Ahojte, mám nasledujúci problém. 20.2 sme mali s priateľom prerušovaný styk a 21.2 som mala dostať menštruáciu. Menštruácia neprišla len jednorazové hnedkasté špinenie a tak som si 25.2 spravila test citlivosť 10. Na teste sa objavilo niečo ale skôr len kanálik keďže bolo to len 5 dní po styku. 2.3 som si spravila test znova ale citlivosť 25 a ten bol úplne čistý, žiadny kanálik ani nič. Hneď 3.3 prišla menštruácia. Taká aká zvykla byť. Dnes skončila a mne ostal ešte jeden test citlivosť 25 ( v balíku boli 2). Tak som dostala taký divný pocit, že si ho mám spraviť lebo som sa akurát chystala na záchod a uvedomila som si, že chodím často na WC a mám bolesti v podbrušku ešte stále. Vyšla slabá druhá čiarka. Môže to byť kanálik, ale príde mi to divné keďže ten istý test predtým nerobil žiadny kanálik (nieje ani viac premočený) a tá čiarka je viditeľná bez pátrania a hneď. Stalo sa vám niečo také? Môže sa jednať o tehotenstvo? Biochemické vylučujem keďže predtým čiarku vôbec nebolo vidno a teraz je, v Tom prípade by to bolo asi naopak , že čiarka slabne.
@aniko2 hod sem test
@aniko2 daj sem fotku toho posledneho testu
Vyhodila som ten test už😒 ale podľa mňa dnes si kúpim citlivosť 10 a v sobotu alebo nedeľu si spravím hneď z ranného. Ak som, tak tam by tú čiarku už malo ukazovať viac. Potom podľa toho riešim doktorku.
Ale už takmer 3 týždne od styku, nemali by byť už tak či tak koľajnice?
V prvom rade - nemôžeš otehotnieť deň pred očakávanom menštruáciou. Ak si tehotná, tak už cca 5 týždňov podľa mňa. Ovuláciu si musela mať približne 10 - 14 dní pred očakávanou menštruáciou a to je jediný deň v mesiaci, kedy môžeš otehotnieť.. Takže to, či si mala alebo nemala 20.2. sex, je úplne jedno..
@aniko2 no to je podľa mňa veeeeeeeeeeľmi nezvyčajné, vzhľadom na to, že maternica sa potrebuje pripraviť na prípadné uhniezdenie oplodneného vajíčka - a to vajíčko do maternice cestuje niekoľko dní. Áno, ovulácia sa môže posunúť ale keď vravíš, že to bola očakávaná menštruácia, tak som predpokladala, že očakávaná v zmysle "mám príznaky ako tesne pred" a nie "vyšlo mi v kalendáriku". Počet dní po ovulácii býva podľa mňa na 99% stály, to je naozaj o tom, že sa telo potrebuje prispôsobiť možnému tehotenstvu (teda hrubne sliznica maternice, stúpa teplota tela, ...). Ovulácia sa ti môže posunúť na neskôr / skôr, ale počet dní po nej ostáva.
Mne to takto dáva logiku a podľa mňa je fakt nezmysel, aby mala žena ovuláciu deň pred menštruáciou. :D
Pred očakávanou som myslela tak, že vtedy by mal prísť podľa výpočtov 😊 Nie podľa príznakov. Príznaky sa začali objavovať až keď MS meškala, bolesti v podbrušku, nadúvanie, nevoľnosť a návali tepla. Potom Menštruácia prišla s meškaním 10 dní ale niektoré stavy ešte pretrvávajú. Možno mám len hormonálnu nerovnováhu 😊 Pre istotu si chcem spraviť ešte jeden test a podľa toho sa objednať k doktorke buď s tým , že mi vyšiel pozitívny test alebo stým , že mám problémy 😊
Tak neskorá menštruácia je v poriadku, to sa stáva. Ja by som to po jednej neskoršej neriešila s doktorkou. 🙂
Ja mávam tiež sem tam neskoršiu, niekedy aj o týždeň, ale väčšinou je to zo stresu.. Ak si bola v strese vo februári, tak tvoje telo nechce v takej stresovej situácii počať, takže odkladá ovuláciu na neskôr, kým sa cítiš dobre. Tak isto, ak si na diéte, alebo si smutná, ...
Držím palce, maj sa dobre!
Nie je to kvôli tej menštruácií ale kvôli tomu, že včera mi vyšiel pozitívny test 😊 teda nie výrazná čiarka ale viditeľný duch na teste. Môže sa stať samozrejme, že chybný test . Preto chcem zopakovať a uvidí sa 😊 Ďakujem, aj ty😊
@aniko2 v zdravom cykle je ovulacia 14 dni pred ms, len v pripade, ez hormony uplne presne nepracuju, tak moze byt ms hned po ovulacii. je to porucha lutealnej fazy.
@maud13 moze byt ovulacia aj akoby tesne pred ms, ale mas pravdu, ze 14dni. cize prlati aj jedno aj drue. ide o to, ze zena si mysli, ze dostane ms 21.2., no nastane nejaka hormonalna odchylka, kedy dojde k ovulacii 20.2. a tym sa termin nasledujucej ms posunieo 2t, cize v tkaotmo cykle ms nemala prist v skutocnosti 21.2,a le napr 7.3. no ak am zena pravidelny cyklus, tak toto nemoze predpokladat, kym sa riadne nesleduje - napr. nemera bazal. teplotu a pod.
ja som tak kedysi mala potvrdenu ovulku pred ms,a le ms prisla o 2t neskor,a o bezne chodila, stalo sa mi to tak 3x za rok, inak som mala cyklus vzdy pravidelny.
@aniko2 ja som otehotnela deň predtým,ako som mala dostať ms.viem to na 100percent, inokedy to byť nemohlo.Tiez som bola v tom,že ráno dostanem a hop! 19 mesačný syn.Ale ja som mala posunutu ovuláciu,to som zistila až potom
@aniko2 Ahoj, robila si si dnes test? ako to vyzera?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@aniko2 najlepsie ti povie gynekolog. zbehni na krv, to mas najistejsie 😉