Zdravím, zakladam túto diskusiu lebo sa už idem zblázniť. Moja sestra je v nervoch už pár dní lebo sa bojí že otehotnie. Neviem ako jej vysvetliť že sa nemá ničoho báť že to bude blbosť.
Mala s priateľom normálne pohlavný styk. A tvrdila mi že niečo so spermií jej stieklo omylom tam kde nemalo . Ale že vraj sa po tom hneď utrela .
Neviem ako jej mám vysvetliť že to ešte nič neznamená.
( Žijeme iba s otcom a ona takéto témy s ním preberať nechce )
Fakt budem vďačná za každý rozumný komentár.
Presne, ako písala @nika_val: otehotnieť nie je také jednoduché. Vysvetli jej ale, že by tieto stresy nemusela riešiť, keby miesto prerušovaného styku investovali do ochrany.
Dievčatá a koľko že to máte rokov? Hlavne tvoja sestra? Jednu radu jej dám najlepšie nesexovať.Aspon do plnoletosti. Kde sa všetky baby s tým ponáhľate? Nič vám v živote neujde a už také starosti vo vašom veku? Aká som ja len rada že ja som si detstvo a dospievanie užila 🙂 A sex až po 18 tke skôr som nemala ani potuchy o tom 😅
No ja neviem, ale "niečo so spermiami, tieklo tam kde nemalo" je nechránený pohlavný styk, pri ktorom sa môže otehotnieť. Takže ak chce sexovať, tam jedine s ochranou.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Skús je ukázať nejaké videá na YouTube že ako reálne prebieha otehotnenie.
Vysvetliť jej že na to aby otehotnela sa musia spermie dostať priamo dnu a nie to že jej niečo niekde stieklo.
To že to stieklo neznamená že sa dostalo dnu.
A za ďalšie na otehotnenie treba mať styk počas plodných dní, ideálne počas ovulácie.
Predpokladám že sestra nie je dospelá žena čo si nejak pravidelne sleduje ovuláciu, príznaky ovulácie a podobne takže netuší kedy ju mala. A ak povie že aplikácia jej ukázala plodné dni je to blbosť. Aplikácia ukazuje iba predpoklad kedy by mohli byť ak by mala dokonaly cyklus.
Takže v skratke: otehotnieť nie je tak jednoduché ako si tvoja sestra myslí
Je kopec žien ktoré by tak veľmi chceli a majú aj normálny styk kedy sa spermie dostanú dnu a aj tak neotehotneju (aj môj prípad).
Takže nech sa nestresuje, pretože z toho stresu jej bude zbytočne meškať menštruácia. 🙂