Môže lubrikačný gél zabrániť otehotneniu?

sunshine5
27. aug 2012

Ahojte Babule,
tak my sa tiez snazime otehotniet, zatial sa mi nedari. Aj ked nie je to vobec dlha doba, ale tak otazky sa mi vynaraju, ked kazdy mesiac dojde pravidelná "návsteva" a chvilku som smutna.
A teda ma napadlo, že ci moze lubrikacny gel znemoznit otehotnenie. Docítala som sa, ze musi byt zalozený na baze vody, nie spermocidny. To vsetko ten lubrikacny gel splna, takze nemal by byt zavadny. Ale aj tak, mate nejake skusenosti? Resp. podarilo sa vam otehotniet, aj ked ste pouzili lubrikacny gel?

ďakujem krásne za reakcie.
budem si to velmi vazit.

klaudia001
27. aug 2012

@sunshine5 ahoj, ved na lubrikačnom gele máš napísané, že spomaluje otehotnenie !!!!

kate013
27. aug 2012

Ahojky, my ho taky hodně používali a zrovna když jsme ho neměli, tak se zadařilo, těžko říct, zda to bylo tím, že jsme ho zrovna neměli ..ale taky jsem někde četla, že může zpomalit spermie...tak přeji ať se brzo zadaří 🙂

linddi
27. aug 2012

No ak chceš otehotnieť, tak si kúp lubrikant PRE SEED - skús si vygúgliť 😉

sunshine5
autor
27. aug 2012

@klaudia001
Na tom, co pouzivame my, nie je napisane, ze spomaluje otehotnenie. Alebo nieco zle citam?
Praveze je napisane, ze nema sa pouzivat ako antikoncepcny prostriedok, pretoze moze dojst k otehotneniu...

Ďakujem Kate ...tesim sa s tebou... No tak teda teraz neviem, snad sa do diskesie zapoji viac tehuliek a napise svoju skusenost a pocit...

sunshine5
autor
27. aug 2012

@linddi
ty si vyskusala ten pre seed ??? O nom som si uz nasla na internete... tak silno premyslam, ci si ho objednat, lebo v lekarnach ho bezne nemaju...

linddi
27. aug 2012

@sunshine5 hej, mám ho, jeden cyklus sme skúšali aj s ním, ale nezadarilo sa... 😒 tak neviem... on sa dá objednať len cez net.

klaudia001
27. aug 2012

@sunshine5 nooo tak skus ten speed gel, ja ho síce nepoužívam, maju ho na otehotnenie.sk

sunshine5
autor
27. aug 2012

no docitala som sa, ze su dva typy... tento pre seed gel alebo conceive plus... oba by mali dopomoct k otehotneniu..
O tom druhom ste nic nepoculi?

alyze
27. aug 2012

čau shunsine5, my sme sa tiež snažili otehotnieť s lubrikant gélom, ale niečo na tom asi bude, trvalo nám to cca 4 mesiace, s presným výpočtom plodných dni a vynechaním gélu+ vhodná poloha a podarilo sa 🙂 dne som už v 28 tt 😉 🙂 😵

slundo
27. aug 2012

gel samozřejmě nejde brát jako antikoncepci, ale určitě výrazně snižuje pravděpodobnost otěhotnění.... spermie sice neničí, jako ten spermicidní, ale určitě jim ztěžuje cestu , takže raději nepoužívat 🙂

katussska24
27. aug 2012

@sunshine5 ja som mala pro seed, pricom som ho vobec neaplikovala s tymi ich aplikatormi a vysledok?
momentalne sme v 7.mesiaci 🙂

sunshine5
autor
27. aug 2012

@katussska24
a pouzivali ste pri snazime sa o babatko predtym aj obycko gel?
A ako dlho ste pouzivali pre seed, kym sa zadarilo?
Ale teda srdecne gratulujem... 🙂)) Musi to byt paradny pocit 😅

sunshine5
autor
27. aug 2012

@slundo

ja by som ho rada nepouzivala, ale myslim, ze je to celkom nutne. Mam asi nejaky problem s tym, ze nie som dostatocne vlhka... :( a preto sa pytam, ci to velmi znizuje pravdepodobnost...
no sak ale clovek sa uci, ale kazdopadne dakujem za rekaciu 🙂
kazde slovo a nazor padne vhod

katussska24
27. aug 2012

@sunshine5 snazili sme sa od septembra cca (s dvoma malymi prestavkami kvoli chorobea antibiotikam 😖 ) ten pro seed sme mali tusim od decembra, pred tym sme pouzivali normal gel. tiez som sa docitala podobnu info, tak som to pistila "plodnym" gelom. normalny gelik nezabrani otehotneniu, ale mu ani nepomoze...

sunshine5
autor
27. aug 2012

@katussska24
ďakujem ti krásne za odpoveď.

nanulik
27. aug 2012

no tak som pozrela na ten náš a je na nom napísané "Lubrikačný gél nie je antikoncepčný prostriedok a neobsahuje spermicídne látky"

bosoriak
27. aug 2012

@sunshine5 Nie, ak lubrikant nie je vyslovene spermicidny, nema vplyv na otehotnenie. Tie spominane gely na pocatie su podla mna len marketing a zneuzivanie tuzby rodicov po dietati.
My pouzivame Durex Play a otehotnela som 3x bez problemov na prvy pokus.
Drzim palce.

slundo
27. aug 2012

chápu .... taky jsme ho před snažením používali, ale pak to nějak muselo jít bez toho..... můžeš se poradit s gynekologem . Hlavně hodně štěstí 🙂

sunshine5
autor
27. aug 2012

@nanulik
My pouzivame Pepino a je tam jasne uvedene, ze nie je spermicidny, cize by mal byt ok.

@bosoriak
Ani nevies, ako si ma potesila, ze je tu aj clovek, ktory otehotnel s pouzitim obycko gelu 😅 😅 😅 si ma posilnila na duchu, pretoze moc sa nehrniem do toho pre seed (zatial) a tiez mam pocit brutalneho ataku prostrednictvom marketingovych ťahov. A tak tusim kupim durex play 🙂))) A kludne este mozes nieco pozitivne napisat 🙂

@slundo
dakujem krasne. 🙂

nanulik
27. aug 2012

@sunshine5 tiež máme pepino, taký bledomodrý obal má

jerryjanka
27. aug 2012

ano čítala som niekde dáky článok že aj ked nie je spermicídny tak proste ten gél nie je dobrý pre spermie, my sme odvtedy používali pre seed alebo concieve plus - oba su sperm-friendly.

sunshine5
autor
27. aug 2012

No tak ja teda uvidim, ci sa podarilo a ci nie. Ak bude zaujem, napisem 🙂
Kazdopadne stale sem s postrehmi ;)
Informacii nikdy nie je dost.

sarin
13. nov 2012

Fiiha.. no aj my pouzivame Durex Play (johodovy) 😖 , ale keby som otehotnela, tak to asi nesposobi nejake nasledky ci? 😨 Uz nebudem pouzivat

mita9
13. nov 2012

podla mna je to blbost. my tiez pouzivame gel a som tehotna 🙂

sarin
13. nov 2012

NOrmalne som sa vystrachovala teraz bo vypadam nadejne s priznakmi 😔 tak hádam to nemoze ublizit

ennynka
29. jan 2014

@sunshine5 ahoj.vidim ze uz mas parmesacne babätko...ako to nakoniec dopadlo s tym gelom?otehotnela si s tym gelom alebo s tym co je na pocatie urceny alebo s ziadnym?vopred dakujem za odpoved 😉

sunshine5
autor
29. jan 2014

@ennynka nam sa podarilo otehotniet aj s gelom lubrikacnym. Viem, ze som sa ho snazila pouzit co najmenej ale tak pouzila som. Aby to bolo prije,ne, tak sme nuteni. A podarilo sa. 🙂 takze asi tolko.

dila543
27. nov 2015

Awuj sunshine5 ked si použila ten lubrikacny gel ti pomohol ostala si tehotna pomozmi abi som ostala tehotna ..a chcem si obiednat ten gel lubrikavny a to jak mam ho pouzivat dakujem pomozte mi dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre