Dobrý deň. S partnerom sa snažíme o dieťa. Ovuláciu mám mať v v nedeľu. Predvčerom a včera sme súložili. Myslíte, že sa nám mohlo podariť? Kedy najskôr by som si mohla spraviť test? Ďakujem za odpoveď.
Sex v stredu, ovulácia až v nedeľu? Ťažko.
Boze tieto otazky, ja si obcas myslim, ze si ludia robia srandu... ako ma sex zo vcera a predvcerom vplyv na tvoju nedelnu ovulaciu... spermie ano "posledny mohykan" vydrzia aj 5 dni, ale idealne je mat sex v plodnom obdobi kazde dva dni... 12 dni po ovulacii si mozes skusit spravit test... ale ak mas ovulaciu podla "kalendara" a nesledujes si ju inak, moze byt hocikedy inokedy... preto dobra rada na zaciatok - urob si test, ked ti vynecha MS, drzim palce.
@anjelicek26 Ja ani neverim, že to sranda nie je ;) Mňa co vždy tak zarazi, je to slovo sulozit 🙂 Mne to do vzťahu kde je laska, snaha o bábätko jednoducho tak dráždi usi 🙂 Keby poviem môjmu, budeme v nedelu sulozit? 🙂 No ja neviem 🙂
@zdenka11081983 mne z toho uvodneho prispevku vadi slovo sulozit najmenej🙈
@guudy ved jasne, ze baba je cez Košice 🙂 To sulozit ako čerešnička na torte
Test si urob ked ti bude meskat ms, predtym to je zbytocne. A zbytocne sa pytas ci si otehotnela, to nikto nevie. Aj keby si sexovala pocas ovulacie, tak to nie je na 100%.
Prosím tieto príspevky ukazovať tým čo sú proti zavedeniu sexuálnej výchovy na školách 🤦🏻♀️
@petronellla87 Tieto vedomosti ohľadom rozmnožovania a oplodnenia sa vyučujú dávno na ZŠ/SŠ len by trebalo dávať pozor na biológií.
Tu by ani sexuálna výchova nepomohlo keď je niekto nepozorný.
ešte je skoro na víno a popcorn, ale predsa si asi idem urobiť a naliať. vidím, že sa tu dnes stihlo pozbierať celkom slušná zmeska ľudí s IQ 1,7 🙂 autorka, klobúk dole. zatiaľ vedieš
Môže sa podariť a nemusí.
Nemusí sa to podariť ani cez ovuláciu, ale odporúča sa mať styk blízko ovulácie.
Na toto ti dá odpoveď len tvoja menštruácia a tehotenský test ktorý sa má robiť po vymeškaní.
Môžeš aj skôr, ale výsledok ti to nezaručí.
@medda_beda to je tiež pravda
Spermie prežijú v tele ženy aj 5 dní. A takisto to ze aplikácia ukáže ze ma byt ovulácia neznamená ze aj vtedy bude kľudne môže byť ale aj nemusí môže byť skôr alebo aj neskor. A test si sprav keď ti bude meškať ms
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
je to vo hviezdach....
Odporucam precitat si zaklady biologie... kedysi to bolo tusim na zakladnej skole niekde v 7.-8. rocniku.
Dominantný folikul, dostatočne veľký a zrelý, praská a vajíčko sa uvoľňuje. Začína sa jeho putovanie vajcovodom. Má 12-24 hodín na to, aby sa tu stretlo s dominantnou spermiou, teda došlo k jeho oplodneniu a po cca 5-dňovom putovaní vajcovodom sa dostáva ako blastocysta k maternici, do ktorej sa potrebuje implantovať. Uhniezdenie vajíčka je doslova jeho implantácia do tehotenskej sliznice v dutine maternice. Najskôr si nájde vhodné miesto na maternici, putuje a „okukáva“ ju a keď si miesto vyberie, vajíčko sa implantuje-pripevní-vniká na miesto, ktoré sa stane jeho „domovom“ na nasledujúcich 9 mesiacov. Časovo sa to dá predpokladať v závislosti na menštruačnom cykle ženy – ak máte pravidelnú menštruáciu a 28-dňový cyklus, k uhniezdeniu dochádza približne medzi 5.-11. dňom po oplodnení (2-8 dní pred očakávanou menštruáciou alebo 20-26 dní od prvého dňa poslednej menštruácie). Ak sa vajíčko úspešne uhniezdi, začne sa produkovať hormón hCG, známy to tehotenský hormón, ľudský choriový gonadotropín. A ten farbi druhu ciarku na tehotenskom teste....