Dobry den popisem svoj problem...mam uz tri deti a sustavny strach z toho aby som uz znovu neotehotnela...momentalne uz tri mesiace uzivam antikoncepciu, pred 4 mesiacmi v aprili.sme mali s manzelom styk dokonca s ochranou,no ja som sa napriek tomu zacala ,,namotavat,, ze co ak mozem byt v tom, prezivala som strach az do prichodu ms, ta prisla dokonca dva dni skor a odvtedy uzivam antikoncepciu...asi 2 mesiace to bolo v pohode a potom to prislo, strach ci nemozem byt uz od toho aprila tehotna, ale bezdovodne, proste ma to len tak akoby posadlo, odvtedy su to 2 tyzdne, uz som si urobila asi 10 tehu testov a vsetko negativne...no ja blba krava stale citam ako mozu byt zeny tehu a mat ms a podobne kraviny...ja viem ze neni sanca byt tehu napriek tomu sa neviem zbavit strachu...problem je urcite v mojej hlave
Ja som sa pri treťom cisárskom dala sterilizovať a aj tak sa mi to stalo a napriek sterilizaciu som si namyslala, že som tehu. Proste ak si rodila napr. každé cca dva roky ako ja, tak si po dvoch rokoch znovu,, psychicky,, nastavená rodiť. Ak si veľmi nervózna, že si tehu, sprav si test. Za to nič nedáš a upokojí ta to. Neboj deti porastu, budeš myslieť na iné veci, napr. robotu a prejde to. Ak by to neprešlo, porad sa so psychológom.
@daisucky Dakujem mam v plane sa na najblizsej preventivke informovat o sterilizacii, tehu testy som aj robila, min.10, vzdy negativne, ozaj ako posadnuta, chcem to.konecne dostat z hlavy a ,,nadychnut sa,,
Ja som to rozoberala so psychoterapeutkou (chodila som k nej kvôli iným problémom), tak možno aj to pomohlo. Možno sa skus zamyslieť nad tým, aké boli boli tvoje tehotenstva, pôrody, starostlivost o bábätká, najmä to náročné na tom, tiež co cítiš, keď si predstavis, že by si bola znovu tehotná, mala rodiť a starať sa o babo. Pripadne to všetko napíš ako by si to niekomu rozprávala. Potom to môžeš aj roztrhať, to je jedno. Ja keď som to rozprávala psychoterapeutke, a pritom došla k záveru, že ďalšie tehu, pôrod a starostlivosť o babo už nechcem zažiť, posunulo ma to dalej a začala som sa viac sústrediť na to, že deti už budú len väčšie a ja pôjdem do roboty a už sa mi nikdy viac nestalo, že by som si namyslala, že som tehu.
@daisylucky umna je problem hlavne to ze jedno dietatko mam ,,inak obdarene,, tiez som uz bola u psychologicky prave kvoli vyrovnaniu sa stym, no nikdy ma nenapadlo ze sa dokazem takto ,,vystresovat,, a padnut psychicky dole kvoli takejto veci, denne si argumentujem sama pre seba ze tehu nieje mozne,(menzes, negativne testy) no hlava nepusti a ako sa vravi ,,pre sprostu hlavu trpi cele telo,,
No tehotenstva a pôrody, kojenia ženu riadne vyčerpajú, najmä ak sú blízko za sebou a do toho aj iné starosti, trvá aj niekoľko rokov, kým sa z toho žena pozbiera, či už po fyzickej alebo psychickej stranke. Keby to neprešlo same a nezabralo by ani pomoc psychológa, antidepresiva určite zaberu.
toto je uz na psychiatra asi...
@medeaa som si toho prave vedoma,potrebovala som to dostat zo seba ,,von,, a pocut nazor inych
Myslim ze mat strach z toho ze otehotnies ked mas pohlavny styk je normalny. Ked mas nasadenu antikoncepciu, a v besne robis 10 testov ci niesi tehotna normalne nie je. Ja mam v okoli len 2 zeny ktore s tabletkami zostali s dietatom. Jednu bohaty frajer len vyuzival na sex - a ejha, zlyhala antikoncepcia tak s nou musel ofiko zostat 😀 a druha chcela hrozne dieta, ale frajer nechcel. No a pozri ake stastie ze prave jej tiez zlyhali tabletky 😅 Ja tymto rozpravkam o otehotneni s antikoncepciou moc neverim.
Toto je trošku cez. Keby si otehotnela v apríli už by to na tebe aj bolo vidno. Ms si mala. Testy neukazujú nič. Nie je dôvod na paniku. A keď máš takto stresovať každý mesiac radšej nemaj styk pokiaľ sa nedáš psychicky do poriadku.
to uz asi ani sterilizacia by ti nedala istotu, ze sa nic neprihodi, ked ta to tak prenasleduje. Asi len dokola si pripominat, ze to bude ok. A ak to neprejde, tak skusit sedenie u odbornika, mozno by stacilo aj raz, ktovie...
Mne to príde už ,ako obscesna kompulzivna porucha.Obscesia myšlienky ktoré ti nedajú spať,alebo normálne kľudne žiť a kompulzia vec ktorú človek musí urobiť ,aby ju to ukludnilo.V tvojom prípade xy testov.Ak ťa to takto zle ovplyvňuje treba zájsť k psychiatrovi ,sú NATO lieky.Drz sa nieje to nič za čo by si sa mala hanbiť .Až 80 %ludi majú taký problém.Niekto väčší a niekto menší.
@nelllinkinka no presne to ma vystihuje, snazim sa dat do kludu ale ak to neprejde asi vyhladam pomoc, dakujem
Prave dnes som aj ja rozmýšľala nad tym ci to ma niekto tak ako ja. Tiez mam 3 deti. HAK neuzivam ale chranime sa. Kazdy mesiac zazivam to iste. Najlepsie uz 4 dni pred menzesom to zacnem sledovat,prsia,vytok,zacinam.pocitat atd atd... Nechcem 4 dieta. Dokonca beriem momentalne aj lieky ktore su skodlive pre plod a nemali by sa bez HAK. Najmladší ma uz 3,5r odvtedy ochrana nikdy nezlyhala,vsetko je ok ale stale sa mi dostane do pozornosti clanok ze aj napriek HAK a este aj kondomu naraz niekto otehotnel alebo dokonca aj cez sterilizaciu.... a tak sa tocim v bludnon kruhu... hrozná pecka to je,kazdy mesiac. Neznasam tie stavy 🤦♀️
@zuzankkaa1 som velmi rada ze ste sa ozvali a ze viem ze niesom jedina s takymto problemom, su to hrozne pocity kto to nezazil nepochopi..ja som presne ten typ ze som niekedy nieco precitala a uz mi to nejde vytesnit z hlavy....tiez sme sa chranili doteraz len s kondomom no konecne som sa rozhodla dat sinpredpisat antikoncepciu, no aj tak jej neverim na sto percentva istim to este s inou ochranou, pre niekoho klop klop na celo, pre mna aspon pokojnejsi spanok..
Presne to teraz prezivam, mam 2 dni do MS.... 🤦♀️ prve 2 tehu som.mala klasika,nedostala som menzes,urobila test a bolo to jasne. Lenze pri 3 tehu som spinila,myslela som si ze menzes dojde a neprisiel. Takze z kazdeho takeho meskania alebo spinenia ked sa to pomaly rozbieha som na nervy. Fakt sa sledujem uz niekolko dni predtym. A myslim si,ze tie reci o tom,ze zlyhala HAK alebo sterilizacia je somarina. Niekto sa asi vyziva v tom,ked moze tak strasit.... A dalsia vec,mam 38r...do prechodu este daleko aby som sa nestresovala 🤦♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
daj sa sterilizovat a mas po probleme