Menštruácia a návšteva gynekológa

26. okt 2022

Ahojte toto je môj problém ktorý som napísala do emailu doktorke, jej odpoveď dám nižšie ale aký je váš názor alebo rady?
Dobrý deň, chcem sa spýtať koľko približne dní je normálne keď mešká menštruácia. Po vysadení antikoncepcie stále čakám na "svoju prvú" menštruáciu bez antikoncepcie a stále mešká. Predošlý cyklus som mala aj ovuláciu. Dá sa to niečím podporiť? Mám bolestivé bradavky už asi týždeň neviem či je to normálne. A snažíme sa o bábätko tak by som bola rada keby menzes prišiel čo najskôr. Tento mesiac to zrejme nevyšlo. Testy Mám negatívne a už som 14/15 dní po ovulácii. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a prajem pekný deň.

Odpoveď od doktorky:
Dobry deň.
Ak Vám mešká menzes 7-10 dni a cítite sa dyskomfortne, Pridte na vyšetrenie zajtra okolo 11,30 hod.

Podľa vás by išlo o aké vyšetrenie? Pochybujem ze mi doktorka ešte dnes odpíše ale určite tu máte niektorá podobnú skúsenosť. Ďakujem za odpovede🙂

autor
26. okt 2022

Tak už mi aj napísala že vyšetrenie sonograficke a podla nálezu sa rozhodne ďalej. Myslíte že mám ešte čakať na tých 7-10 dni meškania či ísť skôr? Neviem si prestaviť že čo by tam mohla nájsť

viestta
26. okt 2022

Však ti píše, že máš zajtra prísť, tak tam chod.

veronikaszabova
26. okt 2022

A co cakas - okolkovanu ziadost?
Ak ti meska tolko, kolko ti napisala, tak bez na vysetrenie.
Ci co chces akoze pocut?

Menzes po HAK ti moze haprovat aj pol roka.

autor
26. okt 2022

@viestta ale mne ešte nemešká 7-10 dni. To som jej aj potom napísala a že sa ozvem za 3 dni ak by neprišla.. ale keď napísala to slovo že nález. Až mi zimomriavky z toho naskakuju. Bojím sa či tam nemôže byť cysta alebo niečo. Keď tí doktori hovoria nález na všetko pomaly

autor
26. okt 2022

@veronikaszabova chcem počuť či to môže byť cysta alebo niečo. Neviem proste ukludnit sa chcem

veronikaszabova
26. okt 2022

A my mame odkial vediet, ci mas cystu??

matullienka
26. okt 2022

Pre pána a to ti tu máme ako zistiť? Ved zajtra6ti urobí Dr SONO ak tam nič nebude pichne vyvolavacku

veronikaszabova
26. okt 2022

Menzes po HAK nemusis mat pravidelny. Nestresuj. Telo sa cisti od hormonov. Vajecniky zacinaju znova pracovat.

viestta
26. okt 2022

Môže to byť kadečo, vrátane tehotenstva. O necelých 29 hodín sa to dozvieš. Uvar si čaj, zabal sa do deky a trpezlivo cakaj

trgypadl
26. okt 2022

Kolky den cyklu si?? Pred HAK si maval ake dlhe cykly?

autor
26. okt 2022

Pred antikou som mala 28 dní. Ako hodinky vždy načas. Ale tak baby nemusíte byť hneď uštipačné normálne som sa pýtala. Napadla ma aj možnosť že by mi pichla vyvolavacku ale veľa z vás to neschvaluje zase dávať hormóny.. tak neviem proste som chcela len poradiť aby som si nenechala spraviť nejakú blbosť. Aj to že som začala brať antiku bola blbosť a doktorka to odporúčala.. proste niekedy pomôže názor ostatných ktorý majú k tomu iný prístup. Nič viac🙂

trgypadl
26. okt 2022

No a kolky den Ti vychadza dnes? Lebo ak pocitam, tak plus minus dnes 30 den?

autor
26. okt 2022

@trgypadl 31 alebo 32 ?Skúsim sa na to pár dní vykašľať a neriešiť to..

trgypadl
26. okt 2022

Zbytocne to hrotis, si prvy mesiac po vysadeni, ked Ti bude meskat cca 14 dni potom by som to riesila, cyklus sa po Hak moze zmenit, kludbe môže byt z 28 dni aj 32 ci 34

ropucha6
26. okt 2022

Tak 31 dni je nic. Este by som pockala, urobila si znova test a o nejakch par dni isla k doktorke na kontrolu.

miskamicha
26. okt 2022

Vysku sliznice maternice napr.... alebo corpuš luteum /po ovulacii/....polyp....cysta...atd

mimka2019
26. okt 2022

@autor

Po prvé...vy ste ešte ani na vyšetrení nebola a už stresujete..
Po druhé...slovíčko "nález" pani doktorka použila - aspoň ja som to tak pochopila- v tom zmysle, že vám urobí ultrazvuk a ak niečo nájde - nález, tak to budete riešiť... zbytočne stresujete...

Ja som mala cystu veľkú 15cm a nestresovala som tak ako vy a pritom ešte ste ani na vyšetrení nebola 🙊 cystu odstránili...a nemala som žiaden problem otehotnieť ani nič...

Ukľudniť vás bude vedieť len lekár a nie mamičky na MK 😃

aaadkaaa
26. okt 2022

Vobec si nemusela mat ovulaciu vtedy, ked si myslis, ze si ju mala, takze sa hlavne nestresuj, mozno pride ms, mozno si tehotna, pre svoj klid chod zajtra k dr. Nalez je u dr.bezny vyraz a nemusi znamenat nic zle, patologicke. Inak ja som tiez cakala ms po vysadeni antiky a prisla az o 10 mesiacov,mesiac po porode😂

1fifinka1
26. okt 2022

@autorka Nález znamená záver vyšetrenia. Popise, čo videla. Je jedno aký.

izabela181
26. okt 2022

No hlavne určite chod k doktorke a zistíš na čom si 🙈 ale mám podobnú skúsenosť, po vysadení antikoncepcie som mala hrozný cyklus, 3-4 mesiace mi musela pichat vyvolávačku, lebo bez nej proste menstruacia neprišla…keď sa to ako-tak celé po roku upravilo, mala som cystu(ale j som mala problémy s cystami od 15 rokov cca) 🤷🏻‍♀️ Tu sa snazila najprv liečiť tabletkami, potom injekcie a nakoniec som išla na laparoskopicku operáciu 😊 ale nič hrozne to nebolo….podľa mna určite je lepšie ísť sa dať vyšetriť, nech vieš na čom si, ale myslím že máš proste iba rozhádzaný cyklus po vysadení antiky

andie2810
27. okt 2022

Ahojky ☺️ buď kľudna... oni slovo nalez použivaju takmer vždy... tak ako povie že "negativny nalez" keď proste nič nevidia a všetko je ok

stanulienkat
27. okt 2022

3 dni ti meska menzes a ty robis paniku a pises doktorke??.

mimka2019
27. okt 2022

"Dyskomfortne" napíše lekár? ach jaj...kde táto doba speje...už keď preberáte tie slovíčka z iných jazykov, tak by sa ich trebalo naučiť gramaticky správne používať 🙊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre