Dobrý deň,
ja som už trosku “zúfalá” 🙏 prvýkrát som užívala Clostilbegyt a druhý deň mi mešká MS.Test je biely 🤦♀️🤷♀️.
Lenže už 5 dni ma boli spodok brucha veľmi,niekedy kŕčovito,bolia ma prsia,páli ma záha a nič iné by som celé dni nerobila len spala ☹️👎.
A tak neviem čo sa deje 🤷♀️ Koniec koncov ani neviem čo som tým chcela povedať,možno počuť nejaké vaše skúsenosti alebo sa len posťažovať.
Chcela by som sa tešiť že mi mešká MS ale test je biely a to mi bráni v radosti.
@janetinka27 predtým som mávala pravidelný cca 30-31 dňový.Nepichala som si ovitrelle.
No ak tam mas nejaku cystu s clostylu a neprasknuteho vajicka, tak su bolesti a meska MS...
@naty_10 ahoj a naco ti nasadili clostil? mala si nejaky problem s rastom folikulov? mavala si predtym v beznych cykloch potvrdenu ovulaciu?
@janetinka27 ja som bola u Dr. na sono s tým že mám pozitívny test ale začala som krvácať,povedal mi že tehotná som neni a ukázal mi koľko mám aktívnych folikulov a teda že je to super ale aby sme tomu pomohli tak mi dá Clostilbegyt,že to by mohlo zabrať 🤷♀️ Jedla som to 5 dni a potom počas ovulácie sme sa teda “snažili” po tomto “snaženi” ma o 5 dni bolelo strašne brucho,spodok,ako leby som mala dostať menzes,ale prešlo to,a teraz ma to už boli 5 dni,niekedy chvíľkovo niekedy dlhšie 🤷♀️ Najhoršie na tom je to,že ja som to užívala prvýkrát a preto som nevedela,že keď sa berie Clostilbegyt tak treba priebežne to sledovať a robiť sono,to mi doktor nepovedal.A dosť ma to hnevá,uvažujem nás zmenou gynekológa.
@naty_10 skor ked ta bolelo brucho bola ovulka, teda 5 dni neskor, ako si myslis...
@anjelicek26 je to možné aj keď mna pro ovulácii nikdy brucho nebolelo len som mala taký plodný hlien.Každopádne sme sa “snažili” aj po ovulácii alebo teda sme spali spolu s manželom,takze ak aj bola posunutá mohla by som teoreticky tehotná ale nejde mi do hlavy ten test 🤷♀️ Počkám a keď tak zájdem k Dr.
Ale ďakujem za rady.
@naty_10 ono su tie vajecniky navrete a mozno skocilo aj viac folikulov, co ty vies bez sona je to fakt blbe... my sme kedysi mali stastie a mame len syna, ale vajicka boli vtedy tiez dve...
@anjelicek26 ďakujem za tvoju skúsenosť a zato že som mohla o tom s niekým “pokecať”
@naty_10 mna to caka v septembri ak sa nezadari dovtedy, moc sa na to netesim...
@anjelicek26 úprimne Ti držím palce ✊🍀 dúfam,že nám z tejto situácii zíde niečo pozitívne 🙏 a hlavne keď som videla na sone tie aktívne folikuly,len na jednej strane mi narátal skoro osem.
@naty_10 omg a potom nespravil kontrolne sono? Ja takych ludi nepochopim... my sme tento mesiac mali dva folikuly prirodzene, zajtra by som si mala robit test...ale podla bazalky to nevyzera nijako nadejne, takze tak...
@naty_10 to áno ale určite nebolo 8 dominantných
Max tak 2,3
Bežné majú zdravé mladé ženy 10 folikov na vaječníku.
Akurát otázka je? Prečo? Do kelu, keď ti už dal dr tabletky, nedal ovitrelle? A tým ste nenaplánovali styk?
Toto ja fakt týchto doktorov nechápem. To jako urobiť cesto nechať kysnúť a potom čo? Kto ďalej urobí koláč?
Nikto!
A takto vznikajú potom zbytočne cysty.
Kedy si bola na sone? V ktorý deň cyklu a koľko mal mm dominantný folik?
@anjelicek26 no veď toto.
Klesla teplota?
Desatinu je OK, musí ale zajtra stúpnuť opäť.
Držím palce
@sono2 ano trosku... ak zajtra nestupne je to jasne, aj tak som chcela test spravit, ale teraz ma nejako motivacia opusta.
@naty_10 tak uz len pockat a testovat. mohla sa posunut ovulacia, pripadne mohli byt aj dve kratko po sebe. tazko povedat. clostil je taky liek, co sa nedava len na skusku, uz ked ho nasadil, mal v presnych dnoch odkontrolovat dominantny folikul/folikuly, nacasovat pichnutie ovitrelle. ak by ti chcel dat v buducom cykle znova clostil, tak sa s nim dohodni na odkontrolovani a presnom postupe, aby si nemala z toho zbytocne stres.
@janetinka27 ja už ozaj nerozumiem tomu doktorovi,najlepšie bolo že mi to kázal zacat užívať v tretí deň menštruácie čo bolo 9.6. a potom zobral do ruky nejaku tabuľku a vyrátal mi,že aby sme teda mali sex 19.6. že budem mat plodné dni 🤷♀️ Akože po tom čo sa tu dozvedám idem hľadať rýchlo nového doktora,lebo zjavne tento toho veľa zanedbáva.
@anjelicek26 poznám to.
Ja som vedela už jakých 6 dní pred ms že začína ms klesať stačila desatina a vedela som
Pri tehu to bolo ako z učebnice.
Za mňa bazalka perfektný ukazovateľ ci ako pracuje cyklus, hormóny, super!
@naty_10 ano, isiel na to podla vseobecnych ocakavani, teda ze v tom case by mala vyjst ovulacia podla tabuliek. vo vseobecnosti to tak plati, ale kazdy organizmus je iny a mal to overit sonom a poistit ovitrelle
@naty_10 no tak to sa robi opacne, pit minimalne pred testovanim alebo pockat na ranny moc, takto ozaj nevies na com si, ak si vela pila, moc je malo koncentrovany. Nieco slabunke tam ale vidim. Najlepsie bude pockat a pozajtra rano spravit test. Drzim ti palce, nech ti vyjde pozitivny test🙏
Čas všetko ukáže,čo máš prísť príde tu jedine ostáva čakať 🍀 Ďakujem každej z Vás že ste venovala čas môjmu príspevku ❤️
@naty_10
Moje nervy že podľa tabuľky.
Ja mam napríklad 28 cyklus a mávala som ovu koľkokrát aj 11 deň
Podľa tabuľky by to malo byt najskôr 14 deň.
A mama tvoja.
Práve na test ma byť moč nezriedeny najskôr po 3 hodinách necikania a najlepšie ráno.
Jasne.
Je to na zmenu doktora kokos aký vôl, že tabuľky.
Test je negatívny.
Ale držím palce
Kľudne meraj tu teplotu a napíš mi. Rada sa ti pozriem
@naty_10 ide o pocet antralnych folikulov
Co je bezne tak 12-15. A to odraza aj tvoju ovarialnu rezervu. Vacsinou je dominantny 1 folikul max 2. No ale s clostylom sa vajecniky mpzu nastimulovat tak ze sa vyplavi viac vajicok a je z toho viacpocetne tehu😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj a predtym si mavala aky dlhy cyklus? mavala si pravidelnu MS? ked si brala clostil, bola si aj na sono, pichala si si ovitrelle? mozno sa ti len oproti predoslym mesiacom posunula ovulacia a preto mas pocit, ze ti meska ms