Mám príznaky ovulácie alebo tehotenstva?

simonka2033
17. apr 2023

Ahojte žienky.
Mala by som takú otázočku. Pred nedávnom (týždeň do zadu), mi skončila menštruácia, hneď nejako deň-dva po nej som mala opäť krvácanie no trvalo len jeden večer.
Minulý týždeň teda tiež po skončení menzesu ma začali vemi bolieť na dotyk prsia čo však tiež trvalo len tak tri dni.
Teraz mám momentálne 3 dni do ovulácie, a našla som si na papiery krv , najprv slabú ružovú teraz kúsok silnejšiu, aj s malými kúskami a v podbrušku mám jemné bolesti.
Chcela som sa vás opýtať či je to všetko priznakom blížiacej sa ovulácie alebo som tehu?
S priateľom spíme len s ochranou ale aj tak máme strach že by z toho mohlo niečo vzniknúť, človek nikdy nevie.
Osobne som nikdy takéto veci nemala, iba pred menštruáciou, takže to naozaj nechápem.

aliaray1
17. apr 2023

@simonka2033 neviem o tom, ze ovu by bola sprevadzana spinenim ci krvacanim, u mna nikdy. Kedysi davno som mala nieco podobne. Ovu si vies zistit celkom spolahlivo testami na ovu. Ja by som zasla na gyndu. U mna to bol zapal a pri dalsej MS aj potom uz v poho a nikdy sa to neukazalo. Tehotna som vtedy byt nemohla.

simonka2033
autor
17. apr 2023

@aliaray1 tiež rozmýšľam o vyšetrení, rôzne články hovoria že krvacanie sprevádza aj tehotenstvo aj ovuláciu, ale radšej dám na radu žien ktoré si niečím podobným prešli alebo vedia o tom viac, ďakujem za komentár a radu
Tiež si myslím že tehotná nemám byť z kade ale aj tak ma sprevádza nemilí strach

janetinka27
17. apr 2023

@simonka2033 ahoj, ak mas teraz pred ovulaciou a si teda po ms, tak by ti test uz ukazal vysledok. Lebo naposledy si mohla otehotniet v predoslom cykle. V tomto cykle podla teba teda ovu este nebola. Ak si teda otehotnela, tak test uz ukaze.

simonka2033
autor
17. apr 2023

@janetinka27 Myslíš že by to mohli byť príznaky tehotenstva?

janetinka27
17. apr 2023

@simonka2033 myslim, ze nie. Ale test ti uz ukaze

simonka2033
autor
17. apr 2023

@janetinka27 Dobre teda, ďakujem.

bm_
18. apr 2023

@aliaray1 ja mavam uz roky ovulacne spinenie alebo dokonca krvacanie, je to urcite moznost aj ked vela zien to nezaziva. Zacalo to asi po 28, vekom sa mi to meni.

bm_
18. apr 2023

@simonka2033 ano sprav si test, priznaky mozu byt vsetko mozne na to sa urcite neda spoliehat. A ako som pisala aj ovulacia moze byt spinenim ale na tvojim mieste by som si isto spravila test. Drzim palce aby bol vysledok podla tvojich ocakavani🙂

simonka2033
autor
18. apr 2023

@bm_ Ďakujem krásne, dneska kúpim test nech nežijem v napätí🙂

jarkam721
18. apr 2023

Ja som mala obulacne spinenie svetlá krv a kŕče úplne brutál akoby mi mala prísť silná silná menštruácia. Štyri dni od ovu opäť spinenie ale hnedasté a na 8 dpo už //

simonka2033
autor
18. apr 2023

@jarkam721 také niečo momentálne zaživam

jarkam721
18. apr 2023

@simonka2033 tak navrhujem počkaj týždeň alebo a spoj pár dní a skús test. Držím palce

pabla99
18. apr 2023

@simonka2033 píšeš že sa s priateľom vždy chránite, tak pokiaľ ochranu používate na 100% (nepíšeš o tom že sa vám stala nejaká nehoda napr. vám praskol kondom) tak ja abolútne nevidím dôvod žeby si mohla byť tehotná..
Tam je taká šanca žeby ťa trafil blesk.🤷‍♀️
Skôr to môže byť ovulacia alebo hormonálna nerovnováha, telo sa časom mení.

simonka2033
autor
18. apr 2023

@pabla99 jasné jasné, keď človek nevie čo sa z jeho telom deje pomyslí na čokoľvek aj na veci nemožné🙈 každopádne som objednaná ku gynekológovi tak sa uvidí tam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre