skôr reagovala na tu poznámku o vytuzenom bábätku....

zuzi0911
31. aug 2023

Tu nejde o túžbu ,ale po 3t je poväčšine kontrola ešte len aby sa zistilo či je maternica dobre vyčistená s potom skúšať

dianna3571
autor
31. aug 2023

@zuzi0911 po kyrete som krvacala slabučko 3 dni a ďalší týždeň som špinila a tým sa to skončilo.
Žiadne bolesti počas sexu, ani krvácanie vôbec nič

zuzi0911
31. aug 2023

@dianna3571 ja mám tak isto za sebou kyret kôli MA v 11tt .nám napr neodporúčali hneď,ale dať do pauzu aspoň 3cykky predsa len aj maternica sa musí zahojiť . No je veľa dr,ktorý naopak odporúčajú sa snažiť po 1ms nie hneď ....tá 1ms je základ aspoň tá 1....a teda kontrola až sa vie či je maternica zahojena . Krvácanie má každá žena iné ,to není záruka ,že všetko sa vyčistilo.
No držím palce,až všetko tentokrát dobre dopadne

jablkovastrudla
31. aug 2023

Toto je zostatkova HCG, ja som po potrate mala este 6 tyzdnov positivne testy. Vycistena som bola dobre len mi pomaly klesalo.

dianna3571
autor
31. aug 2023

@zuzi0911 ďakujem pekne

dianna3571
autor
31. aug 2023

@sense ako dlho môže byť HCG v moči? Všade sa to píše inak

majka_3
31. aug 2023

Tak je to dosť jednoduché ako nato prídeš... sprav test paličkovy a o dva dní ďalší... a budeš vidieť či hcg rastie alebo je test rovnaký, čo by znamenalo ešte asi nedočistena...
Držím palce 🤞 aj kamarátka takto ostala tehotna,túžila veľmi po bábätku a vraj po potrate je väčšia šanca... 🤷‍♀️

dianna3571
autor
31. aug 2023

@majka_3 má neaky priznak to že som nedočidtena?

dianna3571
autor
31. aug 2023

@majka_3 niekde sa píše že HCG v moči sa ukazuje maximálne 2 týždne no ja mam pozit test kde ukazuje tehotenstvo 1-2 týždne a to som nemala ani prvý menzes

anavixy
31. aug 2023

To ze mas este zvysene hcg je predsa uplne normalne, moze to trvat aj mesiac (dva tyzdne v priemere, ale mozes byt aj mimo priemeru) a neznamena to ze nie si docistena v zmysle, ze ti nieco zostalo v maternici, hcg je hormon a musi sa postupne z tela odburat. Pokial by hcg rastlo alebo neklesalo, tak vtedy je to bude tehotenstvo alebo iny problem z predchadzajuceho tehotenstva, ako ti pisala majka. Vezmi si aka vysoka hladina hcg je v 8tt a aky citlivy je tehotnesky test, resp. aka nizka hladina oproti tomu je v 1-2tt. A ovulacia je pred menzesom, takze dolezite je kedy si mala styk, nie ci si mala menzes. Preco si si vlastne ten test robila, len tak?

majka_3
1. sep 2023

@dianna3571 ako som ti napísala..či je to nove hcg a teda či rastie prídeš nato tak ze spravíš test dnes ráno a pozajtra...
V ktorom týždni si bola na čistenie ?

dianna3571
autor
1. sep 2023

@majka_3 v 8 tt

veronikaszabova
1. sep 2023

@dianna3571 ak si bola uz v 8tt, tak to bude este zostatkovy

sense
1. sep 2023

@dianna3571 pretože je to rôzne u jednej klesne pomalšie u druhej rychlejsie
Ja som nemala kyret ani jeden, zakaždým som sa vyčistila sama, keď som mala Ma v 9 TT za dva týždeň žiadne hcg už, keď som mala Ma v 6 TT tak ešte mesiac som mala zostatkove hcg

dianna3571
autor
3. sep 2023

@sense volala som na pohotovosť bolo mi povedané, že po 3 týždňoch po kyrete sa už nema vyskytovať HCG.. Jedine v tom príde ak by bol nejaké ťažkosti a bola by som zle vyčistená.
Tym dňom ako sa robí kyretaž HCG okamžite klesne maximálne pár dní sa ešte môže ukázať v moči ale nie 3 týždne

sense
3. sep 2023

@dianna3571 tak si zas tehotná zrejme
Ja nue som gynekológ
Ja som len napísala moju skúsenosť aj keď ja som ani v jednom prípade Ma nemala kyret

veronikaszabova
3. sep 2023

@dianna3571 ja som mala po kyrete v 7tt zvyskove HCG este skoro mesiac

okm221
13. sep 2024

Ahoj ako si dopadla? 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre