Menzes a pozitívny tehotenský test

evka8282
26. júl 2020

Ahojte baby. Stali sa vam ze ste krvacali celkom silno a test bol pozitivny? Ja uz 3 dni krvacam a kedze som po et tak som si dnes len tak z prdele spravila test a je mega pozitivny. Zajtra idem na krv. Tak neviem ci chrustik je taky bojovnik a drzi sa alebo co.

veronikaszabova
26. júl 2020

@evka8282 drzim palce ❤

millky
26. júl 2020

@evka8282 MS je normálna na začiatku tehotenstva. Totiž tá sliznica sa tvorí od začiatku cyklu a je možné že sa proste vylúči, je to individuálne, záleží aj od toho, v akom čase si mala plodne dni a otehotnela. No ale druhá vec je, v dnešnom svete bohužiaľ o všetkom sa často hovorí, môže to byť všetko možné, MMT, chemické tehu, spontanny potrat.... Čokoľvek. Bez lekárskeho vyšetrenia sa nič nedozvieš aj keď, ak je toto prvý mesiac tehotenstva, lekár nič neuvidí. Môže ti zobrať krv na hcg, ktoré bud je alebo nie. A aj to, ak je, o ničom nehovorí. Počkala by som minimálne týždeň/dva, potom sa má chodiť k lekárovi. Niektorí lekári skôr ani neberú, lebo sa mamičky zbytočne hnevajú, že lekár nič nevidí...

kaitlin3
26. júl 2020

@evka8282 si po ET, takže volaj hneď zajtra doktorovi....neviem prečo všetci tvrdia že silné krvácanie je v tehotenstve normálne, nie je a treba to riešiť, častokrát len nasadenie liekov problém vyrieši...nechcem ťa strašiť, ja som to tak mala pri mimomaternicovom, mama mi vravela že nevadi že krvacam že aj ona trochu pri mne, tak som čakala a praskol mi vajičkovod a traja lekári mi vraveli že som mala veľké šťastie že tu som a že som mala hneď prísť keď som krvácala, dúfam že to nie je tvoj prípad, ale isto chod k doktorovi ak je normálny tak ťa zoberie a ak nie, tak ho vymeň...držím palce

andrea_82
26. júl 2020

@millky Nemyslim si, ze MS je na zaciatku tehotenstva normalna.

@evka8282 Ja som v cca 6 tyzdni krvacala, tiez po ET. Nechali ma v nemocnici, dali lieky, maly bol v poriadku. Utekaj na pohotovost.

millky
26. júl 2020

@andrea_82 uf... V poriadku teda. Nehnevajte sa ale k tomuto sa fakt nevyjadrim, keďže je taaaaaak vela zien, co maju menzes aj v prvych 3 mesiacoch.... Ale fain.

majamat
26. júl 2020

kamoska tiez takto myslela, ze ma MS a potratila.

evka8282
autor
27. júl 2020

Tak pnka a zajtra bude vysledok hcg

evka8282
autor
27. júl 2020

Dneska pri tom krvacani takto

andrea_82
27. júl 2020

@evka8282 je čiarka silnejšia alebo bledne? Robila si rovnaký druh testu?

evka8282
autor
27. júl 2020

@andrea_82 nebledne. Stale sa drzi rovnako

andrea_82
27. júl 2020

@evka8282 Držím palce. 👍 Tak snáď bude čiarka už len silnieť.

evka8282
autor
28. júl 2020

Tak hodnota nizka 65 hcg . Doktor mi povedal ze pravdepodobne je to ms ale este pondelok idem na krv. Testy su vsak stale pozitivne 🙈

kaitlin3
28. júl 2020

@evka8282 to ti týždeň nebudú brať krv?

evka8282
autor
28. júl 2020

@kaitlin3 nie pov3dal mi ze je to zbytocne. Tiez mi to prislo divne

kaitlin3
28. júl 2020

@evka8282 tomu vôbec nechápem veď hodnota hcg nad 5 je jasné tehotenstvo a tým pádom treba urobiť test z krvi obden aby sa zistilo akú má tendenciu, pri zdravom tehotenstve sa zdvojnasobi ....mali ti aspoň urobiť zase odber či ti klesá ak to je potrat, hcg 65 nemôže byť obyčajná menštruácia

evka8282
autor
28. júl 2020

@kaitlin3 povwdal zev 5 tyzdni je to malo

majamat
28. júl 2020

@evka8282 vobec to nie je malo. ahc niektori dr., no nejdem sa vyjadrovat. ved kludne si mohla mat ovulku neskor a koli tomu je tehu v stadiu,a koby bolo napr, v 4tt.

a tu su referencne hodnoty https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...

no kazdopadne ms niekededy pri tehu byva a ak by to bol potrat, tak aj tak s tym nic neurobi a a ak nie, tak super.

evka8282
autor
28. júl 2020

@majamat dakujem za podporu avsak ja som po ET takže vie v ktorom som tyzdni. Ale hej mohol to skontrolovat. Uvidim mozno sa este zajtra objednam do medirexu. Vysetrenie hcg robia tiez

andrea_82
28. júl 2020

@majamat pise, ze bola na embryotransfere, takze presne vedia, ako stare je embryo. Ale inak mi tiez pride divne, ze az za tyzden. Tiez si myslim, ze by bolo lepsie zobrat krv skor.

majamat
28. júl 2020

@andrea_82 aha. no aj som myslela, ze taky nejaky udaj tu bude, len zaciatok som prebehla, ale nemam dost energie na to, citat to cele. no podla tabulky to zas take zle nie je, ako tvrdia.
co sa tyka odberu, ja som bola tehu 2x a nikdy mi HCG nokto nekontroloval. niekedy mam pocit, ze sa tym zbytocne stresuje tehulka. urcite ma vyznam to kontrolovat, ale mam pocit, ze sa to robi zbytocne casto aj pri beznom tehu.

majamat
28. júl 2020

@andrea_82 ako chapem, ze tu dovod bol, ale na co kontrolovat skor? nie kazde tehu je rovnake a ak sa niekto trosku odchyli od normy, uz su tu obavy, ze sa nieco deje a pritom to tak byt nemusi. a ak yb sa aj dialo, tak sa s tym moc toho urobit vacsinou neda. teda s vynimkou mimomaternicoveho tehu.

danielinaa
28. júl 2020

@millky mozno ano ale takych co ten menzes nemali je 10 nasobne viac, ked neveris, opytaj sa prveho gynekologa na ktoreho natrafis, kolko zien ten menzes ma a kolko nema.

andrea_82
29. júl 2020

@majamat predpokladam, ze ty si otehotnela prirodzene. Pri asistovanej reprodukcii je postup uplne iny. HCG sa prvy raz vysetruje po 2 tyzdnoch, aby sa vedelo, ci to vyslo. Beru sa totiz kadejake lieky a ak je HCG nizke, tak treba lieky vysadit. Casto dochadza aj k biochemickym tehotenstvam a celkovo je taketo tehotenstvo nachylnejsie na potraty.

srdce111
29. júl 2020

Ahojte Baby robila som si test 25 test bol takito poslem foto Potom na druhy den prisla menstriacia mala som to 3 dni Dnes som si urobila dalsi tesst bol negativny

kaitlin3
30. júl 2020

@srdce111 ja tam nič nevidím, skôr len kanálik, ak by si aj mala takto čiarku pred ms a po ms by bol negatívny, tak to môže byť biochemické tehotenstvo

srdce111
30. júl 2020

@kaitlin3 Dakujem

evka8282
autor
30. júl 2020

Tak skoncilo to 3 et +1 ket. Posledne et sa udrzalo 5 tyzdnov. Bohuzial dnes testy potvrdili ze hcg kleslo zo 65 na 5 . 😥😢

kaitlin3
30. júl 2020

@evka8282 to má veľmi mrzí, veľa síl ✊

srdce111
30. júl 2020

@kaitlin3 A biochemicke tehotenstvo Je co Nemam stim skusenosti preto sa Pitam ...

andrea_82
30. júl 2020

@evka8282 skoda, to ma mrzí. Ja som to tiez zazila viackrat. Teraz sme v poradovniku na adopciu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre