Menštruácia vylučuje tehotenstvo

1. aug 2022

Ahojte. Nedá mi to a musím sa opýtať. Neraz tu bola diskusia, kedy sa žena pýtala, či môže byť tehotná aj keď mala menštruáciu, čož za mňa nie je možné, veď predsa tak sa to učí v školách atď, no samozrejme sa našli aj také, čo tvrdili, že môže. Lenže to by tým pádom nemohla byť klasická menštruácia, kedy odchádza aj sliznica (tie kúsky, ktoré sú prítomné). Nedalo mi to a čítala som si k tomu čosi viac (i keď asi nie všetko boli dôveryhodné zdroje, moja chýba) a narazila som aj na jednu "info", ktorá ma mierne zaskočila a akosi neverím tomu.
V prípade hormonálnej nerovnováhy počas tehotenstva môže dôjsť ku krvácaniu ako počas menštruačie pričom sa aj odlúči časť sliznice, kde nie je oplodnené vajíčko prichytené.
Aký je váš názor na to? Myslíte, že to tak môže byť prip. máte s tým niekto skúsenosť? Vďaka

luliu
1. aug 2022

Menštruácia nevylučuje tehotenstvo

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. aug 2022

@sonnenshein pozerala som dané témy, no nenašla som (alebo som asi prehliadla), že by sa riešila konkrétne hormonálna nerovnováha a prípad, aký som spomenula. Ale ďakujem 🙂

autor
1. aug 2022

@luliu
@zara1357
Ja si skôr myslím, že je rozdiel medzi "menštruáciou" a menštruáciou. Veď predsa, keď je žena tehotná, nebude sa odlučovať výstelka maternice alebo sa pletiem?

mec321
1. aug 2022

ja si skor myslim ze moze byt menstruacia max. taka, ze nejake spinenie. ze vsetko to co ma ostat odtane len sa nieco uvolni z predoslej napr.. urcite klasicka silna ms to byt podla mna nemoooze a aj keby sa nieco take stane urcite by sa ms odlisovala od ostatnych

sonnenshein
1. aug 2022

To mozno preto, ze zena zisti ze je v 3-4-5 tom mesiaci, a nema dovod behat davat si kazdy tyzden robit hormonalny profil.
Takze ak Ti o tom niekto nieco seriozne bude vediet povedat, je to Tvoj lekar.

PS. Som jedna z tych, co mali este 2x krvacanie a boli tehotne, ale fakt som neriesila preco.

1lucinka123
1. aug 2022

Kamarátka mala vždy slabú menštruáciou ktorá trvala max 2-3dni,ze je tehotná zistila až v 6mesiaci. Dovtedy mala také isté slabé krvacanie

lenkakravcova
1. aug 2022

Mala som prve dva mesiace menštruáciu pri prvom tehotenstve. Prvú klasickú, nič som nespozorovala v rozdiele intenzity. Jediný rozdiel bol asi v tom, že trvala kratšie (miesto 9dní, asi 5-6). Druhá už bola minimálna, 1 dňová, veľmi slabá. Až vtedy som si robila test. Tretia neprišla. K Dr som prišla v 12tt.
Pri ďalších tehotenstvach sa mi to neopakovalo. Ihneď mi vynechala ms.

loliki
1. aug 2022

Známa zistila tehotenstvo až v 9. mes. Nič netušila, bola pri tele stále, nezbadala žiadnu zmenu.

stastnamamana4
2. aug 2022

Sesternica mala 4 mesiace normálne menštruáciu, a ani nemala žiadne príznaky☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre