Ahojte, chcem sa poradiť.. včera som si robila test, menstruacia mešká 3 dni, bolesti brucha mám aj pŕs test mi vyšiel krásne pozitív, večer už nie
@jjanulienka na krv ?? Prečo tam
@alzbeta12399 lebo tehotenstvo sa potvrdzuje z krvi
@janai1 a u gynekológa nie ?😂
@alzbeta12399 vsak u gynekológa ti vezmú krv 🤦♀️
@alzbeta12399 ak myslis potvrdenie u gynekologa na sone, tam este nebude nic vidno. preto z krvi hladinu hcg
Okej ďakujem vám
@alzbeta12399 ráno je najvyššia hladina hcg, lebo je aj moč najkoncentrovanejsi, preto ti večer mohol test vyjsť negatívne. Treba testovať vždy ráno, z prveho ranneho moču.
Rano je moc koncentrovanejsi, teda vyssie hcg... na zaciatku tehu sa ti moze stat, ze vecerny je negativny, nic to neznamena...o dva-tri dni budu pozitivne aj tie vecerne... sprav si termin u gynekologa (o dva-tri tyzdne) na prve sono...
Ja by som šla ku gynekologovi hned , aj som sla lebo predtym som mala biochemicke tehotenstvo . Hned mi nasadil Duphaston na zdrzanie plodu
@janai1 moj nebral. ked som boal tehu 2x, stary dr, bol uz na dochodku a bol tam novy,a n ten nebral.
a aj na co, zeny by chceli vediet prilis skoro, ze su tehu. v pripade, ze ich caka nejake rozikove vysetrenie, tak ano. ma na to byt indikacia, nie len tak, an skore potvrdenie.
na to sluzi sono v neskorsom tyzdni.
@janai1 bezne lekar krv na HCG vobec neberie, standardne sa tehotenstvo potvrdzuje az sonom, krv sa berie ak zena spini alebo mala pred tym nejaky problem alebo je podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo a treba sledovat ci HCG klesa alebo stupa alebo ak sa potrebuje tehotenstvo potvrdit/vyvratit kvoli nejakemu zakroku ale rozhodne to nie je standard
autorka ja by som si skusila spravit test o 2-3 dni z ranneho mocu a uvidis, ak bude test pozitivny je to na dobrej ceste a ak negativny, tak to zial zrejme bolo biochemicke tehotenstvo, kedze test HCG zachytil
Ďakujem vám všetkým, pozrela som sa znova na test a mám tam ducha tak aspoň niečo ❤️
@janai1 cakam stvrte dieta a ani pri jednom mi krv nebral kvoli potvrdeniu tehotenstva. Len sa kazal objednat, ked bude MS meskat 2 tyzdne. Sla som k nemu cca v 7-9tt., to uz videl na sone a vybavene. Pokial nie su problemy, tak na co...testy boli pozitivne, jedine ist skor, ak su nejake problemy, kvoli nutnosti brat lieky alebo nejake vysadit, zmenit. MMT sa aj tak musi vylucit na sone, nie?
Ahojte, len toľko v nedeľu budem v 6 týždni ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Treba sa obejdnat k lekárke na krv🤷🏽♀️