Môže žena otehotnieť po pôrode?

nika95
22. júl 2014

Ahoj chcela som sa spytat , ci moze zena po porode otehotniet , dcerka sa mi narodila 2 maja , sestonedelie som mala aj prvy menzes 21.06.2014 a mala som dostat 28.07.2014 a meska mi uz 4 dni mala som po skonceni menzesu nechraneny styk s manzelom cele 3 tyzdne a nechaval to vo mne , dnes som si robila test 25 citlivostou a bola tam uplne slabucka ciarka druha , som objednana ku gynekologovi v piatok mam obavy lebo dcerka ma len 3 mesiace 🙂 ☹

januliku
22. júl 2014

@nika95 Tvoja čiarka na teste snáď hovorí za všetko.

huginko
22. júl 2014

no podla mňa tehotná byť môžete... 😒

sorciera24
22. júl 2014

@nika95 samozrejme, ze mozes...dokonca sa vraj vtedy najlahsie otehtonie.....a to rpeco ste ako mali nechraneny styk, ak neplanujete dalsie?...toto nehcpaem!....preboha, ved otehotneis mozes vzdy.....po sestonedeli uplne bezne....ved kolki maju deti do roka....

nefertitka
22. júl 2014

@nika95 jasne, ze mozes. Pamatam si, ako mi dr.vravel, nech sa nespolieham na kojenie ako na antikoncepciu a ak nechcem tak skoro otehotniet, nech sa chranime.
No a moj muz ma presne takyto rozdiel so svojim bratom ako ty opisujes...teda jeho mama otehotnela po 3 mesiacoch

dejnas
22. júl 2014

@nika95 a prečo by akože nemohla??? navyše, ak sexuje, bez ochrany a naplno 😕 čo sa ti na tom zdá neuveriteľné? nepoznáš žiadnu mamičku,ktorá porodila deti do roka?
ak už je tam čiarka, tak gratulujem 🙂

nika95
autor
22. júl 2014

ale tam bola uplne slabucka skoro ju nebolo vidno neviem ci to nebolomoc skoro robit ten test ale pobolieva ma pobrusku a aj maternica myslite ze mozem byt v tom < 😢

bajca77
22. júl 2014

Jasné že môžeš. Ani šestonedelie, ani kojenie nie je žiadna antikoncepcia. Kopec súrodencov je narodených do jedného roka. Medzi mojimi kamarátkami-sestrami je rozdiel 10 mesiacov 😉 😉 😉 😉. Nakoľko staršej vychádzajú zle roky tak chodili spolu aj do jednej triedy. Ako keby boli dvojičky.

katren
22. júl 2014

@nika95 nechranite sa a opytas sa ci mozes byt tehotna????? preco nie???? nieco tomu brani????

jahodka8
22. júl 2014

a kojíš nejako intenzívne? Ak kojíš, tak menštruácia pritom môže vynechávať, posúvať sa, veľa žien nemá vôbec, niektoré hneď po šestonedelí. No ak si mala menštruáciu, tak si mohla za tým mať aj ovuláciu, aj pred ňou. No že niektoré majú menštruáciu, ale bez ovulácie. No už teraz nestresuj, niektoré ženy to zvládnu aj takto rýchlo za sebou.

nika95
autor
22. júl 2014

no mal mi predpisat antikocepciu len mal dovolenku 2 tyzdne a potom sme isly na chatu manzel nechcel pouzivat prezervativ , teraz neviem co robit nemala som skadial vediet ze to mozem tak rychlo otehotniet nikto mi to nepovedal ,a nechce sa mi verit ze za takz kratky cas by som otehotnela ☹ dcerku ked sme planovali trvalo to 1.5 mesiaca kym som otehotnela

dejnas
22. júl 2014

@nika95 ja nesúdim... ja sama som otehotnela asi 8 mesiacov po prvom pôrode ... tiež neplánovane, ale neplakala som, tešili sme sa...
nechápem ale, prečo idete "naplno", ak nie ste pripravení na ďalšie dieťa... základy biológie

nika95
autor
22. júl 2014

nekojim moja dcerka je alergicka na mlieko ma vysoku alergiu nekojim ju kojila som ju len mesiac

jahodka8
22. júl 2014

@nika95 1,5 mesiaca, tak to si otehotnela hneď. No ved nechaj riešiť to manžela, nech sa stará, to niektorí muži si myslia, že tak skoro sa nedá otehotnieť alebo si chcú niečo dokázať, veľa mužov žiarli na bábo napr. pri dojčení. A čo na to manžel? Akože teraz neviem, čo robiť? Existuje aj tá tabletka po, len to musíš ísť k lekárovi a spýtať sa na to.

nika95
autor
22. júl 2014

lebo mazel bol nedockavy a chcel si to uzit naplno lebo chodil na dva tyzdne do nemecka , on sa tesi na male ale ja ani moc nie lebo mam vysoky predpoklad mat dvojicky

mamulienka30
22. júl 2014

@nika95 - no ak je test pozitivny, tak si tehotna. Ziadne velke co ak nie by som nepripustala... asi to tak bude. Budes mat dve deticky tesne po sebe, teraz smer lekar, ci je vsetko ako ma byt a riesit prakticke veci ako vacsie auto, surodenecky kocik a podobne.. ked sa ti to v hlave utrasie pochopis, ze to ma aj urcite vyhody, ked budu deti s tak malickym rozdielom... do skolky naraz, mozno aj do skoly naraz... vela sa vyhraju... len prve dva roky si rozhodne kavu teplu nevypijes 😉 Hlavne, ze sa manzel tesi a berie to pozitivne, vsetko bude dobre, ked sa to utrasie, sprava o dietatku ak si to neplanovala je vzdy trosku - dost na psychiku.

prasiatko30
22. júl 2014

@jahodka8 tabletka po je do 72hodinach od nechranneho styku cize ak sexovali tri tyzdne bez akejkolvek ochrany tak tabletka po ti uz tak hovby pomoze sa na nu akurat tak z okna moze kukat😄😄😄

A na buduce by som prestudovala lepsie biologiu👍

nika95
autor
22. júl 2014

pockam este dva dni a urobim si dalsi test teraz s citlivostou 10 neviete mi poradit nejaky spolahlivy test a dobry na cene nezalezi , len mam take bolesti podbrusku ako keby som mala dostat ms , a to iste som mala aj na chate 7.7 cely tyzden myslela som si ze mam dostat a nic zatial , no tabletku nechcem stym ani manzel nesuhlasi , ja studovat nic budem prasiatko30 lebo moj lekar mi povedal ze sa nemusim este nicoho bat ze by som otehotnela to je nejaky pako asi ho zmenim

sorciera24
22. júl 2014

@nika95 ja teda enviem kolko ams rokov,a le snad vies, akos a robia deti a ze otehotneis mozes vzdy, ekd ams sex....a duplom, ekd enchraneny....muz odmietol prezervativ?......no tak si uzil a bude mat asi dalsie dieta....ked mu to za to stalo........tak to budete mat aspon rychlo za sebou.....

jahodka8
22. júl 2014

@prasiatko30 zasa také odpovede. Ked sexovali 3 týždne, tak k oplodneniu mohlo dôjsť aj včera. Je veľa žien, ktoré sú biológiu vedia perfektne a nemôžu otehotnieť. To sa nedá až tak presne naplánovať.

jahodka8
22. júl 2014

tak potom napíš, ako to dopadlo.

dejnas
22. júl 2014

@nika95 no tak teraz si to ozaj užije naplno 😀
ale nie, už nebudem sarkastická... ak teda si tehotná, neboj, určite to zvládneš 🙂 zvládli to iné, zvládneš aj ty... a náhodou to má aj výhody... drobci spolu vyrastajú, keď podrastú zahrajú sa spoločne, budú mať podobné záujmy... ja by som teda nemenila... spočiatku je to náročnejšie - to je fakt, ale s odstupom času som veľmi rada, že to "osud" za nás takto zariadil 🙂

nika95
autor
22. júl 2014

ma to aj svoje vyhody nevydy budem mat 20 rokov som mlada este heh ja viem ze vela zien nemoze mat deti ja som vdacna za nasu malicku , chceli sme pracovat na dalsiom az po zime na jar teraz je neplanovane len sa musim spametat stoho soku , necakala som ze to tak rychlo pride , len rozmyslam nad tym ako to s manzelom povieme rodine ty asik odpadnu >D , no co uz zivot ide dalej , no ked tam bola este taka uplne slabucka skoro neviditelna druha ciarka tak niesom asik dlho vtom , no manzel sa tesi co mu ine zostava 😕

dejnas
22. júl 2014

@nika95 klídek 🙂 si síce mladučká, ale si dospelá, navyše vydatá žena... to - koľko a KEDY budete mať detí - ja výhradne vec Teba a tvojho manžela... nik iný nemá právo súdiť, komentovať... rodine to treba oznámiť sebavedomo a s potešením 🙂 treba im dať najavo, že je to vaše rozhodnutie a že sa z neho tešíte... a babky nech sa tešia na ďalšie vnúčatko 🙂 🙂
držím palce 😉

nika95
autor
22. júl 2014

no hej som mladucka a mladsia od manzela o sedem rokov on bude mat 27 rokov , no babkz moja mama je babkou 38 , a jeho mama 44 , tak su mlade babky heh >D no chceli sme max 3 deti viac nie , lebo je katastrofa vypisovat nemecke papiere a yiadat pridavky a matersku stadial aj poistovna co mam eu , som zvedava co mi povie gynekolog mala som taky pocit ze som tehotna , mam obavi stoho aj som si poriadne poplakala nad tym , ale musim to yvladnut je to moje a musim sa starat >D

siska765
22. júl 2014

@nika95 skusk secret woman kazetovy,u mna na 8-10 dpo ukazal 100 percentnu pravdu kym ostatne este nie

nika95
autor
22. júl 2014

dakujem vyskusam a uvidim siska765

vejula
22. júl 2014

@nika95 tak to že ti meška menzes 4 dni nemusí nič znamenať. ak dojčiš tak velmi pravdepodobne nebudeš mať hned pravidelný cyklus. AK dojčiš na požiadanie, nepouživaš cumlik, flašku, dieťa spava v noci pri tebe v posteli, tak prvé tri mesiace je šanca že otehotnieš minimalna. Ja osobne o sebe viem, že po pôrode minimalne rok som neplodná, menštruacia mi prišla po prvom pôrode po 19 mesiacoch a po druhom po 16 mesiacoch, dovtedy sme sa nijako nechranili a ani som neotehotnela. Príchod plodnosti predchadzaju určite signaly tela - plodný hlien atd. Mne sa po prvom menzese vždy vrátila i ovulacia teda plodonosť (viem podla merania BT)....

nika95
autor
22. júl 2014

@ vejula ja som kojila malu do 1 mesiaca potom jej zistili alergiu silnu na mlieko ma sojove , menzes som hned dostala po sestonedeli po 2 tyzdnoch mala som ho 7 dni , dostala som 21.06 mala som ho do 28.06 a od vtedy som mala nechraneny styk s manzelom cele 3 tyzdne mala som dostat 28.07 a meska stale , mala som nejaky taky biely vytok po niakych 47 dnoch po ms ,

vejula
22. júl 2014

@nika95 aha, no tak to je iny prípad, ak už nedojčiš, tak sa ti plodnosť už mohla vrátiť.

vejula
22. júl 2014

@nika95 plodný hlien je taký priesvitný naťahovací ako sopel. Ale nie každá žena ho ma tak vela aby si ho zaručene všimla

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre