Zdravím môžem byt tehotná aj 2 dni pred ovuláciou ?V sobotu aj v nedeľu nadránom bol sex naplno dnes utorok doobeda som pociťovala tlak v podbrušku a bolesť ako pri ovulácii. Urobila som si test a oči mi vypadli bol posit. a úplne jasne testovacia bola silnejšia. Ja mám normálne pár dni pred ovuláciou hlien nie veľa a potom, keď mám ovu tak sa spustí, ale tento krát som bola úplne suchá a dnes trochu ale nie veľa... Ja som si myslela, že pri ovu musí byť veľa toho plodného hlienu normálne zo mňa až vyteká... Ale test aj tlak v podbrušku doobeda hovorí, že mám ovuláciu. Ja som otehotnela s malou 1 necelý deň pred ovu povedala by som tak 10-12 hod pred ňou vtedy neplánované nemala som ešte ovulkovať....Je pravda že spermie prežijú ažh 5 dní ? čiže je dosť teraz možné, že môžem byť tehotná dnes som mala teplotu až 37,01 ale merala som neskôr lebo som dnes dlhšie spala. Merala som o dve hodky neskôr.ďakujem
Aj keď je tých spermií menej... lebo mi mávame sex skoro každý deň. Aj keď asi blbá otázka keď veľa žien otehotnie z kvapky lásky...
Len toto táto ovulácia ma prekvapila mám po spontánnom potrate v 9.týždni mala som už odvtedy 1 menštruáciu, ale bez ovulácie. Bola som tam dole absolútne suchá merania aj hlien vôbec som s tým nerátala,(mávam ju neskôr), že teraz v utorok mi test a teplota -37 ukáže toto a ta bolesť. Ja mám vždy veľa hlienu. Môže byť ovulka bez vela hlienu? Ale test mi to jasne ukazuje kúpila som si taký lepši lebo som si nebola dnes istá či mám alebo nemám. Dnes si dávam pesar, ale asi mi už bude možno aj na nič... Chceli sme ešte počkať... Bolo to ťažké obdobie...Ako je to s teplotou po ovulácii drží sa to stále na tých 37 alebo ak som neotehotnela klesne znova nadol?
@sylwi23 plodny hlien byva pred ovulaciou a v den ovu zacne miznut... a ano da sa otehotniet zo styku pred ovulaciou 🙂 to je naj...spermie si pockaju. Mne 3 nes po porode vychadzal negat ovulacny test cely cyklus..ziadny hlien ani naznak po ovu a bum otehotnela som ale bolo z toho biochemicke
Ja som, ale ziaden hlien predtým nemala preto sa pýtam. Môžu prežiť dva dni v tele aj bez hlienu? Ja som práveže bola suchá. Ale dnes som malá tu typickú ovulačnú bolesť a ten test mi ukazuje tu čiarku testovaciu silnejšiu ako kontrolnú a ukazuje, že je poz.
U mňa vždy tečie hlien, keď nastane ovu a pred tým som taká vlhká par dni predtým to všetko teraz nebolo. Ja som v 12.týždni mala sama potrat doma ale plod sa prestal v 9. týždni ďalej vyvíjať. Bolo to strašne ťažké obdobie... Nečakala som, že telo tak rýchlo dostane znova ovulku... Môže sa test mýliť?Niekde som čítala, že sú aj ženy bez hlienu, ale u mňa to veru nikdy tak nebolo toto je prvý krát preto sa pýtam.
Ja som mala podstatne nižšie teploty merám sa ale nemeriam upne v tej istej hodine neviem ci to hra velku rolu, ale vzdy hneď potom ako sa prebudím...Ale napr. dnes o dve a pol hodiny neskôr.... Hlien mi začal dnes predtým skôr minimalne nic ako v neplodnom období ..Preto ma dnes prekvapil ten test..čiže ak som nemala priaznivý hlien alebo skoro žiaden tak je dosť možné, že spermie proste zomreli všetky?
@sylwi23 prve dve deti neviem, ale tretie mam z 2 dni pred ovulaciou (hlien nemam taky vyrazny, ale bazalna teplota mi to potvrdila), stvrte babo cakame tak, ze bazalna teplota nizka, este som sa rozculovala, ze kde ta ovu zase je, ze uz chcem mat po, ziadny plodny hlien, to bolo presne 18 DC, to rozculovanie sa. Na 15 DC som mala ovu bolesti, ale brala som to tak, ze teplota potom nevystupila, ovu test negativny po cely cas, ze asi to ovu teda nebola. A na 25 DC mi vyskocila teplota cez 37, zrazu a nezdalo sa mi to nejak, tak som spravila teh.test a skoro som odpadla, bol pozitivny, slaba ciarka ale este. Sex sme mali 10 DC, takze spermie prezili do toho 15 DC, podla sona to uplne sedi toto. Ale ziadne priznaky pred ovu neboli, ani ta teplota nezareagovala, len to pichanie vpravo som mala, co som vyhodnotila, ze to nemohlo byt ono a ked aj ano, tak to urcite spermie nemohli prezit. Predtym neprezili niekedy aj 4 dni...Takze takto to tiez moze byt niekedy 😅
Dva dni úplne hravo prežijú. Tretie dieťa máme 4-5 dní pred ovu, ktorá prišla o 4 dni skôr.
Tak to ti teda prezili dlho zaujmavé. Ja som to brala tak že spermie prežijú len pri dobrom plodnom hliene a inak zomrú..Kvôli PH ktoré pre ne nie je dobré a prekvapilo ma, že mi nabehla ovulka lebo ja vždy mávam tie hlieny v plodnom období už pred ňou a počas nej úplne veľa to musím na wc chodiť🙂 No tak musím počkať.
Mi tiež sme tak mali malú ovulka mi prišla o 5 dní skorej a deň pred ňou sme ju urobili šidlo naše malé krásne...
Ja som si vždy myslela že ovulácie bez poriadneho hlienu pred ňou a počas nej nemôže nastať ale ten test mi to ukazuje aj teplota aj stav v podbrušku... Zajtra odmeriam naschvál v normálnom čase čiže skorej... U mňa to bolo tak ,že pri ovu mi pride telopta na 37 a ak sa nemýlim ak si tehu ostáva naďalej vysoká a neklesá. Mne pri jednom tehu klesla a potom sa už držala len hore.Môžem mať nameranú vyššiu teplotu bazálnu ak som merala cca 2 hodiny neskôr? Môže test klamať ak ukazuje testovacia silnejšiu čiaru ako kontrolná...Teda dosť jasne digi test s čiarkami
@ruzasipova koľko dni pred ovu si mala sex ?
2 dni v nedeli nadránom bol sex a utorok vecer-dnes mi test potvrdil ovu. a mala som zvysenu teplotu plus bolest. Ale nemala som pred tym ziaden plodný hlien dnes to zacina s tym hlienom ale menej ako obvykle...Ja ked mam neplodné obdobie som tam dole suchšia a keď mi začína ovu. a pred ňou tak sa mení hlien. Teraz to tak nebolo. Môze byt bazalna teplota vyssia, ked si ju meriam kazdy den o 8 -9 rano ale dnes az o 10 30 ale hned po prebudení. Ja teraz cez prazdniny kvôli tomu ze nie je skola vstavam nepravidelne a deti boli choré tak som si konecne dnes potrebovala pospat lebo posledne dve noci boli nárocne...
Ráno som sa merala v normalnom case ako vzdy a teplota 37, keď pozriem do grafu tak mam jasnú ovulaciu a bolesti podobne aj dnes nadránom ako pri poslednom oplodnení s ovuláciou... No tak uvidíme hlienu mam oveľa menej ako normálne mávam pred a počas ovulácie možno to bude hrať nejakú rolu. Včera sme išli s pharmatexom.
@sylwi23 ako si dopadla uz vieš výsledok?
@any_soj vies co, ja som mala po covide a dalsej dakej potvore tak sucho, ze nechapem, teplota stale nizka a na 25.den cyklu naraz vyskocila nad 37, reku to az teraz ovu??? Tak som si spravila tehotensky test - len pre istotu. A bum, 2 ciarky. Ale toto bolo asi zazracne a vynimka z pravidla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sylwi23 Ano, spermie preziju par dni. Takze mozes mat najprv sex, potom ovulaciu a ostat v ten mesiac tehotna. Ja mam tak obe deti.