Mešká menzes, som chorá. Som tehotná?

stanca22
21. okt 2011

Mešká mi MS 8 deň dnes, som silno chorá, kašlem, bolia ma kríže a soplím a pobolievajú ma prsníky ... Výtok nemám a sem tam ma niekde pichne, neviem z čoho. Mohla by som byť tehotná ale na 5 deň meškania MS mi na teh. teste ukázalo, že nie som tehotná, čo by ste miesto mňa urobili? Ešte raz skúsili test alebo šli k dokymu a povedali že môžem byť i nemusím, dajte mi predsa nejaké lieky? Ako by ste to riešili Vy? Lebo ja sama neviem čo mám spraviť. Díky za rady 😅

eviq
21. okt 2011

No, najlepšie by bolo keby si isla k lekarovi na potvrdenie tehotenstva najprv, len v piatok po obede uz asi vela nevyriesis. Mozes ist este na pohotovost a upozornit ich na to, su lieky (aj antibiotika), ktore sa v tehotenstve mozu. Niekedy moze choroba uskodit viac ako samotne lieky.

p.j.jacky
21. okt 2011

No ak nemas anginu,ale len nejaky virus,daj si paralen,cajicku,C-vitamin,sirup od kaslu a lezat.Nieje dobre hned brat ATB i keby si tehotna nebola. 😉

salma22
21. okt 2011

meskat ti to moze aj s toho ze si chora ak ti test neukazal // chod k obvodnemu lekarovi..... ale cez vik nerobi tak to skus vylezat ako ti radi p.j.jacky

pekkka
21. okt 2011

určite by som to riešila ako eviq - cez sobotu a nedeľu by si sa mohla len zbytočne trápiť a tak budeš už možno v pondelok fit. a niektoré pliagy môžu viac ublížiť ako ATB.

alenka600
21. okt 2011

Ved skus cez vikend take veci ako zazvorovy caj, cesnak, kyslu kapustu.....Ja nie som zase tak strasne "prirodny typ", ale VZDY siahnem najskor po tychto prostriedkoch a zatial mi to aj pomohlo. Resp. lieky ma z takejto choroby nedostali skor ako vyssie vymenovane veci. Zalezi od toho o co ide(mas teplotu, nemas? atd) a to cez vikend aj tak nezistis, tak si daj taketo veci, vela spi, odpocivaj a ak si tehotna tak ti to neublizi.

pici
21. okt 2011

isla by som k lekarovi s tym nech da lieky ako tehotnej... cez vikend zazvor med a citron je skvela rada...

maznacik007
21. okt 2011

normalne sa liec ATB si nemsuis hned davat... skus kalciovy sirup, teply caj na chrbticu si daj mast voltaren alebo nieco ine .... pripadne suche teplo...
menzes ti najpravdepodobnejsie meska preto lebo si chora.... na osmy den po meskani by bol uz test pozitivny
pokial by si bola tehotna tak by choroba nezapricinila ze sa tehotnestvo nezobrazi na teste...

treba sa vyliecit a skusit to znovu.... v novom cykle

luba142
21. okt 2011

ja som cez tehu bola takto chora, mala som paralen, vela vitaminu C, najlepsie vytlacat citron, teple caje, ale paralen len pri horucke. Na kasel som mala Stodal, alebo si sprav cibulu nakrajanu zasypat cukrom,alebo zaliat medom a nechat pustit stavu a to po lyziciach viac krat za den si davat, to je od kaslu

bosoriak
21. okt 2011

Kym nemas vysoku teplotu, neries ziadne ATB. Ostatne veci s mierou mozes aj ked si tehotna. Okrem toho, v tychto prvych dnoch pripadneho tehotenstva sa plod sprava "bud-alebo": bud sa udrzi a bude uplne v poriadku alebo sa neudrzi vobec.
Drzim palce, nech si skoro zdrava.
(Ked som bola tehotna s mladsou dcerou, bolo to mesiac po potrate, lekari saleli vraj prilis skoro, bola som vkuse chora, furt nejake sople a pod. od dcery, mykozy jedna za druhou, dost velke stresy kvoli starsej dcere a aha, mala je tu a zdrava. Takze osobne to vidim tak, ze ak sa ma tehotenstvo udrzat, tak sa udrzi napriek vsetkemu.)

ajca123
21. okt 2011

Na 5den ti test este neukaze ze si tehulka to musis pockat este par dni 🙂
No ako pises mas asi chripku :( ale aj anginu mozes mat...
No Na sople ti poradim Vincentku a na kasel sirup z cibule s medom 🙂 to je jedine co ti mozem poradit.. A aj cesnak je dobry,nalisuj a papkaj...

irriss
21. okt 2011

Ja bych poradila klid, hlavne se nestresovat..je spousta zen, ktere se o svem tehotenstvi dozvi az pozdeji...urcite ne jedna se s chripkou setkala, i chripku lecila 😉 (viz moje segra)...
Ja bych to resila jako @ajca123... @pici

lubenka77
21. okt 2011

Ja som pri oboch deťoch bola chorá mesiac, pri tom prvom dokonca zápal pľúc, 40ky teploty, na paralene a lipovom čaji (bez ATB, lebo mám alergiu), ale pri tom druhom som mala Bioparox a Vincentka, denne vypiť 3x2 deci, pomáha to rozpúšťaniu hlienov, dobrá je aj na kloktanie, ale to slaná voda spraví to isté a je lacnejšia. V každom prípade, držím palce, nech ti to prejde čím skôr...a Penicilín myslím predpisujú aj tehotným, ale či aj v 1. trimestri, to netuším, prinajhoršom na pohotovosti ti povedia, a súhlasím s maznacik007, môže ti menzes meškať aj kvôli chorobe...

zuzkag2
21. okt 2011

ja by som sa jednoznacne spravala ako tehu, aj ked to nemas potvrdene, ale istota je istota...pokial nemas ale vyssiu teplotu ako 37.5, tak ine ako vitaminy ti aj tak doki nepredpise....v lekarni ti daju sirup od kaslu pre tehotne, su to homeopatika, a inak, caj, citron, zazvor...rychle uzdravenie

feb13
21. okt 2011

Este raz zopakovat test, ak bude negativny, tak kludne mozes brat lieky. Aj ked doslo k oplodneniu, vajicko este nie je uhniezdene a tym padom nie je v kontakte s tvojim krvnym obehom a ani nedostane z tvojho tela ziadne latky. Citlivy test z koncentrovaneho mocu ukaze veeelmi slabo pozitivny vysledok uz aj 1-2 dni od zaciatku uhniezdenia. V pripade uzivania liekov ktore sa v tehotenstve neodporucaju, ja by som testovala obden az kym nedojde menstruacia a v pripade ze niektory den sa tam ukaze slaba ciarka, by som hned prestala brat lieky. Ale menstruacia ti kludne moze meskat aj kvoli chorobe a nemusis byt tehotna, navyse pocas choroby a najma ak mas aj teploty je dost nizka pravdepodobnost ze sa vajicko uhniezdi.

ale_na
13. aug 2016

Ahojte potrebujem radu moze mi menstruacia meskat tym ze mam zapal pluc a vysoke teploty ? Dakujem 🙂

ivanka192192
16. aug 2016

Dobrý den ja by som sa chcela svami poradit ... Dva mesiace mi meška menzes bola som aj pri doktorovi ten povedal že je všetko v poriadku nemám žiaden problém .. Ale stále mi menzes neprišiel stretli ste sa s tým niektorá ... Ale snažíme sa o malé 😀

lencil
20. okt 2016

Ahojte ja som na tom podobne. Od včera mám teploty najvyššia bola večer 38.5 s manželom sa snažíme o bábo a dnes ocakam mrchu... Bojím sa že ak sa aj podarilo tak pri takej vysokej teplote sa neudrží....a možno sa nepodarilo a zbytočne sa trápim... Každopádne na noc paralen a potím. Raz ma prehnalo tak som si dala čierne uhlie.... No uvidím

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre