Mozem byt tehotna ked som uzila tabletku cca hodinu ponechranenom styku ( praskol nam kondom)..a mam 17-18 den cyklu? A dojcim? Ake je riziko? Mam ist pre istotu aj k lekarovi?poradte prosimm...dakujem
podla mna sa nemusiš bat kolko ti trva cyklus? može ti po tabletke haprovat ale po tak skorom užiti sa bat podla mna nemusiš jej učinnost rapidne klesa tušim az po 48h.aj keby si šla k lekarovi skor ako v čase mrchy ti nič nepovie.
tabletka stačit nemusi!!! a to, ze kojis neznamena, ze nemozes otehotniet-kojenie nie je antikoncepcia!!!!! radsej sa dohodni s doktorom na stretnuti... na zaciatku sa to da este riesit.
no ja by som sa na Escapelle nespoliehala a na dojcenie ako antikoncepciu uz vobec nie 🙂 riesila by som to s lekarom. 17-18DC je este trochu rizikovy... u niektorych zien
Ja byť tebou, tak už nestresujem, však tabletka sa užije čím skôr, tým lepšie, a hodinu "po" je fajn 🙂
Len neviem - tá tabletka sa môže počas dojčenia?
@luciferkax vsak to presne je divne aj mne..ja osobne by som si ju nedavala ono je to zvlastne napisane aj na letaciku 😒
Je pisane ze po dojceni sa moze no riziko tam je ako pri kazdej tablete :-/...no som na nervy..ozaj neviem co mam spravit...
@nibiru cyklus mi trva 28 dni takze nejak za 10 dni by som mala dostat menstruaciu..:-/myslym ze ked sa to stalo dnes v pondelok by mi aj tak lekar este nic nepovedal...ci? Moze mi dat injekciu?
@danielka1989 prinajhorsom budes tehotna 😉 ja vie ze blba odpoved ale mam pocit ze tabletka po je dost velke svinstvo na to aby sa uzit pocas dojcenia
@danielka1989 aku preboha?ak mysliš vyvolavačku tak ta nevyvolava potrat ak si tehotna dietatu absolutne neubliži neostava ti nič ine len čakat do ms nič viac urobit nemožes a to iste by ti povedal lekar ale podla mna sa nemusi bat pocula som len o 1 babe ktorej nezabrala ale ta ju užila az 3dni po styku.
@danielka1989 preco stresujes dopredu?.....cakaj na menstruaciu...ale kedze si uzila tabletku, kludne moze meskat, alebo ti apradne rozhodi cyklus.....v kazdom pripade ti teraz nik nepovie, ci si alebo nie si tehotna...to je prilis skoro....ani lekara, ani tes, ani my tu.....ale ked mas dieta, taketo veci by si mala vediet 😕
Dakujem..no ja som taka stresacka...dufam ze bude vsetko ok..stresujem lebo vsade co citam baby pisu ze im nezabrala...takze pockam do menstruacie...a ked nepride pojdem k lekarovi..aj som si myslela ze ist tam hned teraz by bolo nanic
Viem ze by som mala vediet a davat pozor..no v zivote sa nam nestalo ze by praskla ochrana..uz nebudem taka nezodovedna a hned pojdem na tabletky..lebo toto je ozaj o nervy..bojim sa o to viac pretoze som myslela ze ked zena dojci moze skor otehotniet...
@danielka1989 nie si nezodpovedna.....hoci tiez nechapem ako moze praskunut.....(skus k tomu pharamtex....)...tabletky tiez nemas na stopro.....inak, lekar este aj tak nic neuvidi....prve, sprav test tak po 12-14 dnoch od sytku...ak bude negativny, tak len cakaj na menzes....hovorim, moze po tej hormonalnej bombe meskat...tak nestresuj seba ani lekara;)
@danielka1989 tabletky pocas dojcenie nie.....jedine ciste gestageny, ale to ti lekar povie
@danielka1989 mne sa stala úplne rovnaká situácia, tabletku som vzala asi do 2 hodín od "nehody". V príbalovom letáku sú katastrofálne veci popísané a tiež som nevedela, ako telo zareaguje. Nakoniec bolo všetko o.k., až na to, že menštruácia mi v stanovenom termíne neprišla, test negatívny, takže ma čakala návšteva doktorky. Tehotenstvo vylúčila, tabletka mi kompletne rozhádzala cyklus, dostala som jednu vyvolávačku, MS prišla, avšak na ďalší mesiac zase nič. Po ďalšej vyvolávačke sa mi cyklus upravil a prešla som na HAK. Kondómom odvtedy už nedôverujem 😒
@rata no tak to si ma trosku povzbudila...este nieje tomu ani 24 hodin...a ja blazdnim a saliem...muz je v pozore..chudak boji sa na mna co i len pozriet. :-/..snad budem mat tvoj pripad...lebo zacala som studovat a mala je este malinka..nijak by sme to nezvladli...
@sorciera24 ake su to tabletky? Ja uz som ale uzila to escapelle...
@danielka1989 prepac, neviem teraz co myslis? 😅
@danielka1989 prepáč,napíšem ti trocha "na rozum"...momentálne ti ostáva len čakať a záleží od teba,či budeš čakať a normálne žiť alebo budeš čakať a stresovať všetko okolo seba a nakoniec ti bude M. meškať zo stresu a nie z tehotenstva..ešte aj na manžela zazerať preto,že sa stala nehoda,to snáď nie 😒 a nakoniec- tehotenstvo nie je katastrofa ani rakovina,každé dieťa presne vie,kedy má prísť a Niekto presne vie kedy ho má poslať 😉 mnoho žien by rado bolo na tvojom mieste,takže žiadne nešťastie sa ti nestalo a podľa toho by si sa mala aj ty nastaviť
@danielka1989 buď v pohode, ja keď sa to stalo, bola som tiež v hroznom strese, ale potom som sa ukľudnila, lebo to by som sa zožierala veľmi dlho - až do príchodu MS. Teraz už aj tak nič nezmeníš, urobila si všetko, čo sa v takej situácii dalo a už len čakaj - a hlavne bez stresu 😉 viem, že tá tabletka nemusí zabrať v každom prípade, ale ja som sa upokojovala tým, že som ju zobrala v podstate hneď a tým sa účinnosť zvyšuje, takže mysli na to 🙂 uvidíš, že to dopadne tak, ako si želáš
@danielka1989 Tak mne sa toto presne stalo asi 3 mesiace dozadu.Uzila som tu istu tabletku ako ty a bola som v strasnom strese.No ja som ju uzila asi az 8hodin po nehode.Obvolavala som moju gynekologicku a ta povedala ze aj tak by nic nevidela ci zabrala ci nie musi sa len cakat do menzesu.Ten nakoniec prisiel asi o 3 tyzdne neskor ako by mal.Bolelo ma cely tyzden podrusie a aj prsia 4 dni pred menzesom.Normalne som myslela ze je koniec ze som tehotna lebo take iste pocity som mala aj ked som otehotnela.Ked som to potom povedala na preventivke u gyn. ta povedala ze co sa cudujem ved tieto tabletky maju ucinok taky silny ako keby zjem naraz 4-5tabletiek antikoncepcie.Moja doktorka povedala ze ked sa uzije tabletka do 12tich hodin tak vysledok je stopercentny.No bude ta to isto zozierat pokial nedostanes menzes ako aj mna no ale ine nic sa robit neda len cakat ale urcite sa dostavia 😉
@stanuska3105 juuj stanuska dakujem za podporu...😉konecne myslim trosku inym smerom...
@danielka1989 Viem ze budes mysliet na to stale az pokial nepridu ako aj ja no chcela som ta trosku upokojit.Poznam to.Tak sa drz a daj vediet ako to dopadlo.
@stanuska3105 jasnee..a dakujem este raz...😉
@stanuska3105 ahoj...no dnes som mala dostat ms a nic...robila som si test no vysiel negativny...co teraz mam 10 dni po nechranenom styku....myslis ze sa to moze zmenit ☹
@sorciera24 ahoj myslis ze ked som si robila test 10 dni po nechranenom je to skoro? Vysiel negat. No ms nikde ☹
@danielka1989 10dni je skoro...12-14....inak po tej tabletke ti kludne moze meskat aj 3 tyzdne....moze ti to brutal rozhadzat cyklus, ale to asi vies....je to v pribalovom letaku....
@danielka1989 Neboj sa ved som ti pisala ze mne meskala ms az 3 tyzdne rozhadzalo mi to cyklus.Podla mna si urobila vsetko co sa dalo a urcite to stacilo.Myslim ze keby si bola tehotna uz by ti to ukazal aj test po 10tich dnoch.
@sorciera24 ahoj tak uz mi meskaju druhy den mam 13-dni od nechraneneho styku...test som si robila te ☹ raz z ranajsieho mocu a zase negativny...myslis ze este mozem byt tehotna? Nechcem ta otravovat ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
podla mna nie vsak ta tabletka staci..ci?? 🙂 a aj dojcenie k tomu..ale neviem teda ci sa to dava pocas dojcenia ta tabletka 😒