Môžem byť mesiac po potrate tehotná?

drm21
8. feb 2023

Ahojte Chcem sa poradiť či je možné aby som mesiac po potrate bola znova tehotná? (MA v 6tt, bez zákroku), neviem či sú to len pobláznené hormóny alebo si to celé nahováram a privoláva mám ale začínam sa cítiť presne ako pri prvom tehotenstve že mi býva zle celý deň nevoľnosti a ešte aj tak zvláštne citlivé prsia a pobolievanie podbruska. Len neviem či je možné aby som bola tehotná k lekárovi mám zatiaľ obavy ísť, stretli ste sa s tým už niekto? Ďakujem

limetka69
8. feb 2023

Ja som takto otehotnela, takze mozne to je. Gynekolog povedal, ze mi to moze rozhadzat cyklus a mam si prist o mesiac po vyvolavacku. Naopak mna to ani vo sne nenapadlo, ked som prisla po vyvolavacku oznamil mi, ze som tehotna. Smiala som sa, ze ziadne priznaky, ako som si nahovarala mesiace predtym sa nekonali 🙂 prestali sme sa sanzit, ze ide leto, festivaly, kasleme na to... sex sme mali raz. A zadarilo sa

drm21
autor
8. feb 2023

@limetka69 ako práveže vôbec neviem čo si mám zatiaľ myslieť lebo predtým tiež keď som ostala tehotná asi štyri dni po styku mi začalo bývať divne, a teraz mi akosi postupne silnejú príznaky ale tak test mám zatiaľ negatívny tak neviem čo si mám myslieť som z toho docela nervózna ako bola by som šťastná len sa bojím či by sa to znova nezopakovalo a či bude všetko v poriadku... to by znamenalo že by som musela ostať tehotná nejaké dva tri týždne po potrate tak správne chápem je to vôbec možné nechápem,

limetka69
8. feb 2023

Zaklad je, mysliet pozitivne a dat sa do kludu. Dole mas idealne prostredie na uhniezdenie, preco by to nebolo mozne? Treba tomu dat cas. Ak sa zadari budes cakat 9 mesiacov, zvykni si 🙂

drm21
autor
8. feb 2023

@limetka69 Bože veru Veľmi by som sa tešila tak lebo lekár mi povedal že je tam veľmi malá pravdepodobnosť povedal mi že po prvom cykle mane skúšať a v nemocnici mi povedali že môžeme hneď nakoľko nebol potrebný zákrok ale lekár môj teda že aspoň jeden cyklus a že ani mi nebude predpisovať antikoncepciu že je malá pravdepodobnosť že by som mohla otehotnieť,... Takže tým pádom sme mali nechránený styk približne každý druhý tretí deň asi po desiatich dňoch od potratu Kedy som sa cítila v poriadku a nič ma nebolelo

drm21
autor
8. feb 2023

@limetka69 tak myslela som si doteraz že ovuláciu budem mať až po menzese vôbec by ma nenapadlo že keď nemáme než sa môže ozaj takéto niečo zadať ty si ostala Koľko od potratu tehotná keď sa môžem spýtať?

drm21
autor
8. feb 2023

@limetka69 ako ani si Nechcem robiť ďalší test tento týždeň lebo aj predtým keď mi začalo bývať zle Ukázal mi test dve čiaročky až na cca 14 deň

anavixy
8. feb 2023

Ovulaciu po menzese? Praveze naopak, teda u niekoho sa vyskytne anovulacny cyklus, ale inak je vzdy najprv ovulacia a poto krvacanie… preto aj vela zien otehotnie pocas sestonedelia alebo dojcenia, ked nemaju menzes, alebo kratko po potrate, lebo si myslia, ze ked nemaju menzes nemozu otehotniet, ale menzes pride az po ovluacii.
Kazdopadne ak si nespravist test, lebo by ti este neukazal vysledok, tak zbytocne budes chodit k lekarovi, tiez nic nezisti a chodit kazdy druhy den na krv asi tiez moc nema zmysel… pockaj kym test bude doveryhodny a zatial sa spravaj tak, ako by si tehotna bola-zodpovedne. Ak si nemala kyretaz, co si nemala, tak sa oplodnene vajicko kludne moze spravne uhniezdit a prosperovat.

limetka69
8. feb 2023

@drm21 nepamatam si to presne, je to uz 7 rokov. Ale tiez mi nic nebolo, sex sme mohli mat prakticky hned, a ked som prisla ku gynekologovi o 4 tyzdne uz tam nieco videl.

mell27
8. feb 2023

@drm21 moja kamoška otehotnela hneď po spontánnom potrate...

drm21
autor
8. feb 2023

@limetka69 waw tak to by som sa veru potešila, len bolo všetko v poriadku? Len to by som musela tým pádom otehotnieť cca 2 týždne po potrate, to je možné?

limetka69
8. feb 2023

@drm21 ano bolo to v poriadku, mam krasneho 6r syna. A samozrejme, ze je to mozne. 🙂

drm21
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drm21
autor
8. feb 2023

@limetka69 lebo užívam Femibion a už som rozmýšľal či aj z toho mi nie je ťažké od žalúdka Teraz ho užívam približne druhý týždeň Odkedy som teda prestala krvácať som si ho približne aj nasadila

drm21
autor
8. feb 2023

@limetka69 lebo skutočne som nemala absolútne žiadne problémy a približne po ôsmich dňoch sme sa skúsili prvýkrát milovať ale teda nemala som žiadne problémy a tak mi aj lekár hovoril že pokiaľ ma nič Nebude bolieť a budem po psychickej stránke v poriadku že vtedy môžeme mať styk len teda on bol zato že aspoň ten jeden cyklus počkať že však aj tak by som skôr nemala otehotnieť.. A v nemocnici mi povedali že bez problémov aj hneď že môžeme skúšať, len teba keď mi môj lekár povedal že tam skôr nie je šanca tak ako si neviem ci si to už len nahováram... ty si tiež Teda otehotnela tak približne tie dva týždne po potrate? Tak to si ma veľmi potešila že bolo všetko v poriadku to ti veľmi gratulujem🥰

ankare
8. feb 2023

@drm21 mala si už cyklus po potrate?

floki1994
8. feb 2023

@drm21 možne je vsetko ale zatial by som sa na to neupinala ked je test negativny..divne ti moze byt z kadecoho aneviem ci by si mala uz priznaky ked test nic neukazal...to hcg je tym padom ziadne alebo minimalne pod hranicou ...ja som po potrate normalne radsej pockala kym naskoci cyklus, pripravila psychiku na to ze sa to moze zopakovat a nasledne sme skusili a na nase prekvapenie hned na prvy sup 😅 drzim palce a neboj..bude tak ako ma byt..

drm21
autor
8. feb 2023

@floki1994 no práveže aj predtým ten istý problém ze od začiatku nevoľnosť a nechutenstvo a až cca 14-16 deň ukázal test, ved aj ja si hovorím ze možno sú hormóny zblbnute, ale tak chrániť sa nijak nechránime tak počkám a skúsim až budúci týždeň urobiť test a ak by vyšiel tak skúsim zasa o týždeň či stmavne 🙄lebo tiež rátam že môže iný druh testu vyjsť pozitívne keďže koľkym vychádzal dlho pozitívne po potrate

floki1994
8. feb 2023

@drm21 drzim palce..po potrate moze byt pozitivny len ak este nekleslo uplne hcg na nulu alebo ak sa zena dobre nedocisti..uvidis 🙂

drm21
autor
8. feb 2023

@floki1994 no som veru Veľmi zvedavá, uvidím ci mi budu príznaky pribúdať, neviem zatiaľ čo si myslieť, veľmi by som sa tešila ale aj bála 🙄

drm21
autor
8. feb 2023

@ankare ako myslíš menzes? To ee ešte zatiaľ

ankare
8. feb 2023

@drm21 tak ak si ozaj otehotnela, vychytala si prvú ovulácie po potrate. Kedy si chceš spraviť test?
Po potrate je tam vraj "pohnojene", takže je možné,že tehotná ozaj si.

drm21
autor
9. feb 2023

@ankare No naposledy mi tiež v priebehu niekoľkých dní od styku začal obývať až zle ale test mi ukázal až približne okolo 14 dňa skôr mi ukazoval sa ako negatívny

ankare
9. feb 2023

@drm21 a koľko si po styku? Sprav si test aj teraz, možno ukáže. 🙂

drm21
autor
9. feb 2023

@ankare Tak my sme mali styk asi týždeň po potrate Kedy som sa cítila dobre že už som ani nekrvácala ani ma nič nebolelo, zatiaľ keď som si kúpila obyčajný cez tak mi neukázal nič uvidím skúsim buď po víkende alebo niekedy v priebehu budúceho týždňa kúpiť clear blue

ankare
9. feb 2023

@drm21 uvidíš. Ono to máš aj celé trošku rozhádzané po potrate, telo sa zvykne aj dlhšie spamätávať z toho.

drm21
autor
9. feb 2023

@ankare Veď práve že to si aj Myslím že skôr ide o to

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre