Mešká mi menzes - výsledok ovulačného testu

19. aug 2024

Môže ísť o tehotenstvo ?
Tehu test som skúšala bol negatívny a mala som doma ovulacny a vyskúšala som si ho spraviť pretože som čítala že dokáže zachytiť aj tehotenstvo

stellarstar
19. aug 2024

Vieš aké hormóny zachytáva ovu a tehu test?

autor
19. aug 2024

@stellarstar Ano viem

autor
19. aug 2024
rebi789
19. aug 2024

Vyzera to tak ze ovulaciu si uz mala alebo ti len zacina neviem v ktorej faze cykla si, ovulacny test zachyti iba ovulaciu nie tehotenstvo to je uplna blbost

uhnakova
19. aug 2024

Vieš, to je také zradné s tým ovulačným testom. Áno, reaguje aj na tehotenský hormón, lenže keď si si nerobila ovulačné testy v dobe očakávanej ovulácie, tak absolútne nevieš, kedy a či vôbec prebehla. Ovulácia mohla prebehnuť s riadnym meškaním a následne ovulačný test ešte pár dní reaguje. Čo by vysvetľovalo aj meškajúci menzes. Pripadne mohol byť cyklus bez ovulácie a aj vtedy by ovulačný test mohol vyzerať takto. Čiže bez prvidelného sledovania ovulačnými testami a zachytenia ovulácie nemôžeš na základe jedného testu určiť nič. A áno, môžeš byť teoreticky aj tehotná, je to jedna z možností, ale z jedného ovulačného testu sa to presne určiť nedá.

autor
19. aug 2024

@rebi789 za 8 dni mi ukazuje že mám mat ovulaciu
@uhnakova zachvilku to bude 10 dni čo mi mešká mám si skúsiť aj zajtra ovulacny?

diewcatqoo
19. aug 2024

Toto nie je ani nahodou pozitivne. Snad vies, ze pri ovulacnom musi byt testovacia ciarka silnejsia nez kontrolna. Takyto test nema ziadnu vypovednu hodnotu, moze ti vychadzat takato ciarka klidne aj cely cyklus a aj silnejsia ako tato - pokial ale nie je silnejsia nez kontrolna, nie je pozitivny.

uhnakova
19. aug 2024

Nie, je to zbytočné, na testy sa vykašli. Ak nepríde menzes do 14 dní od termínu, treba ísť na vyvolávačku. Nemôžeš mať za osem dní ovuláciu, keď ti už 10 dní mešká menzes. Never slepo appke, appka ráta s pravidelným cyklom. Ovulácia u väčšiny žien nastáva cca do 3 až 10 dní po skončení menzesu. Výnimky sú ženy s veľmi dlhými cyklami, ktoré ich tak ale mávajú pravidelne, nie nárazovo. Pri nárazovo dlhších cykloch ide často o cyklus bez ovulácie, telo sa akoby zasekne a nie a nie prísť menzes. Vtedy pomôže vyvolávačka.

autor
19. aug 2024

@uhnakova nikdy sa mi to predtým nestalo že by mi takto dlho meškal menzes jedine keď som bola tehotná tak som z toho vystresovaná že čo sa deje o bábätko sa pokúšame ale ms zatiaľ nemeškala a tento mesiac Ano

ns994
19. aug 2024

A co tak si urobit tehotensky test ? Písala si, ze bol negativny. Tak skor by som verila jemu ako ovulacnemu. Pripadne skusit este raz tehu test s rannym koncentrovanym mocom. Ak negatívny bude tak ist na gyndu nech ta pozre a da ti vyvolavacku ak sa ti toto nestava

autor
19. aug 2024

@ns994 robila som a je negatívny

ns994
19. aug 2024

Odoslalo mi to skor 🙄
Pozri vyssie

autor
19. aug 2024

@ns994 budúci týždeň chcem volať doktorovi po 14 dňoch meškania

elli333
19. aug 2024

Ale ty ovulacny test nemas pozitivny. Ak ide o tehotenstvo tak ovulacny test je pozitivny, druha ciarka rovnaka alebo silnejsia ako kontrolna. Ty mas negativny test aj ovulacny aj tehotensky cize tehotna zrejme niesi, pravdepodobne si mala neskor ovulaciu a preto ti meska menzes. Ak tak si zajdi pre vyvolavacku, alebo este pockaj

autor
19. aug 2024

@elli333 počkám dokonca týždňa a uvidim čo ukáže test a keď tak pôjdem na vyvolávačku

ns994
19. aug 2024

Urob si ale tehotensky s rannym mocom. Ten je koncentrovany. Ale ked ti meska 10 dni uz ms tak teda to by uz mal zachytit. Cize mrzi ma to ale tehotenstvo to nebude

sense
19. aug 2024

Tento test je negativny. Ak si tehu testy negatívne tehotná nebudeš, počkať do budúceho týždňa a ak ms nepríde zavolaj k lekarovi

biglovemom
19. aug 2024

Toto je negativny ovulacny test!
Taka bleda ciarka moze byt cely cyklus .

jaskolka
19. aug 2024

Toto bol môj ovulačný test, keď som bola tehotná.
Robila som si ho len tak, bola som zvedavá ako ukáže. Keby si bola tehotná, tak máš na ovulačnom teste silnú čiarku. Tento je negatívny, aj tehotensky test bol negatívny, čiže tehotná zrejme nebudeš. Nie každé meškanie menštruácie je automaticky tehotenstvo

calathea97
19. aug 2024

Ahoj, my sme sa minulý rok snažili s mužom o bábo a kúpila som si ovulačné testy, ktoré som si robila celkom nepravidelne... skôr išlo o zvedavosť, ale pamätám si, že 12.4 som si ráno robila test, ktorý ešte určite nebol pozitívny, 13. sme mali spolu sex (to som si ovulačný test nerobila) a 14. ráno som si test znova urobila. U mňa to bol úplný opak. Na ovulačnom teste som mala iba kontrolnú čiarku a tú druhú vôbec.... na druhý deň som si robila test opäť a na ďalší deň opäť a výsledok bol rovnaký. Testy boli snehovo biele. Pamätám si, že som sa bála, či som v poriadku, lebo bola som si istá, že ovulácia ešte neprebehla, ale ani vo sne by mi nenapadlo, že môžem byť tehotná. O dva týždne mi svietili dve čiarky na tehotenskom teste. 😁

autor
19. aug 2024

@calathea97 jej gratulujem a koľko ti meškali?😍

lussinka309
19. aug 2024

To, že ti doteraz menzes nemeskal nič neznamená, ani mne nie až kým mi nemeskal týždeň. V ten mesiac som ani necítila ovulaciu a lekár mi to aj potvrdil. Anovulacny cyklus, telo vylučuje málo progesteronu, maternica nevie, že už je čas menstruovat, preto sa picha progesteron "vyvolavacka ", ktorá ak by si aj bola tehotná neuškodí, práve naopak .

autor
19. aug 2024

@lussinka309 len ovulacia bola boleli má vaječníky a mala som výtok ako mávam vždy počas ovulácie

calathea97
20. aug 2024

Pár dni .. možno 3? Ja nemám úplne presný cyklus a v ten mesiac ma čakali praktické štátnice, takže som vôbec nečakala, že sa to podarí, lebo reálne sme s mužom spali možno 3x 😅 V deň štátnic som mala dostať menzes (pamätám si, že to bol piatok, ale nedostala som ho) ako som písala, tak ja nemám pravidelný cyklus, tak som tomu absolútne neprikladala váhu plus samozrejme stres zo štátnic, tak to bolo také kadejaké. Pamätám si, že ma veľmi boleli prsia a mala som pocit že ms príde. V nedeľu ráno som si spravila test a bol pozitívny 😁

soldi
20. aug 2024

keby ovulacny test ukazal tehotenstvo skor ako tehotensky, tak preco by ich potom nepredavali miesto tehotenskych?

logicky, je to blbost testovat ovulacnym tehotenstvo.

ps: ja som mala tehotensky pozitivny a ovulacny negativny. robene z toho isteho mocu.

autor
21. aug 2024

Je to tam

lussinka309
21. aug 2024

Zatiaľ ti nebudem gratulovať, snáď to vyšlo a držím palce len ten test sa mi zdá slabo pozitívny na to, ako dlho ti mešká menzes ale niekedy sa stáva aj to. Vieš kedy presne si mala ovulaciu?

autor
21. aug 2024

@lussinka309 ja som si ovulaciu nikdy nesledovala išli sme naplno cely mesiac takze sa mi pravdepodobne posunula

lussinka309
21. aug 2024

Ja som mala takýto test v deň keď som očakávala menzes a keď mi meškali 2 dni, už to boli riadne kolajnice. Hcg máš nízke tak snáď len kvoli posunutej ovulacii. sprav o 2 dni ďalší či bude silniet a objednaj sa k dr na krv.

autor
21. aug 2024

@lussinka309 ja som mala takýto keď mi tri dni meškali pri malom
Kedy sa mám objednať neni to ešte skoro ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre