Menzes mi mešká 4 týždne a test je negatívny

adminka11
21. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa spytat co si myslite: menstruacia mi meska uz 4 tyzden, tehu test negativny, zvycajne doobeda bolesti v podbrusku, nechutenstvo, pocit na vracanie z jedla, minuly tyzden v piatok som bola na gynde, len mi spravila sono ze ona tam nic nevidi, iba mam zhrubnutu sliznicu maternice a pichla mi vyvolavacku, uz je to 5 den zatial mi mrcha nezacala ale priznaky mi zostali. Mate s tym niektora skusenost? To cakanie ci mi mrcha zacne alebo nie je strasne😔

janetinka27
21. apr 2021

ta sliznica musi odkrvacat, niekedy MS proste nepride sama.
ak ti meska MS tak dlho, test by si uz mala pozitivny

adminka11
autor
21. apr 2021

@janetinka27 ano suhlasim, len uz neviem co si o tom mam mysliet, ked este taketo priznaky mam

evi12
21. apr 2021

@adminka11 mne taketo meškanie vyvolali cysty ..tiež najprv panika, na testoch nič a potom sono až neskôr ukázalo cysty... Gynex kvapky, cviklova šťava, ženský čaj a bolo po nich..a to ma posielala na operáciu ..fujto...

sirka9
21. apr 2021

vyvolavacka moze spustit aj do 14 dní, takže zatial hlavne nestresuj. mne napríklad dvojitá dávka soustila až po 7 dňoch. daj si možno teplý kúpeľ, červené vínko a možno zaberie

adminka11
autor
21. apr 2021

@sirka9 dakujem, vyskusam

adminka11
autor
21. apr 2021

@evi12 zatial cystu nenasla, tak dufam ze nebude, ale vyskusam tu cviklovu stavu

sunshine_18
21. apr 2021

Nemôžeš mať mimomaternicove?... Alebo možno Len hormonálne zmeny...

adminka11
autor
21. apr 2021

@sunshine_18 dr mi kazala pockat 2 tyzdne tak uvidim, ale nerobila mi ziadne krvne testy ani nic, len sono

hanka555
21. apr 2021

@sunshine_18 pri mmt by mala pozitivny teh test

adminka11
autor
21. apr 2021

@hanka555 akoze uz som aj vela citala ze pozit tehu test niektorym vysiel az v 2 alebo 3 mesiaci, ale aj tak si myslim ze na sone by uz nieco videla, no uvidim o dva tyzdne, ale to cakanie ma zoziera 😪

majamat
21. apr 2021

@adminka11 neviem, ale nemyslim si, ez by tehu test vysiel az v 2-3m, teda 2m zacina v 5tt, co by teoreticky mohlo sedieta, el eln an zaciatku, ak je ovulka posunuta a prebehne na konci 4t od poslednej ms a dojde k oplodneniu, tak je to sice 4tt tehu. v takom pripade by sa pozitivny test ukazal az niekedy v 6tt na konci, co je 2t po oplodneni. za normalnych okolnosti ovulka prebieha na zaciatku 3t a teda uz na zaciatku 5tt ( ked meska ms ) je test pozitivny ( niekedy aj pred ms ) a teda na konci 6tt je to uz skoro 4t po oplodneni. to je ten rozdiel a dovod, preco test moze byt pozitvny neskor.

cize plati pravidlo, ze test je poitivny jasne 2t po oplodneni, ale teda slabo pozitivny je uz o par dni skor, napr, na 10den.

takze ak by si bola tehu, tak musis mat po oplodneni minimalne 4t a test by mal byt jasne pozitivny.

co sa tyka priznakov, ci tazkosti, je to normalne ze ich mas. ved akekolvek priznaky, co pms, ci tehu, sposobuju hormony, ak mas nepravidelnosti v cykle a to teda mas, ked ti tak dlho meska, tak mas hormony ine, ako mavas pri normalnom cykle. a tieto hormony ta ovplyvnuju a sposobuju priznaky.

adminka11
autor
21. apr 2021

@majamat dakujem za vysvetlenie, velmi si mi pomohla teraz , aspon budem kludnejsia😌

janka_01
16. aug 2022

@adminka11 ako si nakoniec dopadla?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre