Zdravim dnes som sa milovala s priatelom - nepoužil ochranu(nepytajte sa prečo) a tesne pred vysunutim sa do mna spravil v hlbke cca 5 cm - ejakulatu bolo malo cca veľkosti na 1 brušku prsta a tak šla som sa umyť. Mam teraz pochybnosti či som niečo nespravila zle ako to keď som si vsunula prst aby som zistila či je tam ešte toho no nebolo. Mam sa teraz obavať počatia či nie? Je možnosț že by sa malilinke množstvo dostalo k maternici? Pred 2 dňami mi skončil m.
@zuzana2326 nechcem strasit, ale ja som tiez bola presvedcena, ze 2 dni po skonceni nenzesu zena nemoze otehotniet. Ale u mna to nejako neplati, bo ja otehotnela a dnes ma nas zazrak uz 10 mesiacov.
@lila69 škoda že toto moje telo nevedelo, že dva dni po ms je mizivá šanca otehotnieť 😂 tak teraz mám synčeka zkatuckeho 😍
@zuzana2326 ak chceš mať istotu, teda dieťa naozaj naozaj nechceš, kúp tabletku po hneď zajtra.
Vždy je vyššia šanca otehotnieť krátko po ms ako tesne pred ňou.
@zuzana2326 vies, kedy mavas ovulaciu? tiez sa pripajam k nazorom, ze sanca tam je. nezalezi na mnozstve ejakulatu, na oplodnenie potrebujes 1 spermiu a 1 vajicko. plodne dni su okolo ovulacie a trvaju cca tyzden - z ovulacneho kalendara, v pripade, ze ovulacia nastava v strede 28dnoveho cyklu: "Za plodné dni je považované obdobie medzi 10 – 17 dňom od začiatku menštruácie." ak mas ale ovulaciu skor, posuvaju sa ti aj plodne dni ... spermia si imho dokaze vo vagine/maternici aj par dni pockat na to vajicko, myslim, ze v tele zeny prezije aj 4-5 dni. takze ak sa chces vyhnut prekvapku, smaraj zajtra po tabletku do lekarne, lebo sprcha po styku teda rozhodne antikoncepciou nie je ...
@zuzana2326 áno, šanca tam je. Ejakulát bol v tebe (výstrek je výstrek) a ty nemáš možnosť zistiť, kde sa až ocitol (inak bičíkovce prežívajú aj niekoľko dní). Ak sa chceš poistiť, kúp tabletku po a nabudúce len s ochranou.
Ha-ha, že otehotnieť môžeš len počas plodných dní. Dobre som sa pobavila. Zdravá žena môže otehotnieť kedykoľvek, aj mimo pravidelnej ovulácie. Dokonca aj počas menštruácie. Hádam si nemyslíš, že si zo seba dokázala všetko vymyť? A napokon celé to vymývanie ejakulátu zo seba je blbosť, toto ako antikoncepcia rozhodne nefunguje.
Ovulácia môže by ť totiž vyvolaná kedykoľvek počas orgazmu. https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...
Mam 29. dňove cykly ovulaciu na cca 12. deň a keď mi doktorka pred par mesiacmi zistila anovulačny cyklus + zvyšena hladina prolaktinu znamena že by som mala problem počať=šanca na otehotnenie je miziva?
Alebo som si len doteraz myslela že mam plodne dni kedže mi doktorka zistila anov. cykly viem to lebo keď som chodila na vyšetrenia stale som mala zvyšenu hladinu prolaktinu asi okolo 50 až po nasadeni lieku sa to trochu upravilo
pokial mas nechraneny sex tak je sanca otehotniet vzdy, nikdy si nemozes byt ista na 100 percent. takze teraz ti zostava uz iba cakat
@zuzana2326 ak chceš vedieť či máš ovulaciu, na čísla zabudni 🙂 Radšej zvoľ komplexnejšie metódy. Počúvaj svoje telo. Pri ovulacii sa zvýši libido, mení sa sekrécia krčku, postupne ku dňu ovulácie hlien hustne a je ako vaječný bielok. Ak sa povenujes pár mesiacov sledovaniu teploty, hlienu... Nielenže svoj cyklus spoznáš, ale podobným nehodám môžeš predísť. Ja som používala aj mikroskop na zisťovanie štruktúry hlienu (alebo slín) ktoré sa menia rovnako. Stačí ráno, hneď po zobudení minikvapka sliny a vieš na čom si 🙂 Ja som to používala z opačného dôvodu, chcela som plodný deň trafiť 😉 Ja mám cyklus 26 dní a ovulaciu cca 11 deň.
Inak, to vyplachovanie sa bežne používa, nie je to na 100%, ale môže pomôcť, treba ale "vymyť" aj ten žliabok okolo krčka. Spermie, ak tam ostanú, prežijú 72 hodín (!), šanca otehotnieť je najvyššia, ak k styku dôjde 1-2 dni pred ovu.
@montemotherone tak k tomu ti len poviem...som v 10 tt...otehotnela som na 8 deň...ziadne zvýšene libido...a poviem ti že som nemala absolútne žiadny hlien...🙂
Aj ja som mala svyseny prolaktin a otehotnela
Som.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@zuzana2326 Pokial ti pred dvomi dnami skoncila ms, tak pravdepodobnost otehotnenia je miziva - ak nemas z nejakeho dovodu posunutu ovulaciu.
Do buduca si treba nastudovat system plodnych a neplodnych dni. Otehotniet mozes totiz len pocas plodnych dni. Vseobecne plati, ze ovulacia nastava vacsinou v strede cyklu co ak mas cyklus napr 28 dnovy, (zaciatok cyklu = 1 den ms), tak najvacsia sanca otehotniet je v 14 ty den od zaciatku ms + - 2 dni hore, dole.
A hlavne, pouzivajte aj inu ochranu, ked nestihol teraz, nemusi ani nabuduce 👶