Menzes mi mešká tretí deň. Som tehotná?

angelic2703
13. jún 2017

Ahojte. Mám otázku. Hoc mi mešká mrcha len tretí deň, včera som si robila test a vyšiel mi pozitívny. Bola tam síce veľmi slabunká čiarka, ale boli tam obe. Hneď som volala lekárke, pretože pri práci ktorú vykonávam sa vyžaduje zdvíhanie ťažkých bedničiek. Lekár i sestrička mi povedali že som na 90% tehotná, hoc na ultrazvuku nič nebolo ešte vidno. Ale už mi odporučila vitamíny, objednala ma na júl na kontrolu a pripravila ma, že mi dajú vtedy už i tehotenskú knižku. Zobrali mi krv a teraz poobede mi volali, s otázkou, že aký test som si to robila, lebo že v krvi nič nebolo. Minulý mesiac som trpela silnými potravinovými alergickými reakciami a musela som užívať prednison a pichli mi dva krát hydrokortizón. Je možné, že by to nejako mohlo vysvetlovať túto záhadnú situáciu? Vôbec netuším, čo si mám o tom teraz myslieť.

zanazz
13. jún 2017

@angelic2703, Ahoj, s hydrokortizonom nemám skúsenosti iba s tehoťenstvom. Ja som bola u paní dokotroky asi 3. týžďen po vynechání a už som sa cítila "divne". na monitoru videla iba malú bodku a objednala ma za dalšie 3 týždne keď mi to už potvrdila a dostala som tehotenskú knížku.Myslím, že takto skoro Ti to nikto na 100% nepotvrdí.

emilia25
13. jún 2017

Mne pri malej na 4 den meskania doktor potvrdil 4mm gestacneho vaku na sone.a to som velmi vahala ci ist ci nie lebo v den testu som sa objednala len na preventivku nie na potvrdenie tehu.

nika898
13. jún 2017

Tiez si myslim ze mozes byt tehotna. Mne doktor bral krv az v 6 tyzdni lebo mi povedal ze do vtedy mozu byt vysledky aj z krvi skreslene a aby som sa zbytocne nestresovala tak pockal. Na tvojom mieste by som tiez pockala ak ti ms nepride tak chod znovu za dr a opat ta vysetri. Drzim palce 😉

xxxxxnnnnn
13. jún 2017

Ahoj,
prosím vlož príspevok do už existujúcej diskusie https://www.modrykonik.sk/forum/som-tehotna/som-tehotna-52/

angelic2703
autor
13. jún 2017

No ide o to, že moja mamina má skúsenosti s takouto situáciou, keď čakala brata. Tiež jej ukazovalo slabulinké čiarky, mala pekelné bolesti v krížoch, ktorými teraz trpím i ja, ale v krvi jej to nepotvrdili. Následneju museli hospitalizovať kvoli tím bolestiam a až po týždni v nemocnici jej to potvrdili. Neviem čo si mám myslieť, pretože sestrička chce, aby som 19teho prišla za ňou i stým testom a ak mi dovredy sama mrcha nepríde, chce mi vpichnúť vyvolávačku. Tak ja si dovtedy spravim pre istotu asi este testy a ak pride ten dátum a mrcha nepríde, budem trvať na opakovaní testov so všetkými testami. Lebo, aká je pravdepodobnosť, že by mi test ukázal druhú čiarku i v prípade, žeby som ten hcg v tele nemala. He to možné?

simonkazga
13. jún 2017

@angelic2703 aky to bol test? Lebo napr. tieto fialove (fotka stiahnuta z netu) robia tzv. duchov jedna radost. Skus pre istotu aj iny test

deti95060810
13. jún 2017

počkaj ešte zopár týždňov a až potom si sprav test....isto tam už budeš vidieť 2 čiarky...

snehuuulienka
13. jún 2017

@angelic2703 zatiaľ by som išla na PN,pokým nevieš či nie si náhodou tehu....neriskovala by som dvíhanie ťažkých debničiek

angelic2703
autor
13. jún 2017

No bolo to maybebaybe test..

angelic2703
autor
13. jún 2017

No a vidím, že sa tu na tejto stránke riešia i výsledky po 5 minútach od vyhotovenia testu. Ale mne takýto výsledok ukázalo v podstate hneď asi do 2min ak nie menej. Dlho som na výsledok nečakala.

usla35
13. jún 2017

@angelic2703 V navode k tomu testu by si mala mat napisane po akej dobe uz nemas odcitat vysledok. Ak su dve minuty este v tolerancii tak to moze byt kludne duch a je pradepodobne, ze si tehotna. V kazdom pripade by som sa fyzicky nenamahala ak by som mala podozrenie, ze som tehotna, skus ist na tu pnku aspon pokial nepojdes k doktorke 🙂

angelic2703
autor
13. jún 2017

@usla35 no v každom prípade ďakujem za rady. Rano si spravím ďaľší test a uvidím. Ak víjde pozitívne budem pre istotu o tom informovať vedúceho a trvať na tom aby ma preložil inde.

angelic2703
autor
14. jún 2017

No takže, dnes ráno som si ten test nemusela ani robiť, pretože prišla mrcha. Teraz mám také bolesti, že ledva sa postavím z postele. Ešte asi dlho budem premýšlať nad tým testom..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre