Meškanie menštruácie a možné tehotenstvo po sekcii

7. nov 2022

Sekciu som mala necelých 6 mesiacov dozadu. Všetko prebehlo bez komplikácií, jazva sa hojila celkom dobre akurát navonok zostala škaredá, vystúpena a tvrdá.
Menštruáciu som dostala 5 týždňov po pôrode a odvtedy každý mesiac pravidelne v 29,30dnovych cykloch... A už mi mešká 4 dni 🤷‍♀️ test bol zatiaľ negatívny ale nerobila som úplne ten citlivý... S mužom e sa milovali bez ochrany ale dal si pozor pred koncom to do mňa už nedal... Keďže v minulosti aj keď sme sa snažili tak to nikdy spontánne nevyšlo (manžel OAT, ťažko poškodené spermie keď sa po dlhom dlhom snažení rozumej vyše rok a pol podarilo vždy som potratila 😔 preto ivf ) , nakoniec mame tehotenstvo až po ivf... Ja mam teraz strach, či náhodou motyka nve nevystrelila 🥺 dieťatku sa nebranime aj plánujeme, ale aspoň rok od sekcie... Bojím sa co ak... Co ta jazva bojím sa následkov ako je napr. Ruptura maternice.. Je tu niekto kto to mal podobne? Prosím..možno žeke tam je iný dôvod v meškaní... Cítim sa nafuknuta, taka nervózna, pichá ma v pravom vaječníku ( už som rozmýšľala aj nad cystou?) asi ako pms ale to býva aj pred tehu

jeanne14
7. nov 2022

Mám krsniatka s 11m rozdielom, po sekcii. Taktiež sa o prvé dlho snažili, s jedným vajcovodom dokonca a bum .. takže nič nie je nemožné. Skúsiť ešte test.

Taktiež je po pôrode možné že sa cyklus rozhodil. Som dva roky po druhom pôrode a stále ho nemám pravidelný ako celé roky predtým, dokonca po prvom pôrode mi chodila ms presne na hodinky.

autor
7. nov 2022

@jeanne14 ach.. My by sme radi dieťatko Lem fakt tej jazvy sa neskutočne bojím aby to vydržala a som si aj vedomá ze keď dnes bol test negatívny tak to tak nemusí aj byť, medzi babatkami by bol iba 15mesiacov rozdiel 🥺 doteraz mi chodila ako hodinky každý mesiac po pôrode až doteraz , to by sa ešte mohol rozhodit pol roka po pôrode?
A ešte k tehotenstvu brala som všelijaké možné lieky na udržanie a celý čas pichala lieky na riedenie krvi... Tak mam aj strach co by bolo bez tých liekov

jeanne14
7. nov 2022

Áno je to je možné. Prvú ms som dostala po sestonedeli, tri či štyri mi prišli presne po 28 dnoch. 5 dni ms. Odvtedy kadejako raz 30 dni,raz 26, ..
aj švagriná tak brala lieky kadejaké, fraxik tiež pichala. Doktorka doslova vravela o zázraku keď otehotnela druhýkrát. 🙈 ale tak to malo byt. Aj jazva to vydržala.
Skúsila by som teda gynekológa keď nič ..

autor
7. nov 2022

@jeanne14 aj u nás by to bolo zázrakom, keďže to do mňa vôbec ani nedal 🤷‍♀️ ale nie je to istota no... Super ze švagriná to zvládla 🙂 tak hádam to bude v poriadku, uvidím do konca týždňa ze co a ako a budem to musieť riešiť s gyn

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre