Zdravim. Som zmatena a neviem ci je možné že som tehotna. Mam 23 rokov a bábätko by som velmi chcela. Este mam vsak pred sebou rok školy tak sme chceli este pockat. S priatelom sa vsak uz niekolko rokov nechranime. Ale doteraz sa nikdy nestalo ze by som otehotnela. A povedali sme si ze ak by sa pošťastilo tak to zvladneme. Babo predsa chceme. No a uz druhy tyzden mavam ranajsie nevolnosti. Vstanem a asi o 10min ked idem papat mi pride neskutocne zle. Ale k samotnemu vracaniu este nikdy nedoslo. Zatial som to vzdy rozdychala. Uz som si fakt myslela ze som v tom. Vcera mi ale zacala menstruacia a zacala mi presne podla cyklu. Mate s tym niektora skusenosti? Viem ze mnoho zien mava menstriaciu pocas trhotenstva. Skor si myslim ze tehotna nie som, ale neviem si vysvetlit tie nevolnosti. Stalo sa vam to niekedy? Dakujeem 🙂
Tak tehotna nie si a skor mas iny zdravotny problem
@viktorka93 Ak mas menzes, na den presne, tak je naozaj miziva sanca, ze si tehotna. Ta rozpravka o prvych mesiacoch menstruacie pocas tehotenstva sa tu opakuje fakt ako keby to bolo normalne a pritom sa to stane mizivemu percentu zien a ani nejde o menstruaciu, ale o krvacanie.
Tiez odporucam chodit pravidelne na preventivne prehliadky, pripadne skusit naozaj spomenut lekarovi, ze sa uz rok nechranite a nie si tehotna.
A nic ma do toho sice nie je, ale odporucam najprv dorobit skolu, trochu popracovat a potom riesit dieta. Ze ho chcete je sice pekne, ale treba trochu mysliet aj na to, ako ho zabezpecite. A seba tiez.
Drzim palce.
@viktorka93 Ahoj, treba si urobit test.. v tomto case ti uz musi ukazat spolahlivy vysledok. Tehotenstvo vylucene nieje.. avsak sa hovori, ze krvacanie by mala byt v pripade tehotenstva podstatne slabsie ako pri normalnej menstruacii, takze vacsinou sa to da odlisit.
Skor je ale mozne ze je za tym iny zdravotny problem. Ja som mala s nevolnostami pri kazdom tehotenstve extremne problemy, ale aj tie najskorsie mi zacali az v 4tt (co je aj logicke, lebo oplodnene vajicko sa musi najskor uhniezdit, to trva od ovulacie ca 10 dni a az potom sa zacnu tie velke hormonalne zmeny v tele ktore mozu okrem ineho vyvolat nevolnost ci zvracanie). Ak ti test vyjde negativne, porad sa s lekarom.. mozno mas len problem s crevnou florou a postacia ti probiotika.
PS: po roku snazenia bez otehotnenia mas narok na vysetrenia na zistenie neplodnosti.. treba sa poradit s gynekologom
Nevesaj hlavku. Niektorym parom to jednoducho trva dlhsie aj ked su zdravotne v poriadku. Sprav si test a uvidis no mozno by bolo vhodne aby si navstivila svojho gynekologa. Vies povies aky je problem a mozno ti da nieco na podporu otehotnenia
Ak myslis tym, ze sa "nechranite" to, ze praktikujete prerusovanu suloz, tak je normalne, ze si este neotehotnela :D ... My sme praktikovali prerusovanu suloz asi 5-6 rokov a nikdy som sa ani len nebala, ze by som ostala tehotna ;) .... Treba sa vyjadrovat poriadne, lebo ak sa naozaj nechranite az tak, ze sa robi do teba a ty si stale neotehotnela, tak niekde bude chyba... Ale ak mas menzes na den presne, tak je naozaj veeelmi miziva sanca, ze si tehotna.. Skor psychika a nejaka viroza, nie tehotenstvo ...
Tiež si myslím, že to "nechránenie" je v tvojom ponímaní asi prerušovaná súlož. My sme s mm praktizovali takto 7 rokov a neotehotnela som, aj keď som JA už veľmi chcela. Jednoducho, ak to chlap vie, je to celkom spoľahlivá metóda. Ja som otehotnela až potom po 3 mesiacoch normálneho snaženia sa.
Držím palce a odporúčam, ak chcete dieťa, a ty chceš doštudovať, začať sa snažiť tak, aby si doštudovala ešte pokým bude bábätko v brušku, pretože študovať s bábätkom nie je sranda, a aj keď si povieš, zvládnem to a podobne, ono človek naozaj nevie aké to bábätko bude...
Ja som chcela tiež bábo počas vš- keď som si robila doktorát a muž nechcel, že počkáme a pod. a ja som sa hnevala, že však to dám aj pri dieťati a tak a veľmi som to vtedy ťažko prežívala. Potom otehotnela moja spolužiačka a skoro rok ešte študovala s dieťaťom, musela ho rôzne odkladať, študovať po nociach, záverečnú prácu ltt, skúšky musela opakovať, nakoniec to dala ale nebolo to fakt jednoduché. Takže vtedy som pochopila, že som si to tiež idealizovala a kto vie, s najväčšou pravdepodobnosťou by som tú školu nedokončila, pretože som študovala mimo bydlisko a komu by som dieťa nechávala? A pri bábätku je to fakt niekedy náročné, človek je unavený a ešte sa sústrediť na písanie prác, ... no naozaj to treba zvážiť. Väčšinou takéto deti počas štúdií sú neplánované.
Držím palce, nech to dopadne podľa tvojich predstáv.
Ak by si tehotná bola teraz, menzes môžu mať ženy výnimočne. Tak sprav tehu test a určite ti ukáže už výsledok.
@viktorka93 Ahoj, no, neviem, či je to naozaj "mnoho", ale ja som prvé 2 mesiace tehotenstva mala slabšie krvácanie (ale určite nie také, ako menštruácia) a nebolo to ani presne, ako som mala mať menštruáciu. Myslím, že tehotná nie si. Skús počkať pár dní a prípadne si urobiť test.
@veonka Ahoj, ja som moje prve dietatko malo pocas vysokej skoly a to planovane a nikdy som nelutovala. Bolo to neporovnatelne jednoduchsie sklbit moje magisterske studium s novorodencom ako pri mojom druhom ked som uz chodila do roboty. Na vysoku nemusis chodit kazdy den (prednasky ci seminare sa daju vacsinou rozdelit na par dni v tyzdni). Ked uz si v praci tak najskor musis odvadzat dobru robotu pocas tehotenstva (jedno ci ti je dobre alebo nie) a to kazdy den nielen par dni v tyzdni. A nakoniec tiez vypadnes min. na rok z pracovnej sfery, takze navrat tiez nieje vzdy lahky (zavisi samozrejme aj od oboru kde si cinna). Existuju dokonca studie, ktore potvrdzuju, ze pre akademicky vzdelane zeny je to najlepsie riesenie mat prve dieta uz pocas studia. Samozrejme nie vsetko sa da takto planovat (nie kazdy ma uz v tom case pevneho partner atd.) ale ja mam s tym len velmi dobru skusenost.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@viktorka93 pokial ti prišla riadne menštruácia tak pochybujem ze si tehotná. Ved si urob test, neviem kde si počula, citala ze ,,mnoho zien,, ma menštruáciu počas tehotenstva. Zase také ,,mnoho,, to nie je. MOzno mas nejaku virozu, črevne tažkosti. Pride mi az usmevné ako si zeny mysia, ze nevolnost asi znamená tehotenstvo...a ešte k tomu ked maju kramy. Skor sa daj gynekologicky vyšetrit lebo nechranit sa niekolko rokov a neotehotniet tak to nevyzerá dobre a zrejme maš nejaky problém o ktorom nevieš a neriešiš ho.