Ahojte baby,
vyšiel Vám niekedy neg. Mamatest a pritom ste boli tehotné?
Styk sme mali 8.5. a včera ešte nič neukázal... hoci píšu, že je najcitlivejší a dá ss zistiť výsledok už do 5 dní.
Mali ste s tým niektorá skúsenosť? Ďakujem za info
@tamalinka žiaden test ti neukáže tehotenstvo 5 dní po oplodnení, pretože v tom čase je väčšinou vajíčko ešte na ceste do maternice 😅 Takže marketingový ťah, ako dostať zo žien peniaze.
Ak je mamatest na 10 deň po ovu negatívny, ešte to nemusí znamenať, že nie si tehotná. Testuješ skoro 🙂 Áno, väčšine žien ukáže test už na 10dpo, ale sú aj také, u ktorých uhniezdenie trvá dlhšie a aj hcg stúpa pomalšie. Pri prvom synovi som mala na 10dpo jasne pozitívny test s citlivosťou 20 (takže menej ako máš ty teraz ten mamatest). Pri druhom synovi som mala na 13dpo na desiatkovom teste veľmi slabo viditeľného ducha (môj muž ho nevidel napr. 😀 ) takže ak by som testovala na 10dpo bol by zaručene negatívny. A môj slabý duch má už takmer 2 roky 🙂
@tamalinka to je uplna blbost, aby test ukazal 5 dni po oplodneni, je jedno, co tam pisu... vajicko sa zahniezduje na 5-10.ty den a az tri dni potom je hcg meratelne v moci. Takze treba pockat.
OK takže ešte počkám...akurát 7.5. mi začala ovulácia... BT stále okolo 37... Teraz mám bolesti ako na mrchu.
Len som bola nešťastná lebo daktorým babám vyšli hned 2 čiarky, keďže je taký citlivý.
Brala som predtým HAK 7r.. vysadila som koncom februára. Tak možno aj v tom bude dáky problém. AKo mám naštartovať prirodzený cyklus?
@tamalinka babam, ktorym vysli tak ciarky skoro - tie mali urcite ovulaciu skor. Ved ovulacia sa pohybuje medz 9-25tym dnom u kazdej zeny inak... Nepanikar, ved sa snazite len od februara, to je strasne kratucko... Oddychuj, nepozoruj sa tak a o tyzden skus test. Drzim palce.
@mamulienka30 Ďakujem. Máš pravdu... mám síce od vysadenia HAK asi rozhádzaný cyklus lebo mrchu som mala 6.3. potom zas 20.3. a potom až 25.4., takže teraz ani neviem kedy mám očakávať, ale ovu mi začala isto 7.5. lebo som mala ten priesvitný ťahavý výtok a bolesti. A pri styku tiež som mala dosť bolesti. Potom som bola akoby strašne napuchnutá bolelo ma aj sadnúť.. aj cesta v aute po nerovnomernom povrchu. Potom som mala aj zväčšené brucho. Ale teraz akoby úplne zmizlo.. len mierne bolesti ako pred mrchou a prsia sa mi zväčšili. Tak som si povedala, že už asi nič z toho :-/.
@tamalinka ale prosim ta, ja ten mesiac, co sme konecneee otehotneli teraz s malinkou uz nabalene tampony, ibuprofen, nastvata na cely svet a mrcha predsalen nedosla, cakala som to ktorykolvek iny mesiac pred tym, ale tento veru nie... proste treba verit 🙂
@mamulienka30 aspoň si vedela kedy ju očakávať 🙂 ja dúfam, že nie zas 35 dní budem čakať.. ked mám už teraz také stavy. Vlasy sami strašne zmenili... furt sa mastia... by som aj každý deň zmývala... mrtve splasnute ako bez života... po včerajšku sú zas úplne jemné ako perie. a to som nikdy s nimi problém nemala.. aj na 3 den vyzerali ako čerstvo zmyté...
@mamulienka30 inak nemám žiadne pocity..ako poniektoré písali, že cítili uhniezdenie..že mali silné krče alebo ich pichalo silno... ty si niečo cítila?
@tamalinka nie necitila ani pri jednom... ved uhniezdenie je zavrtanie 1mm bodky do sliznice maternice a ta ma zvnutra len malo receptorov... neviem si predstavit, ako sa da take volaco citit...
@piacere
@mamulienka30 kočky taká blbosť to nie je.. mne ukázal po 6 dňoch od sexu 😀 a o mesiac rodím ... možno som len jedna z máala ale tieýž som si myslela že to je blbosť a niesom tehu. .bo aj digi mi uázal že nei som.. a potom zasa pepino ze som potom niesom.. a nakoniec som bola
😀
@tinushka13 no a sme doma 😒 asi to mám jasné...
@mamulienka30 tak potom neviem ako to mohli cítiť... tiež mi to nešlo do hlavy..ale ked to tak veľa žien potvrdilo.. a kedy si začala mať prvé príznaky?
@tamalinka mňa bolelo podbruško ako na mrchu.. a mala som ešte pár dosť dní času do mrchy.. Presne take bolesti som mala pri prvom tehu tak ze skusim .. a vysla mi .. mozes u mna kuk album mam to pofotene. neverila som. lebo tiez kazdy vravel ze sa to neda tak skoro.. jedine ak dvojicky.. noskoro som odpadla kedze u nas je to bezny jav dvojicky 😀
ozaj baby je to pravda, že tehotné majú ta inak lesklé oči? Lebo ich mám ako zo skla 😀
@tamalinka je to pravda ale napríklad ja som nikdy nemala ani polovicu tehotenskych príznakov.teda jedine vtedy áno keď som tehotná nebola. Veď si uži to krásne obdobie výroby a nechaj sa trochu prekvapiť od prírody a nesleduj sa toľko. Prajem ti nech ti to rýchlo vyjde 🙂
@tamalinka ahoj ja som si robila práve dnes mamatest 10dpo a mala som slabého ducha,ale či sa na to môžem spoľahnúť , zistím až keď si budem robiť o 2 dni ďalší 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tamalinka oni toho popisu 😃 mamatesty ukazujú falošnú pozitivitu, testovať sa má až po meškajúcej MS...skús byť trpezlivá 😉