Meskajúca menštruácia a negatívny test

bambi12345
10. mar 2022

Ahojte, s priatelom sa vyse roka snazime o babo. Dva tyzdne mi meska MS, uz som robila dva testy s par dnovym odstupom, oba negativne. MS mi takto dlho meskat nezvykne. Uz v maji som bola tehotna, na teste som vtedy az po 2 tyzdnoch mala slabulinku ciarku, ale skoncilo to ako biochemicke. Doktorka mi povedala, ze na prehliadku je este skoro, tak tam zatial nemam chodit. Myslite, ze by to nakoniec predsa len mohlo byt tehu?

anjelicek26
10. mar 2022

Uz v den meskajucej menstruacie by si mala mat kolajnice na teste :( Dva tyzdne po a negativny test je sanca prakticky na tehotenstvo nulova. Ak sa snazite rok, neskusala si sa dohodnut na cyklus monitoringu s lekarkou? Odsledovat ovulaciu ultrazvukom, sledovat hormonalne zmeny pred a po ovulacii... nech vies, co sa vlastne deje.

zojeva
10. mar 2022

Funguje to tak, teoreticky, píšem teoreticky lebo prác je iná, že väčšinou je ovulacia 14DC keď sa vajíčko oplodni trvá nejaký čas kým sa zahniezdi, ale pri 28 daňovom cykle by vlastne 14DPO už mal test ukázať tehotenstvo. Každá žena ma však ovulaciu inak ja som napríklad mala až 21DC ovulaciu to znamená že ak by som aj otehotnela na 28DC (zvyčajný deň ms) mi test neukáže ešte nie. Tebe však mešká už 2 týždne čo by test už mal ukázať ak by si mala ovulaciu aj na 28 DC napríklad. Ale nič nie je stratené. Ale skôr si myslím že je iný problém. Takto dlho mi ms meškala keď som mala cystu. Určite keď sa snažíte by som chodila na folikuloketriu kde gynekologička sleduje kedy a či dozrievajú vajíčka a kedy sa treba snažiť.

veronikadubiel
10. mar 2022

@anjelicek26 prepac ale toto nieje pravda po tych 2tyzdnoch. Je naozaj velmi vela zien ktorym tehotensky test neukazal ziadnu ciarku na teste a boli uspesne tehotne. Mam v okoli minimalne 3zeny ktorym vysiel test az po 2tyzdnoch. Jednu mam taku ktorej nevysiel ziaden pozitivny test. Dokonca jej neukazala prvy krat ani krv hcg az po urcitom case, momentalne je v 20tt a vsetko je uplne v poriadku. Nemyslim to v zlom ale naozaj taketo skusenosti su, aj tu na modrom konikovi o tom vela zien pisalo....

maca2790
2. jan 2023

Ahojte, chcela som sa len opýtať respektíve poradiť mala som minulý mesiac meškajúcu menštruáciu 5 dní kúpila som si testy jeden digitálny vyšiel pozitívne,iné paličkové duchovanie ...urobila som si dnes lebo mi meškala zase mrcha samozrejme po urobení testu zase negatívny výsledok a už sa mi začala ukazovať ms.. mohla som mať len biochemické tehotenstvo alebo neviem ale začala som mať nechuť v ústach nemám chuť,bola som síce chorá ale už by som mala byť ok čiže nechápem tomu ..len som sklamaná ..mohla by tam byť ešte nejaká šanca?Som fajčiarka a vôbec nemám chuť ani na cigaretu Max jedna denne čo som bola silný fajčiar, ani mi to nechýba dáko ..neviem čo si mám myslieť asi jediné ísť k doktorovi ale som chcela len či náhodou nemá nejaká z vás skúsenosti podobne ďakujem za odpoveď..

maca2790
2. jan 2023

Pridávam aj testy ktoré sú buď negatívne jeden je pozitívny a niektoré chybné sú aj a dneskajši zase negatívny...nechápem už ozaj ..:(

zojeva
3. jan 2023

@maca2790 pravdepodobne išlo o biochemické tehotenstvo keďže aj digitálny test ti ukázal pozitivitu a teraz je negatívny. Zašla by som k doktorke určite nech vezme krv na HCG.

maca2790
3. jan 2023

@zojeva hm áno akurát zase mi začala ms ale nejako čudné ako keby sa jej nechcelo spustiť...len po wc kúsok na papiery je krv inak nič ..robila som si dnes opakovane testy ..a niektoré negatívne a kúpila som si ten kvalitnejší CLEAR BLUE a vyšlo mi mínus a ohraničené plusko tak nechápem ..nekrvacam len kúsok mám bolesti ..čudné ...:(

maca2790
3. jan 2023
zojeva
3. jan 2023

@maca2790 to je negatívny test ten digitálny to tak ohraničuje to plus vždy. Určite k Dr treba ísť na odber krvi a sono možno je problém inde. Cysta napríklad mi robilo tiež že sa mi ms nie a nie spustiť.

maca2790
3. jan 2023

@zojeva áno , ďakujem.. určite ešte počkám možno pri biochemickom to trvá kúsok dlkšie kým sa spustia ..zatiaľ len pri cikani kúsok na papieri mám krv inak nič ..no počkám a keď tak pôjdem k dr čo už no ...sklamanie zase len ..len nech je všetko ok ...:(

zojeva
3. jan 2023

@maca2790 uvidis čo povie Dr. ako dlho sa snažíte ? Máš nejake iné problémy ? Dlhy alebo krátky cyklus ? Väčšinou po biochemickom sa hovorí že je maternica ,,pohnojena,, a zvyčajne ženy potom ženy otehotnejú úspešne 😊 takze určite nezufaj
A uvidíš ešte čo povie teraz doktorka po odbere krvi a sone

maca2790
3. jan 2023

@zojeva tak s manželom sa snažíme už dosť dlho 3 cca roky , keď poviem pravdu zo začiatku som si sledovala aj plodné dni aj cyklus atď ale už vôbec nie a ani neviem ako sa nám toto podarilo len to ma zaskočilo že mi meškala ms 5 dní a začala som mať len bolesti a krvácanie aj to len na dva dni a ja mávam silné ..až s prepáčením kusy a teraz nič akože nebolo to ani slabé ale ani silné ..a dnes som už mala mať menštruáciu 2 deň a pociťujem len bolesti mierne a krvácanie ešte zatiaľ nič ,možno to troška trvá teraz možno sa to ešte rozbehne ..no od zúfalstva som rozobrala CLEAR BLUE digitálny test ktorý mi vyšiel čudný výsledok mínus a cez minis bolo aj plus tak asi zo zúfalstva som ho rozobrala a sú tam 3 čiarky ..aj keď viem že nemá sa to robiť ale tak už ja neviem ..čakám ešte na ms a keď nič tak len doktor bohužiaľ len stále dúfam že je tam ešte niečo no ..a že nebudú to nebodaj nejaké zdravotné problémy...:( Celé zle no ...:(

maca2790
3. jan 2023
maca2790
3. jan 2023
zojeva
3. jan 2023

@maca2790 3 roky sú už dosť dlho, aj ste to nejako riesili už u lekára ? My keď sme sa snažili, doktorka povedala, že po roku už by sme mali podstúpiť základne vyšetrenia aspoň. Ale teda nebolo potom už treba.
Urob si test ešte ráno, v prvom rannom moci by mala byt najvyššia koncentrácia hcg. A určite chod ku gynekologicke aj keď trochu krvacas aspoň na odber krvi.

maca2790
3. jan 2023

@zojeva chceli sme to riešiť ale nejako nakoniec nič , no teraz to prišlo ozaj nečakane a ani som tomu dáko neverila len to že meškala ms..a áno ak sa mi nespustí jasné musím ísť neviem čo to môže byť lebo som počula nemám skúsenosti že pri potrate žena krváca viac než obvykle alebo v podstate tak silnejšie ...no ja nič zatiaľ to mi je čudné ...:(

zojeva
4. jan 2023

@maca2790 biochemické tehotenstvo nie je potrat. Niektoré ženy ani nevedia, že niečo take mali keďže nerobili test. Príde ms normálne niekedy možno trochu silnejšia a neskôr. Keďže sa ti nespúšťa určite by som zašla na gynekologiu sú aj prípady kedy boli testy negatívne a žena tehotná bola. Dnes ráno si skúšala ?

maca2790
4. jan 2023

@zojeva ahoj , áno skúšala som ...zase mi vyšiel čudný výsledok len som neodfotila lebo mi to prišlo ako chybný test mám už kúsok v moči krv ale nič moc zase len po wc utreti..pepino test digitálny som mala ako ten čo mi vyšiel pred tým pozitívny...mala som veľmi blízko druhu čiarku nie taký odstup ako by malo byť časom asi o hodinu zmizla ja aj muž sme sa čudovali že to čo ..no ja už som na nervy z toho ...mám kamošky čo mali ms a boli tehotné . A ja čo mávam silné a zrazu takto no ale prečo test mi nechce pekne ukázať neviem a to máš pravdu že sú prípady čo aj ženy sú tehotné a test negatívny..ale ja som už mala pozitívne a už nič tak neviem ozaj neviem ..:(

zojeva
4. jan 2023

@maca2790 dopočujeme livsane alebo Dr.max test. Pepino alebo mamatest poslednou dobou nemá dobre ohlasy. Digitálne sú dobre ale citlivosť až 25 nie 10 takze zachytáva neskôr tehotenstvo. Iné neostáva len čakať hcg stúpa nie každý deň ale po 48 hodinách takze zajtra by už teoreticky mal byt výsledok jasnejší ak čiarka zosilnie tak je dobre ale ak nie tak potom naozaj niečo nie je ok a nebude to tehotenstvom.

maca2790
4. jan 2023

@zojeva áno,ja som sa zatiaľ testovala len s pepinom digitálnym alebo paličkovým testom a teraz som si kúpila kvalitnejší ale zase nejak asi zlý alebo negatívny výsledok ten CLEAR BLUE digitálny test...neviem no ..dnes po toalete zase len na papiery kúsok sice viac ale nič moc ..krv je skôr taká oranžová farba možno sa ešte spustia no neviem ... dúfam že len nič vážne ..a ďakujem za radu a pomoc...veď aj tak či tak budem musieť k doktorovi lebo takto dlho sa spúšťať to nieje už možné a ja som mala vždy presne ms a silné až kusy a teraz to nič oproti predtým..no len čakať budem a keď tak len dr...:(

zojeva
4. jan 2023

@maca2790 držím palce a určite nezufat. Psychika je mocná to mi verte. Treba vkuse žiť a užívať a dieťatko príde ♥️ Ľahko sa vraví ťažšie kona ja viem o com hovorím, ale naozaj treba žiť, nežite len pre otehotnenie a dieťa. Kľudne trosku povolte a uvidíte príde k vám

maca2790
4. jan 2023

@zojeva ďakujem vám veľmi pekne :* áno viem máte pravdu , ste zlatá ďakujem za pochopenie a odpovede ...no keď zistím niečo čo sa týka dr tak dám určite vedieť...🙂 :*

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre