Menzes mi päť dní mešká

domi2425
14. máj 2018

Ahojte, menzes mi mešká 5 dní. Po troch dňoch som si robila test, ktorý vyšiel negatívny. Som veľmi náladová, unavená, buď mi nechutí jesť vôbec alebo zase všetko. Menzes mávam inak pravidelný a v posledný dňoch ma bolieva brucho, skôr tak v strede ako v podbrušku..a to hlavne keď si ľahnem alebo dlhšie sedím. Myslíte si že môžem byť tehotná ?

dominika_sk
14. máj 2018

Musim ťa sklamať ale je to 50/50. Nikto ti cez klavesnicu nedokaže povedať aka je pravda. Veď ani doktor by to z tohoto nedokazal určiť. Niektore baby su tehotne a nemaju priznaky, ine maju všetky priznaky a nie su. Urob si ešte test z ranneho moču

domi2425
autor
14. máj 2018

Sklamanie ani veľmi nie keďže mám 17 :/ určite by sme sa o neho postarali keby náhodou bolo, ale táto neistota je najhoršia. Na gynekológiu mám ísť vo štvrtok tak som zvedavá. Koľko dní od meškania sa má robiť test ? Niekde som čítala že týždeň, potom dva týždne a niekomu že ukáže aj na 4-5. deň ..ďakujem🙂

bodka13
14. máj 2018

@domi2425 test nie je až taký dráhy, treba kúpiť s vyššou citlivosťou a mal by ti ukázať už teraz či si alebo nie si tehotná

domi2425
autor
14. máj 2018

Mám s citlivosťou 25mIU/ml ale robila som zatiaľ iba v 3. deň meškania...skúsim nejaký iný🙂

lienka9
14. máj 2018

@domi2425 mne ukazalo az po tyzdni..

domi2425
autor
14. máj 2018

Robila som aj teraz a stále negatívny , tak už len čakať

moonlight1210
14. máj 2018

@domi2425 asi si skor vystresovana z toho, ze si asi si tehotna, ako naozaj tehotna.

Preto tie priznaky. To sa deje mnoho zenam. Aj tu na mk je na 100% velke mnozstvo zien, ktore ako pubertiacky s frajerom isto aspon raz riesili, ze sa asi nechtiac zadarilo. Ja som to riesila asi mozno 5-6 krat. A to napriek ochrane a vsetkej opatrnosti. Jednoducho v pekne pravidelnom cykle nieco trosku necakane zahapruje a hned stres: a co ak predsa motyka vystrelila?
A veru tiez som skumala X priznakov, ci to predsa len znaci, ze som v tom (a samozrejme vsetky sa u mna objavili 😀 ), aj ked testy boli vsetky negativne. Neverila som im.
Ale nebola som ani raz. To bolo len stresom, ze asi som.

Teraz su uz aj lepsie testy s vyssou citlivostou a tie by ti uz mohli uz aj takto kratko po napovedat, ci si alebo nie si.
Takze, ak su negativne, upokoj sa. Ak ste neblbli bez ochrany, tak tehotna si len tazko, a ked sa ukludnis, tak menzes pride.
Navyse to pobolievanie moze byt prave priznakom uz nastupujuceho menzesu. Tyzdenne meskanie je este v norme. mas 17, telo sa este vyvija a obcas tieto veci zahapruju. Ja som bezne mavala stavy, ze 2 mesiace po sebe som nedostala nic. A potom kludne aj 2krat do mesiaca, nez sa to konecne ustalilo.

bodka13
14. máj 2018

@dom2425 ....test má mať čo najnižšie IU/ml, čiže na SK je to citlivosť 10 ... osvedčený je napr. mamatest 10, zachytiš nim tehu na cca 12-13 DPO (zalezi od uhniezdenia vajíčka) a pri 5 dňovom meškaní by už určite ukázal

domi2425
autor
14. máj 2018

No asi to bude aj tým lebo vystresovaná som teda riadne :D bola som v dvoch drogériách a našla som iba tie dva druhy a obidva mali 25, tak pôjdem ešte niekde inde a skúsim ten mamatest🙂 veľmi pekne vám ďakujem

kejtka87
14. máj 2018

Ahojte baby tiez sa pridam ak mozem. Menzes meska 7dni,z 5testov 3 pozitivne s tym ze jedna ciarka na kazdomto slabucka oproti druhej,cítim len mierne bolesti podbruska obcas krize,dnes som sa objednala k lekarke uvidím,myslite ze ked je slaba ciarka moze to tiez znamenat tehu?

bodka13
14. máj 2018

@domi2425 skoč do najbližšej lekárne a pýtaj si test s citlivosťou 10 , poradia ti 😉

opuska
14. máj 2018

@domi2425 ked si uz objednana na gynekologiu, tak zbytocne minas peniaze na testy..ved doktor ti povie, ci si v tom alebo ti menzes meska iba so stresov..

domi2425
autor
14. máj 2018

Len radšej by som to mala potvrdené , keďže tam mám ísť s mamou a nechcem aby sa to dozvedela tam

korunka1
14. máj 2018

@domi2425 No prepáč, ale Tebe by som nezverila ani plyšového medveďa...vraj by som sa o dieťa postarala. Máš pocit, že my tu, na MK, máme čarovné gule a vieme na diaľku povedať či si tehotná alebo nie? Neber to osobne, ale nie si jediná, ktorá tu zadáva takého nasprostalé otázky.
A okrem toho, mame sa to bojíš povedať, ale sexovať bez ochrany Ti nevadilo? Ja by som normálne navrhla, aby to tam dole dievčatám zašívali kým neurobí nejaký inteligenčný test na 110% 😴😉

bodka13
14. máj 2018

@korunka1 tvrdé slová ....trochu pochopenia by neuškodilo

@domi2425 maminu môžeš doma aj predpripraviť - či netuší ani že máš priateľa?

vyhuelka
14. máj 2018

@kejtka87 najlepšie bude ak sem hodíš fotky testov... 🙂

vyhuelka
14. máj 2018

@domi2425 ak ti mešká pár dní MS a ideš na gyndu a bude ti dr robiť sono ešte nič neuvidí... musel by ti zobrať krv na hcg hormon (tehotenský) a ten ti zoberie iba v prípade že mu povieš že teoreticky možeš byť tehotná 🙂

domi2425
autor
14. máj 2018

@korunka1 normálne som sa spýtala a keď nevieš odpovedať normálne tak mi nepíš vôbec 🙂 absolútne ma nepoznáš a nemôžeš vedieť či sa o to dieťa postarať dokážem alebo nie, takže svoj neopodstatnený názor si nechaj pre seba 🙂 a mamina vie o všetkom, iba jej to chcem povedať sama a nie gynekológ to je celé ...ostatným ďakujem za normálne rady 🙂

gabci_gabca
14. máj 2018

Môže to byť aj tehotenstvo ale tak isto aj pms, ťažko povedať, bolo by najlepšie keby si šla k doktorovi asi

zdenkatv3
14. máj 2018

@gabci_gabca ved vo stvrtok ide k doktorovi, tak bude mudrejsia potom 🙂
@domi2425 potom nam daj vediet, ako si dopadla u doktora, dobre?

domi2425
autor
14. máj 2018

Jasne napíšem 🙂 ďakujem vám

meandbaby
14. máj 2018

@korunka1 to dievca ma 17!!!!! Prosim ta, psychotest potrebujes ty, sorry

jana137
14. máj 2018

@domi2425 po tyzdni meskania by ti uz test ukazal ci si alebo nie.. mozes mat aj zapal nejaky a preto ti meska, alebo stres to vsetko na to vplyva..

prabinka
14. máj 2018

keď máš všetky testy negatívne, tak asi v tom nie si. no uvidíš, čo ti povie doktor

domi2425
autor
14. máj 2018

Asi som len nervózna z toho a vystresovaná tak si domyšlam

miadi
14. máj 2018

Kludne ma volaj veštica 😆Podla mna nie si teho mozno uz zajtra pride menzes a keby nie tak skus test o par dni ak bude negativny tak tomu ver (boli ta žaludok a čreva zo stresu)

karinkak892016
14. máj 2018

A čo že má 17? Ja som mala dcérku ako 17rocna a vôbec neľutujem 🙂 a domi2425 nebooj sa ničoho uvidíš čo povie "pán" doktor a ak aj budeš držím palce aby nech. Je zdravé ale veď to nám hádam dáš vedieť ako si dopadla 🙂

domi2425
autor
15. máj 2018

@miadi Dnes ráno som skúšala ten s vyššou citlivosťou a zas vyšiel negatívny tak som zvedavá čo mi zajtra doktor povie :D
@karinkak892016 ja sa toho nejako nebojím ani som nebola veľmi vystresovaná, až po tých dvoch dňoch meškania keď začal panikáriť priateľ :D som len taká neistá keď neviem či som alebo nie a nikdy mi takto krámy nemeškali , určite vám napíšem 🙂 a ďakujem 🙂

marianna_peskova
16. máj 2018

Rôzni sa to od ženy k žene. Ja som si robila test s vysokou citlivosťou pre istotu až desať dní od meškania menštruácie, hoci som mala príznaky typu citlivé prsia. Nakoniec som bola tehotná. Kamarátka mala tiež ako ja krámy presné ako hodinky a meškala jej menštruácia dva týždne. Navštívila preto doktora a ešte v ten deň dostala krámy.

domi2425
autor
17. máj 2018

Tak doktor sa odkladá, akurát dnes ráno prišli kramy :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre