Mám 16 rokov a bojím sa, že som tehotná

vika_1211
12. aug 2022

Ahojte už som zúfalá ... Mám 16 rokov (prosím nesudte ma za vek 😭🙏🏻) a obraciam sa sem. 22.7. som s priateľom mala nechránený styk v polohe kde vo mne nebol na doraz a nieje zrejme či mu uniklo ... Robila som si test 7.8. s prvotným výsledkom doslovný negatív a dnes alebo zajtra mám dostať menštruáciu, bolia ma prsia hádžu mnou hormóny ale dní stále nikde ... Otvorila som dnes starý test a ukazuje ďalšiu čiarku ale je inej farby a celý test je nažltnuty kúsok. Prosím povedzte mi vy, skúsené ženy že mi naozaj nič nehrozí a niesom tehotná 😭🙏🏻.

anjelicek26
12. aug 2022

Ja tam tu ciarku vidim moja... sprav si dalsi test v den meskania MS a uvidis, ale podla mna (aj vzhladom na termin sexu ) tehotna byt mozes. Mam 16 rocnu dceru, keby s niecim takym prijde, tak ju nepochvalim, ale ani sa svet nezruti, vsetko sa da zvladnut...nestresuj, kym nemas jednoznacny vysledok.

lucia7933
12. aug 2022

ja jedno nepochopim...ked sa bojim ze mozem otehotniet..tak preco dofrasa mam ten nechraneny sex? a nech je to v akomkolvek veku...
Nikdy som toto nepochopila...

vika_1211
autor
12. aug 2022

@anjelicek26 neviete si predstaviť ako moc sa bojím a čo prežívam hrozne sa bojím naozaj veľmi moc

mimikas
12. aug 2022

@vika_1211 urob si test a uvidis

anjelicek26
12. aug 2022

@vika_1211 ja ti rozumiem, prvu dcerku sme mali neplanovanu (napriek HAK), mala som sice viac ako ty - 21 - ale cely svet sa mi obratil hore nohami... dnes by som ju nedala za nic na svete, ale to clovek v tom momente, ked ma test v rukach netusi, ze to bude nakoniec vsetko v poriadku... kup dalsi test, vecer vela nepi, sprav ho hned rano a daj vediet. Su poradne (poradna Alexis) kde ti vedia presne v tejto situacii pomoct, ci s rodicmi, ci s celou situaciou, ak by to teda boli // zajtra...

vika_1211
autor
12. aug 2022

@anjelicek26 ďakujem veľmi pekne ❤️

simca06022011
12. aug 2022

Nerozumie celkom tomu otvorila som dnes stary test, akoze ten kt si robila alebo co? Ked tak si urob dalsi.
A ano len sa stresuj, nabuduce budete mysliet na ochranu. Tiez par takychto stresových cyklov a rozmysleli sme si to.

kikuska3567
12. aug 2022

@vika_1211 podla mna to je len kanalik, sprav si obycajny palickový test sfot a uvidis, ak by si bola tehu uz by to urcite ukazalo si myslim

lucia7933
12. aug 2022

verim ti ze sa bojis,tiez by som v 16 nechcela mat doma male babatko, pretoze to je teda velmi skoro...Ale zial mat sex, nechraneny! bolo tvoje rozhdnutie 🙂

vika_1211
autor
12. aug 2022

@simca06022011 áno dnes som ho otvorila teraz ráno neviem či ide o to že sa tam ocitla časom keďže v ten deň tam nebola alebo ako to je

mimikas
12. aug 2022

@simca06022011 tak zas, takmer každá sme si tým prešli, aj keď v neskoršom veku, niektorá s následkami a niektorá bez. Ale v dnešnej dobe je toľko možností že až. Minimálne je tu tabletka deň po, ktorá dokáže vyriešiť aj nehodu.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimikas
12. aug 2022

@vika_1211 sprav si test zajtra. Starým testom sa nestresuj a zajtra uvidíš že stresujes zbytočne. A do budúcna - na chlapa sa v tomto nespolieha, chrániť sa musíš ty nie len pred tehotenstvom ale aj pred prenosnými chorobami.

chillibubble
12. aug 2022

22.7. mi vychadza na cca 7. den cyklu, ak mas 28 dnovy cyklus. tu je sanca potom nizsia. sprav si este jeden test teraz.
ale do buducna... preco takto riskujete? to aj tomu chalanovi nie je blbe?

ankare
12. aug 2022

@vika_1211 moja, na bezpečny sex musíš myslieť najmä Ty, lebo Ty si potom to všetko odskaces. Nie Tvoj chlapec.
Sprav si zajtra ďalší test.
Držím palce!

emlaju
12. aug 2022

Bež si kúpiť ďalší test ( aj viac ich kúp) a sprav si hneď. Ak sa aj na tej ukáže čiarka, tak pravdepodobne si tehotná. A potom ešte ráno s raňajším močom.

valeriakadarova
12. aug 2022

@vika_1211 aj si čítala príbalový leták k testu? Výsledok testu sa má odčítať tuším do 5 minút, pokiaľ bol negatívny tak je negatívny. Keď si si ten test robila 7.8., dnes je 12.8., po toľkých dňoch tam môže byť druhá čiarka leňze výsledok toho testu je neplatný... Počkaj na príchod MS, ak ti bude dlhšie meškať sprav si nový test a na tvojom mieste by som v 16 rokoch používala ochranu, ak teda nechceš byť mamou ešte pred dokončením strednej... 🙂

anjelicek26
12. aug 2022

@chillibubble spermie preziju 5 dni, to si uz na 12.dc a uz to realne je... mlade baby su praveze velmi plodne :(

mimikas
12. aug 2022

@ankare haha presne ako moja mama 😁😁😁. Ako ona vždy hovorila, žena musí byť tá rozumná, lebo chlap má v posteli veľa rečí, ale dieťa ostane na krku tebe.

lulu2014
12. aug 2022

@vika_1211 sup kupit novy… /tento uz nema vypovednu hodnotu/ idealne urobit s rannym močom. Ale aj cez den kludne…A potom ….
Drzim palce aby bola iba jedna. Este naozaj nepotrebujes babatko. 🙂

doriiis
12. aug 2022

Tento test uz neries....chod si kupit novy a sprav si ten

loliki
12. aug 2022

@vika_1211 Nestresuj. Čoho sa tak bojíš? Bábätko nie je šibenica ani rakovina. Už tu boli témy, že 15 ročná je tehotná, iné16 ročné porodili. Taký je svet a škola života.

chillibubble
12. aug 2022

dakujem pekne za taku skolu zivota... rychlo spravit test a riesit situaciu, kym sa da.
a hlavne dievca, zabezpecit si do buducna antikoncepciu!

loliki
12. aug 2022

@chillibubble Nútil ju niekto? Skúša, je zvedavá, má chtíč, má aj následok. Zo skúsenosti sa najlepšie naučí. Teraz už bude vedieť. Kto jej má niečo rozkazovať, či zakazovať? Skús 16 ročnej niečo povedať. Všetky sú múdre.

chillibubble
12. aug 2022

@loliki dakujem pekne mat za debila zniceny zivot od 16-tich rokov. to ze ju nikto nenutil je pravda, ale vsetko bude znasat sama. ako starostlivost, tak znicene/stazene vzdelanie, tak aj financie. teraz ma ten zhluk buniek mozno 2 tyzdne. kym vsetko vybavia, max. mesiac snad. keby mame schvalene potratove tabletky, tak dostane "normalnu" menstruaciu, len posunutu. aj to je skola zivota, ze sa poucim a uz budem len so zodpovednym chlapom. ak som blba, stane sa mi to znovu. tam uz potom nie je pomoc.

stellarstar
12. aug 2022

@vika_1211 čoho sa tak strašne bojíš?

sundew
12. aug 2022

@vika_1211 ak mas dnes /zajtra dostat menstruaciu tak si mozes uz aj dnes spravit test.samozrejme ze najlepsie je az ked ozaj meskaju,ale vacsina žien ma nejaku čiarku aj skor! Stress a hormóny robia svoje takze mozno asi ozaj menstruqcia prichádza

lenkadenisa
12. aug 2022

@vika_1211 starý test nemá žiadnu výpovednú hodnotu, výsledky sa po takej dlhej dobe neodčítavajú. kúp si digitálny test clearblue a uvidíš. a ak nie si tehotná, choď si hneď kúpiť aj kondómy.

babalenka
12. aug 2022

Hlavne nestresuj dokúp si ďalšie testy a počkaj aspoň zo dva kým ti menzes bude aj reálne meškať.Po prve nechápem na čo tak skoro robíš test keď to to ešte nemeska ( ani Paralen do nedáš skôr pokým nemám buď teplotu ,ale tá nezačne bolieť hlava) a po druhé test po toľkých dňoch je neplatný máš ho pozerať tuším do 5 minút.Po tretie už keď chces v mladom veku mať sex tak treba myslieť aj na dôsledky a keď nechceš dôsledky tak to riešiť skôr a chrániť sa. v prvom rade ty budeš mať zmenu a nie chalan.Tuez som začala skôr zo sexom ,ale riešili sme to tak,aby sme sa chránili.To ,že by som otehotnela cez kondóm a neskôr cez antiku ktorú som brala by už bola iná vec .Brala by som to štýlom ,že som všetko som spravila tak aby som tehotná v mladom veku neostala

dilino
12. aug 2022

Prepáč ale spať bez ochrany v 16 rokoch. Kde máš rozum mozog má každý rozum málo kto. Ved existuje aj ochrana na vtáka, aj náplaste antikoncepčné, aj lieky a nie nezodpovedné správanie.Predovšetkým ak nie si tehotná bud rada a pred sexom mysli najprv na ochranu a potom na sex.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre