Ahojte. Mám otázku. Hoc mi mešká mrcha len tretí deň, včera som si robila test a vyšiel mi pozitívny. Bola tam síce veľmi slabunká čiarka, ale boli tam obe. Hneď som volala lekárke, pretože pri práci ktorú vykonávam sa vyžaduje zdvíhanie ťažkých bedničiek. Lekár i sestrička mi povedali že som na 90% tehotná, hoc na ultrazvuku nič nebolo ešte vidno. Ale už mi odporučila vitamíny, objednala ma na júl na kontrolu a pripravila ma, že mi dajú vtedy už i tehotenskú knižku. Zobrali mi krv a teraz poobede mi volali, s otázkou, že aký test som si to robila, lebo že v krvi nič nebolo. Minulý mesiac som trpela silnými potravinovými alergickými reakciami a musela som užívať prednison a pichli mi dva krát hydrokortizón. Je možné, že by to nejako mohlo vysvetlovať túto záhadnú situáciu? Vôbec netuším, čo si mám o tom teraz myslieť.
Mne pri malej na 4 den meskania doktor potvrdil 4mm gestacneho vaku na sone.a to som velmi vahala ci ist ci nie lebo v den testu som sa objednala len na preventivku nie na potvrdenie tehu.
Tiez si myslim ze mozes byt tehotna. Mne doktor bral krv az v 6 tyzdni lebo mi povedal ze do vtedy mozu byt vysledky aj z krvi skreslene a aby som sa zbytocne nestresovala tak pockal. Na tvojom mieste by som tiez pockala ak ti ms nepride tak chod znovu za dr a opat ta vysetri. Drzim palce 😉
Ahoj,
prosím vlož príspevok do už existujúcej diskusie https://www.modrykonik.sk/forum/som-tehotna/som-tehotna-52/
No ide o to, že moja mamina má skúsenosti s takouto situáciou, keď čakala brata. Tiež jej ukazovalo slabulinké čiarky, mala pekelné bolesti v krížoch, ktorými teraz trpím i ja, ale v krvi jej to nepotvrdili. Následneju museli hospitalizovať kvoli tím bolestiam a až po týždni v nemocnici jej to potvrdili. Neviem čo si mám myslieť, pretože sestrička chce, aby som 19teho prišla za ňou i stým testom a ak mi dovredy sama mrcha nepríde, chce mi vpichnúť vyvolávačku. Tak ja si dovtedy spravim pre istotu asi este testy a ak pride ten dátum a mrcha nepríde, budem trvať na opakovaní testov so všetkými testami. Lebo, aká je pravdepodobnosť, že by mi test ukázal druhú čiarku i v prípade, žeby som ten hcg v tele nemala. He to možné?
@angelic2703 aky to bol test? Lebo napr. tieto fialove (fotka stiahnuta z netu) robia tzv. duchov jedna radost. Skus pre istotu aj iny test
počkaj ešte zopár týždňov a až potom si sprav test....isto tam už budeš vidieť 2 čiarky...
@angelic2703 zatiaľ by som išla na PN,pokým nevieš či nie si náhodou tehu....neriskovala by som dvíhanie ťažkých debničiek
No a vidím, že sa tu na tejto stránke riešia i výsledky po 5 minútach od vyhotovenia testu. Ale mne takýto výsledok ukázalo v podstate hneď asi do 2min ak nie menej. Dlho som na výsledok nečakala.
@angelic2703 V navode k tomu testu by si mala mat napisane po akej dobe uz nemas odcitat vysledok. Ak su dve minuty este v tolerancii tak to moze byt kludne duch a je pradepodobne, ze si tehotna. V kazdom pripade by som sa fyzicky nenamahala ak by som mala podozrenie, ze som tehotna, skus ist na tu pnku aspon pokial nepojdes k doktorke 🙂
@usla35 no v každom prípade ďakujem za rady. Rano si spravím ďaľší test a uvidím. Ak víjde pozitívne budem pre istotu o tom informovať vedúceho a trvať na tom aby ma preložil inde.
No takže, dnes ráno som si ten test nemusela ani robiť, pretože prišla mrcha. Teraz mám také bolesti, že ledva sa postavím z postele. Ešte asi dlho budem premýšlať nad tým testom..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@angelic2703, Ahoj, s hydrokortizonom nemám skúsenosti iba s tehoťenstvom. Ja som bola u paní dokotroky asi 3. týžďen po vynechání a už som sa cítila "divne". na monitoru videla iba malú bodku a objednala ma za dalšie 3 týždne keď mi to už potvrdila a dostala som tehotenskú knížku.Myslím, že takto skoro Ti to nikto na 100% nepotvrdí.