Meškajúca menštruácia a bolesť prsníkov

domcavesel
1. jan 2024

Ahojte, idem o týždeň k doktorovi, ale chcela by som vedieť Váš názor prípadne skúsenosť. Môj cyklus je 32-34 dní, dnes je 35 DC a ms nikde. Testy sú úplne biele. Jediné čo ma bolia prsníky na dotyk. Snažíme sa aktívne, ovulácia bola 15. alebo 16 DC. Krámy mi takto nezvyknú meškať.
Jediná zmena je, že tento cyklus som brala vitex. Myslíte, že test ešte ukáže tehotenstvo aj neskôr ? Necítim sa na to, že by som mala dostať ms. Ukázal Vám test pozitivitu až po meškaní ?

dadka1997
1. jan 2024

@domcavesel vsetko je môžné, ako vieš, že ovulka bola 15 16 dc?

domcavesel
autor
1. jan 2024

@dadka1997 11.12 som bola u doktora a folikul som mala 14 MM, povedal, že v piatok (15.12) alebo sobotu by mohla byť ovulka, tj 15 alebo 16 DC. Zhodou okolností v piatok ma pichli pri vaječníkoch a okolo týchto dní som pozorovala aj hlien. Ale samozrejme potvrdenú ju nemám.

dadka1997
1. jan 2024

@domcavesel hcg moze stupat pomaly, preto este nevidis nic na teste...
Alebo ovulka neprebehla a preto je cyklus dlhší.. ja som mavala kazdy 3 mesiac anovulučný, sama mi dr povedala, ze nie je mozne kazdy mesiac ovulovat, lebo by sa vajicka minali 🤔🫣 a hlien aj vsetko som vzdy pozorovala len sa nedarilo

bejka90
1. jan 2024

@domcavesel no doktorom by som sa vobec neriadila. Mne povedal raz ze budem mat ovulku za 3 dni a ta prisla o 9, lebo som si to sledovala, takze vobec to tak nemuselo byt ak si si to nijak neodsledovala, ani pichnutie pri vajecnikoch a hlien niesu zaruka, tie som zvykla mat aj ja aj 6 dni pred ovu.

majamat
1. jan 2024

mozes byt aj tehu, pripadne len posunuta ms. 1 dnove meskanie nie je ziadna tragedia. to sa uplne bezne moze stat u kazdej zeny.
ja som amvala kedysi taky dlhy cyklus ako ty, ale ze presne a asi 2-3x za rok som ho mala predlzeny o 2t. raz som tak bola u dr a zistil, ze mam v case, ked som mala mat ms ovulku, cize ovulka sa posunula o 2t a preto s ami aj cyklus o 2t predlzil.

u teba su nejake priznaky, co moze byt aj priznakom tehu, no kedze nemas pozitivny test, tak sa este uvidi, ci by to tehu byt mohlo. pripadne to moze byt pms. jednoducho prichadza ms, ktora bola posunuta.

ms sa moze posunut z roznych dovodov.

ja mam vyoperovanu maternicu, len 2m a teda mavala som pms - rozny, no najvyraznejsi problem, ktory by som chcela odsledovat bol zadrziavanie vody a posledne roky aj zvysena dehydratacia a citlivost pokozky. teraz, vdaka sviatkom - nezdravej strave, sem tma nejaky alkohol, dost mi opuchaju viecka, uplne vodnaty opcuh, vysyp na vieckach. a to som malaprisznaky rozvinuteho pms uz asi pred 10dnami, teraz neviem, ci by som uz mala mat po ms, alebo som v obdobi, ked by som bola mala ms. vobec to neviem odsledovat. a toto robi len zivotny styl.
inokedy to sice mavam, ale v mensej miere, no teraz je to extrem.
pisem to preto,e by bolo jasne, ako nas aj zivotny styl a astrava vlemi dokazu ovplyvnit.

majamat
1. jan 2024

@domcavesel ak by si mala ovulku v polke decembra, tak by si uz asi apson ducha mala na teste, po 2t zvycajne uz je nejaky nejasny naznak na testoch.

vzd yhovorim, ez duch nic neznamena, lebo to casot mavaju aj zeny co tehu nei su. testy duchuju, no tu ide o to, ze ak to moze mat kazda zena, ktora je,c i nei ej tehu, no biely test by mala mat len ta, co tehu nie je, pripadne je po otehotneni vlemi kratko.
po 2t sice nemusia byt na teste kolajnice, ale myslism si, ze uz by snehobiely nemal byt.,

domcavesel
autor
1. jan 2024

Ďakujem Vám za odpovede, ešte počkám pár dní a ak nič, tak 08.01 idem k lekárovi 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre