prosím, menštruáciu mávam pravidelnú s tým že nie každých 30 ale 40 -45 dni. občas tych 30 obcas 45 momentálne mi mešká 60 dni, s priateľom sme použili ochranu. 60 dni sa mi ešte nestalo, neviem čo robit. chcem sa spýtať. ma tu niekto cyklus ako ja?
Takyto byva pri polycystickych vajecnikoch.Na zlepsenie cyklu sa pouziva Inofolic,kyselina listova,mne dost pomohol aj taky “elixir” Afrodite.A tiez aj spravna strava,vela o tom najdes na internete.
Ak študuješ máš skúšky alebo inú formu stresu bez ohľadu na vek,môže to na cyklus nepriaznivo vplývať. Ale termín pravidelná by som na tvojom mieste nepoužívala,tiež som to u mojej gunekologicky skúsila a to som mala naozaj každých 35 dní a vynadala mi že pravidelný je iba 28 a že to má máloktorá žena
Ja som to mala snad od 15tich, kvoli dietam v takom mladom veku som si poskodila stitnu zlazu, aj cyklus s vajecnikami. Cize ano, moze to byt aj v 21. Tiez chcem upozornit, ze gynekologovia to casto "riesia" antikoncepciou, ale to ti osobne absolutne neodporucam, to riesenie vobec nie je a moze to mat skor negativny dopad na tvoje zdravie. Za mna kombinacia zdravy zivotny styl a doplnky vyzivy je najlepsia cesta. Ale treba sa samozrejme pozriet, ci za tym zlym cyklom nie je nejaka ina zdravotna disfunkcia, napr ta stitna zlaza, zvyseny testosteron, cukrovka a podobne..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, pri cykle viac ako 35 dni by mal gynekológ spozornieť a urobiť testy. Môže to znamenať polycysticke vaječníky, tie sa moc liečiť nedajú,dajú sa iba zmierniť príznaky liekmi. Ak sa ale nesnažte o dieťa,čo mi vychádza z toho ,ze ste použili ochranu,tak by som to ja osobne zatiaľ neriešila. Ale je dobré vedieť na čom si,lebo v budúcnosti to môže znamenať problém s otehotnením