Meska mi menzes 5 dni,robila som si 2 Tests,obidva pozitivne.bola som vcera u doktora a ten na sono nic nevidel.zobral mi krv,tak uvidime.mate s tym niektora skusenost?
@zuzanapunova Ak ti menzes meska 5 dni, tak si v 5-6.tt. Ak tym "nic" myslis, ze nevidel akciu srdca, tak je to OK, mozno este pockat. Ak tym "nic" myslis, ze nevidel ani zltkovy vak, ani dutinku v maternici, tak to normalne nie je a preto vzal krv, aby vylucil/potvrdil mimomaternicove tehotenstvo, predpokladam.
Krv ti zrejme zobral aby videl vysku hcg...a to ze vobec nic nevidel je normalne,pretoze ked ti iba 5dni meska menzes je velmi skoro na to aby vobec nieco mohol vidiet..mohlo sa mimi uchytit neskor ,tak nema co vidiet..vydrz a vsetko bude ok..
@zuzanapunova posunutá ovulka a ak bola naozaj posunutá, tak tam je úplne normálne, že nevidel plodový vačok.. tiež som to tak mala 🙂
Asi si mala posunutu ovulku o tyzden uz bude pekne vidiet "bublinku" 🙂
ja nechapem naco chodi niekto hned k dr. ....po 5tich dnoch je jasne, ze maloco uvidi.....ma sa chodit k dr., ked MS meska 2-3 tyzdne.... vysvetli mi niekto, naco niekto uteka hned?
@sorciera24 pretože ak niekto túži po dieťati a je tehotná prvýkrát,tak to chce vedieť čo najskôr.ja som tak tiež utekala,snažili sme sa o bábo,menzes meškal,test bol však "neutrálny" a tak som chcela vedieť,na čom som.lekár mi normálne vysvetlil,že ak aj som tehotná,resp. mám byť tehotná,tak ešte nič nie je vidieť,že mám prísť o týždeň či dva (už si presne nepamätám) a potom to zistí.je to úplne normálne,nie všetky budúce mamičky hned vedia,že stačí prísť neskôr.pri dalších tehu som to už vedela a tak som tam neletela,ale pri prvom som bola rovnaká a myslím,že drvivá väčšina tehuliek,najmä tých,ktoré sa snažia a túžia po dieťati
@zuzanapunova ako už povedali kočky,je to normálne,ničoho sa neboj,ja viem,tá nervozita je na zbláznenie,ale iné ti nezostáva,len vydržať,držím palce 🙂
@monicm ja ti enviem, ale okolo mna su ludia, kt. odjakziva vedeli, ze ist k dr. az po 2 tyzdnoch meskania....min. .....aspon by sa mnohe vyhli prip. sklamaniu....tiez som bola tehotna, ale ani by ma nenapdalo ist po 5 dnoch meskania k dr. ..... ja som si len po tyzdni robila test....a na dietatko som tiez dost cakala a tuzila po nom..... pre mna je potom otazne, co tu robia tie zeny? ak necitaju?.....mne je ajsne, ze su nedockave, to enpopieram, kazda sme boli, ale mozno treba mysliet aj na dosledky....aby som v prvom trimestri sla 3-4krat na sono?...... ja to proste nechapem..... ja mam v hlave radsej to, ze radsej vydrzim ako byt tolkokrat skalmana..... a ptoom, ze take depresie tu.... 😖
(okrem toho, ako vidim, zakladatelka uz jedno dieta ma;))
ahoj, mne meskala ms 10 dni a dr vravel,ze to aj tak nic nebude vidiet,preto sono ani nerobil.Zobral mi krv,volala som neskor za vysledky.Sono bolo az o dake 2 tyzdne, uz bolo potom aj srdiecko🙂
Cize zatial moj dr postupoval ako tvoj a to mam dobreho dr🙂 vela stastia🙂
@sorciera24 každý sme iný a žijeme v inom kolektíve a spoločnosti.nikdy sa nepozastavujem nad tým,ako niekto reaguje,pretože je to niekto iný ako ja.resp. je mi to síce divné,pretože pre mňa to nie je normálne,ale poviem si,že je to už raz taký človek a hotovo.vidíš,aj ja asi patrím k tým divným,ktorí nevedeli a nevedia,že treba počkať pár dní,či týždňov.po prvom raze som sa poučila,takže.......................
@monicm ano ja viem, len mnohe si nedaju ani poradit a komplikuju si zbytocne zivot.....a este aj vacsina z nich konci sklamane.....toto nechpaem......ibaze by chceli byt sklamane....ja nechcem, tak to nerobim...... (a neverim, ze nemaju aspon vacsina ancitane, ze v 4-5 tyzni aj tak nic neuvidia....)...ekdysi nase babky nemali ani testy a prezili to aj bez nich, tu si to zeny potvrdia aj testom a aj tak cupitaju k dr. ...aby zistili, ze este nic tam nie je....a potom dalsie dni sa trapia, ze rpeco?.......no nechapem.....ale mas pravdu, kazda je ina.....len rozhodne takto zmyslat nechcem... 🙂
@sorciera24 ja som už tiež poučená a myslím,že im nejde o to,aby boli sklamané,ale proste o tom nevedia....nie je samozrejmé,že to každá žena musí vedieť napriek tomu,že máme v dnešnej dobe internet a všetko je vraj jednoduchšie............a tie čo vedia,že je málo pravdepodobné,že niečo bude vidieť tajne dúfajú,že ony budú výnimka.je jedno,ako to je,táto mamička už bude vedieť,že proste musí byť trpezlivá a že to,že dr. nič nevidí je v poriadku a môže mať pokojnejšie dni a noci.aj tak pokojné už nebudú nikdy,ale to jej zatiaľ nehovorme 😉 😉 😉
@sorciera24 ja som prvé dve tehotenstvá mala čas - ako hovoríš, a prišla som neskoro ☹ Pri treťom som letela hneď, aj keď ešte nebolo nič vidieť, ale dostala som lieky na podporu a udržanie plodu a teraz mám krásnu vytúženú dcérenku...tak možno preto...
@sorciera24 plne chapem tvoje rozcarovanie, ale ako bolo napisane nie kazda prvo mamicka vie co a ako
ja tiez viem ze nema zmysel ist skor ku dr, a predsa mam bobky lebo moje posledne bolo mimomaternicove, a teraz by som bola najradsej keby som mohla ist na sono len kvoli uhniezdeniu a ci je gestacny vacok tam kde ma byt, v maternici.
@lenocka84
@jaris84 baby, ale to je ine, ked uz ste problemy mali.....to je jasne, ze idete, to by som aj ja sla..... len po 5 dnoch meskania, naozaj nie je vacsinou nic vidiet, cize nebude tam, a ty sa zas budes bat, ci mimomaternicove......proste len pre to batie..... vas chapem, mate dovod, ale len tak z nedockavosti, to nechapem..... ale to je jedno....
Isla som k doktorovi preto,pretoze pred synom som mala dva potraty.takze preto.
@sorciera24 ja som zažila aj take, sedela som u Dr. a prišli tam 3 "slečny", jedna už mala asi 3-4r. dieťa a išla s tym, že je tehu. A ako sa tak rozprávali, zrazu debata "ale nedaj si pichnuť vyvolávačku, to je teraz nebezpečne" 😀 tak som sa pousmiala, že ake su sčítané a ešte lepšie bolo keď vyšla budúca mamička z ordinácie a už išli hnusné reči na Dr. jaka je neschopna a krava a neviem čo, lebo jej povedala, že tam nič nevidi a ona ide teda inému Dr. 😝
Takže su všeliaké osoby 😵
@sorciera24 a nieje to jedno,ja som pri prvom tehu bola jeden den po meškaní a pozitívnom teste i Dr a toľko sa hrala zo sonom hrala až bublinku našla a potvrdila tehu. 😵 Aj ja uz mam jedno dieta a tiez by som sla k Dr zase na zaciatku,lebo človek sa boji ci nieco nezanedba a ci je vsetko ok.Su ženy a ženy takze asi tak
@zuzanapunova neboj vsetko bude ok a pri ďalšej návšteve u DR uz uvidis svoje babetko 😵
@karmela presne ako vravis, zeny a zeny, ja sa skor bojim toho sona....... cize mne tiez ide o zdravie, ale z ineho uhla, proste casty ultrazvuk v 1. trimestri nie je prave to naj.... (bublinku sice najdes, ale kvoli srdiecku ides zas....a zas......ak vobec.....)...proste mam na to iny pohlad....... a stale nechapem ako nase mamay a stare mamy prezili bez tych son, testov....hmmmmm...... (neznasam tuto modernu dobu 😒 )
@sorciera24 no moja ale predtým to bolo tak ze na ženu hodil chlap trenky a uz bola tehotna.Teraz su zdravé pary a nedarí sa im to ani po roku ci dvoch.A Sono je uz taka vec,ze babu neublíži inac by tehulky neposielali skoro Kazdy druhý mesiac na Sono ci je vsetko ok.Ci sa babo vivija ako ma.Tato doba je sialena a je velmi vela potratov aj ked sa tehotenstvo potvrdí. ☹ Stresuje sa kazdy.Ja som za Sono Prve tehu som mala rizikové a bola som šťastná ked som videla ze je vsetko ako ma.ale je to vec názoru
@karmela vsetko si sposobujeme sami.....papkame HAk, vyrievame sa na sedadlach, sedime za pocitacmi....a potom ma zena hned otehotniet?......asi tazko......... sono v 1. trimestri vravim.....uz par lekarov mi to vravelo, ze neradi tak casto robia vag. sono v 1. trim. prave z dovodu hrozaiceho potratu....proste je to nestabilne, ale tie zeny tam utekaju hned, chcu sono, potom znova na srdiecko potvrdit, potom znova.......preto tolko potratov (nevravim, ze to su ejdine dovody.....)...ale preto toto neuznavam....a sorry, ak by ma tak casto aj neskor lekar posielal na sono, tak by som nesla....ono sono nevadi samotne....ale vraj babtku skodi ten zvuk......tak ked uz sono, tak normalne, nie vaginalne.....a ozaj nevhynutne....nie kazdy mesiac..... (ked si bola rizikova, asi na to dovod bol)....myslim vseobecne bezne tehotnestva s normalnym priebehom....
@zuzanapunova ja presne to isté pred mojou dcérou a moje tehotenstvo vačšinou stále začína špinením. Aj u teba?
@sorciera24 prepáč, ale toto je hlúposť.. UTZ vyvoláva zvukové vlny a teda neškodia mimi.. jasné, že nie preháňať, no pokiaľ dr vie čo robí, tak s tím nemôže uškodiť mimi...
čo sa tíka toho, že si potraty a nemožnosť otehu spôsobujeme sami - z časti nám to spôsobuje život sám o sebe..
@sorciera24 vieš je odvážne tvrdiť, že neznášaš túto modernú dobu a pritom využívaš to čo nám ponúka (ale aj berie)
@afrika lebo ten zvuk mu voabec neskodi 😉 .....ano, pise sa to tak, ze enskodi, poznam viacero lekarov a viem, co mi vravia.......a ked si spojis 1+1.... dava to logiku, presviedcat ta samozrejme nebudem, ale aj isto nepojdem na sono kazdy mesiac....bezdovodne, by mi muselo sisi 😉 (len som reagovala na to, ze ist v 1.trimestri min. 3krat na UTZ je teda nic moc....)
preco odvazne?..... ja mam na zivot svoj pohlad...... a myslim, ze ak nesuhalsis, tak nesuhlas a kludne rob to, co ty uznas za vhodne....ja konam tak, aby bolo dobre pre mna
@sorciera24 zvuk v prvom ttrimestri naozaj neškodí - podotíkam dr musí robiť UTZ opatrne, aby neporušil krčok a pod. v tomto tehu som bola na UTZ v prvom trimestri cca 5-6x.. vždy vaginálny.. a nieje to moje prvé tehu - ani po jednom UTZ som nekrvácala
@afrika no asi si mala dovod ist az tolkokrat, nie? nejake problemy, ci?.....elbo sorry, ak toto robi zdrava zena, tak toto nechpaem....
@sorciera24 problémy.. ja som len chcela povedať toľko, že vaginálny môže skôr uškodiť preto, lebo dr rozdráždi krčok a pod. určite nevadí samotné sono.. keď som špinila, tak dr robil UTZ cez bruško, aby spodok ešte viac nerozdráždil
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ano mam, bola som u dr asi v 6tt, nic nevidel. Mala som prist o 3tt. Nie je to nic neobvykle.