Ahojte, prosím poraďte mi keďže obvodný ma poslal ku gyn agyn a k obvodnemu.. nikto mi nič aj tak nedal už 2 dní mam neskutocne migreny zvraciam nevladzem som hotova pulzuje mi cela hlava od bolesti pichava silna bolest.. mam z nej tyky v oku keďže som v 5mesiaci a nemôžem nejak extra lieky a už vôbec nie kombinovať čo u mňa bolo zvykom🤣 ako to riešite vy prosím? Tlak mam 105/87 srdce 106 ďakujem
@petronellla87 alpa mi hneď vyvolá zvracanie :/
Ja som mala s migrenami problem do konca 2trimestra a jedine, co mi 'dovolili bol paralen, ktory som si nedavala, lebo vobec nepomahal tak sa mi zdalo zbytocne davat si ho 😅😅 ale co mi pomohlo bol magne b6 - 3x2 tabletky denne, vela odpocivat, vela vody a kava s citronom a sledovala som, co mi ich spusta
kedysi som riešila len kľudom v posteli... ticho, tma, kľud, chládok...
v súčasnosti si to nemôžem dovoliť tak si dávam Sumatriptan - 1/2 tabl.
zavolaj na pohotovosť že čo si môžeš dať v tvojom prípade.
@evcagabi ja trpím akože migrénami aj mimo tehotenstva, ale vtedy keď ma to chytilo to bol diazepan a 2 paraleny🤣
@melissa_19 ja som praveze nikdy nemavala a bol to pre mna zabijak, ked som umierala v posteli , pomaly ani nevnimala okolie a sla sa 🤮🤮 carovne obdobie 😅😅😅
@evcagabi hej no, lenže mne nepomáha už ani to...
@melissa_19 ja som migrenik, v nedavnom tehotenstve som take silne mala asi len 4x a paralen plus magnezium mi zabral, mimo tehotenstva som brala silne lieky, paralen by mi nepomohol. Skus paralen, nic si tym neublizis. Aj keby s odstupom par hodin si das dalsi. Ja som mala v tehotensvte aj covid 40 st teploty a paraleny som davala kazdych 5 hodin.
Srdce 106? Tak snáď pulz nie? Skus kamilkovy čaj s medom
@olivia_c ja migrény liecene nemám takže paralen u mňa zaberal ale musela som si vzdy dat 2.. a to je moc
@melissa_19 chapem, zelam ti nech ta to cim skor prejde a radsej paraleny ako sa trapit... ;)
ja som silny migrenik neurolog ti nieco moze predpisat + mne velmi pomahali masaze chorila som kazde 2 tyzdne az do porodu
@kacena4 raz som bola u neurológa pichol mi niečo a 2 dní som ležala bez duše s vracanim tak radšej nič 🤣
@melissa_19 mne v tehotenstve na migrénu ako tak pomáhala horúca sprcha, najmä na tvár. Asi sa tým teplom roztiahli cievy, ktoré sa pri migréne sťahujú a vyvolávajú bolesť. Bola som aj v nemocnici ale okrem infuzie a paralenu mi nedali nič ine 😒 mne to našťastie po prvom trimestry prešlo
@melissa_19 toto z dm je topka na masirovanie
@bessdonna dakujeeem pôjdem kúpiť 😅
@melissa_19 stoji to euro daco,neolutujes.len si potom oci nechytaj 😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@melissa_19 mokrá plienka na čele, Coca cola a keď bolo najhoršie paralen. Ešte vraj pomáha masírovať spanky alpou ale to som neskúšala 🙃