Ahojte presne pred rokom v novembri som zistila že som tehotná,robila som si dogitest ktorý vyšiel 2+3 čo znamená 4-5tt,pomaly 3 týždne má lekári nechali na ihlách lebo nič nevideli,potom došiel sok povedali že je mimomaternicove,horšie bolo že to nevedeli nájsť tak další týždeň som bola v bolestiach keď to našli hneď som išla na príjem došla som za 5 dvanásť naplánovali mi laparoskopiu na druhý deň no už ten večer mi to museli vytiahnuť,psychicky som to nezvládla plakala som nechcela som si to pripustiť lebo strašne som už dieťatko chcela…po laparoskopi a vytiahnutí ľavého vajicovodu mi bolo oznámené že do pól roka môžem otehotnieť ale môže sa stať že to bude pravdepodobne znova mimomaternicove,po prepustení sme začali riešiť kde nastal problém či u mna alebo u priateľa zistili že ma spomalene spermie že to bude asi ten dôvod a najlepšie pre nás bude inseminacia aby nenastali niake to riziko znovu,od snaženia sme upustili,minuli mesiac sme sa rozhodli že do konca roka pôjdem na inseminaciu tak som volala dohodla termín na začiatok decembra,pred 5timi dňami sa mi nedostavil ms. Hneď som vedela že sa niečo deje test pozitívny utekala som znova kúpiť digi test znova ukázal 2+3 čo je znova 4-5tt včera som bola u gynekológa vyrátal mi že už by som mala byt 5tt+4 a na ultrazvuku nič nevidel,zobral mi krv hcg vyšlo 520 čo mi príde malo strašne sa bojím že je to znovu mimo maternicove,neviem čo si mám mysliet o tom :,-(
@kkovacovak dal mi termín 3 decembra že v tedy by už mal niečo vidieť,mám zlý pocit z toho….
@nataliasmejko
Keď bude hcg 1000, už by mohlo byt niečo vidno, byt tebou, idem si dať pondelok zobrať hcg a podľa toho sa už budes vedieť odpichnúť 🙂 ja som riešila v lete toto iste, až pri 2500 sa ukázal vak, den predtým nič
@nataliasmejko no objednal ťa tak aby si bola v 8tt kedy sa reálne aj chodí prvýkrát za normálnych okolností. Vtedy už tam určite niečo bude tak sa neboj. Ak by si ale náhodou začala špiniť alebo niečo tak bež na pohotovosť. Držím palce
@nataliasmejko mas odsledovanu ovulaciu? Ak nie neda sa na to spolahnut. Pri takej hodnote nemohol vidiet...vcera ak bolo 520 tak zajtra by uz malo byt nieco vyše 1000. Taky cas uz by mal vidiet aj ked vsetko zavisi od kvality USG pristroja. Neostava ine len pockat. Drzim palce nech je drobča tam kde ma byt
520 je dosť malo aby videl nieco na uzv čiže zatiaľ len čakať, ja som mala v 6tt hodnotu hcg cez 15000 tak neviem ako sa to počíta.. každopádne nech ti to vyjde 🙂
HCG 520 v 5tt3d je mozno na prvy pohlad malo, ale nieje to az take nezvycajne, Tuto kukni stranku, je to databaza hodnot HCG podla dni po ovulacii, je to z tehotenstiev ktore boli v maternici a mali srdecnu akciu. Tvoj tyzden je cca 20 dni po ovu, a mozes vidiet ze to nieje az take zle.
http://www.betabase.info/chart/betaByDay/20/Single
Ak by to bolo MMT, tak by si uz teraz mala mat silne bolesti a aj ine komplikacie, ak ich nemas tak je dobre.
Drzim palce aby to bolo tam kde ma byt.
Inac, lekar ta objednal dost na neskoro a som prekvapena ze nenariadil dalsi odber na hcg o dva dni, ci to spravne rastie.
Ďakujem Vám,nič iné neostáva len čakať len je to zlý pocit nevedieť na čom som
@nataliasmejko odporúčam hlavne kľud...lebo u mňa to bol práve stres a vyčerpanie ...ja som tiež mala prvý raz mimomaternicové tehu a potom o 3 masiace sa nám podarilo a už máme syna a momentálne na ceste ďalšie ... skúste sa tým nezatazovat a zamestnajte hlavu niečím iným...mne možno pomohlo aj to že som zmenila prácu a hneď to bolo tam .... držím palce ☺️
@nataliasmejko zajtra si cinkni do labaku aby ti vzali krv na hcg. To cakanie je na porazenie,viem. Resp.spravit test ci ciarka silneje
@miskamicha počkám tie dva týždne buď to uvidia alebo pošlú na príjem,ale už som zmierena z mimo čo čítam 520hcg je máličko 😞
@nataliasmejko ale ja som čítala, že ak je malé hcg, tak je šanca, že žena neskôr otehotnela ...problém je vysoké hcg a nič v maternici ...inak poznám žienku ktorá porodila 6 zdravých detí a niekde v strede mala jedno mimomaternicové ....lekári často strašia, lebo musia o všetkom informovať ...ja som mala v 5 tt vysoké hcg a v maternici nič, teda vzali mi krv a to hcg bolo tak vysoké, že ma lekár volal hneď na ďalší deň na ultrazvuk ...našťastie v poslednej chvíli sa ukázal prázdny vačok...o 2 týždne nabehol plod aj akcia srdiečka ....držím prsty, aby bolo všetko dobré 😊
Nestresuj sa a mysli pozitivne 🙂 viem, o com hovorim, naozaj. Mam za sebou 3 mimomaternicove. Po prvom, ked som ostala zas tehotna, som si proste povedala, ze to vyjde a mam doma krasneho 3rocneho krpca 🙂
Potom zase a zase po ivf mimomaternicove, ale uz som sa zmierila s tym, ze maly bude jedinacik. Nevadi.
Drzim ti silno palce 🙂
@nataliasmejko ak si nemala odsledovanu ovulaciu, tak nemas uplnu istotu ci nebola o 3-4 dni neskor nez si ty myslis...zdrave spermie prežiju v plodnom hliene a cestu k vajicku si najdu. Ja by som.sla uz na odber,necakala by som...ak to pojde spravnym smerom nebudes sa trapiť 🙂
Ahojte no upustila som od toho nemyslím na to ale dnes som mala taký ťahavý pocit v podbrušku a neviem či je to dobre občas má pichne v ľavo keď som mala mimo pichalo má ale to boli strašne bolesti až kŕčovite toto je iné take zvláštne,možno to je aj koli mojej namáhavej práci,ktorú robim ale je to nepríjemný pocit,ale zvládnem to zachvíľku je už piatok a zistím na čom som
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nataliasmejko nemysli si nič a počkaj. Na sone ešte nemusí byť nič vidieť. Hlavne ak nevieš presne kedy si otehotnela. Vôbec nemusí byť pravda že ak bolo jedno mimomaternicove tak bude aj druhé. Mne tiež vyberali vajcovod a v pohode som za chvíľku otehotnela. Nič iné ti teraz nezostáva len počkať. Kedy ideš na ďalšie odbery?