Mala som príznaky tehotenstva a dostala som menštruáciu

stiewe
10. aug 2013

ahojte,kúsok sa už zo seba nevyznám,asi týždeň aj niečo mám pichanie v podbrušku,bolenie pŕs (začalo to cca 18 DC) únava a teraz sa pridala aj nevoľnosť,resp. také pálenie záhy.Vážne som si myslela,že som tehotná,keďže takto som to ešte necítila a nie tak skoro pred MS (zvyčajne 28-29DC). Avšak čo bolo prekvapenie, MS prišla o 2 dni skôr, 26DC, nie taká silná,na aké som zvyknutá,ale má svoje "grády". Príznaky však ďalej pretrvávajú,okrem bolesti pŕs,to už prešlo,ale nevoľnosť je ešte výraznejšia než bola. Test som si spravila v 27 DC,čiže deň po začatí MS a bol negatívny. Takže moja otázka je ako aj i iné v tejto skupine, je možnosť, že to vyšlo,alebo sú to len sprievodné nepríjemné znaky MS alebo si myslíte,že skúsiť test pár dni po. Ďakujem

zeytin
10. aug 2013

Asi velmi tuzis po babatku, ze? Tie "tehotenske priznaky" ktore si opisovala mozu byt tiez aj sprievodnymi javmi PMS - predmenstruacneho syndromu ☹ Na 27 DC by ti uz tehu test mal ukazat tehotenstvo. Ale neboj, skusajte dalej a hlavne sa s tym nestresujte!!! Babo pride v spravny cas 🙂

katieg85
10. aug 2013

@stiewe nechapem dostala si ms,test negativny a ty sa este pitas ci mozes byt tehu.no urcite nemozes,no nic sa neboj tehu budes ked to budes najmenej cakat

stiewe
autor
10. aug 2013

@katieg85 asi som nemala čítať veľa článkov,ale som sa dočítala,že MS môžeš dostať,aj keď si tehotná a aj to,že tehotenský test nemusí hneď ukázať,že sa zadarilo,že závisí od toho,kedy dôjde k nidácií,ale asi som si to mala zakázať čítať,lebo potom dúfam....prepáčte,ak ta otázka vyšla primitívne

missy1989
10. aug 2013

@stiewe ahoj to presne mám aj ja ;/ vsetky príznaky a menstruacia ;/ pred nou test negativny.
Ja niesom z tych co si to nahovaraju alebo tak pretože na deti mám cas.
Tehotná byť mozes aj napriek menstruacii a testom sa už veriť nedá po všetkom čo som si precitala.
Ja mám napríklad uz mesiac silné bolesti pŕs sú o 2 čísla väčšie a este aj ztmavnute bradavky čo sa mi nikdy v živote nestalo!o bolestiach v podbrusku ani nevravím proste psychiatria.
Tak som si povedala čakám mesiac a uvidíme pretože posledná ms trvala 3 dni a slabunka a včera mala dojst ďalšia no este nedošla ;)

lucinkab
10. aug 2013

@stiewe ja som ostala tehu az 25DC cize test bol pozitivny v 37DC 🙂 🙂 🙂 kedze sa mi male uhniezdilo az v 35DC 🙂 ale ms som nemala a ani velmi priznaky, iba navrete a zilnate prsia... 😉 pockaj este aspon 10 dni a ak nic skusaj dalej,, 😉

katieg85
10. aug 2013

@stiewe nektore zeny maju dajaky priznak a kedze chcu mat velmi babetko tak vsetky priznaky hned pripisuju tomu ze su tehotne,nechaj tomu volny priebeh nezaoberaj sa tym,
ved ti to len uskodi,pride to samo 🙂

jankagun
10. aug 2013

ahoj ja sóm aj pri prvom aj pri druhom tehu mala menzes 3mesiace normalne,testy som si robila a vzdy negativne a nakoniec sme zistili ze sme tehu az na sone 🙂 takze mozes aj nemusis byt tehu.ja absolutne neverim testom(a to som mala asi 7ks a aj tie lasnejsie aj tie najdrahsie).takze radsej skos na gyncu 🙂

stiewe
autor
10. aug 2013

@missy1989 tak u teba je to asi najskôr jasné,tie prsia svedčia samo o sebe a tie bolesti tiež 🙂
no síce na deti je čas,ale keď si tak zoberieš,lepšie podmienky bábo nebude mať,sme akurát v super veku na také malé mimi (myslím tým,naše telo skôr,čo sa týka rozumu,sem-tam o sebe ešte pochybujem) a mimochodom,keďže si asi rok 1989 neodskočíš odo mňa,ja mám tiež 23,ale vieš,na staré kolená si chcem skôr užiť svoje vnúčatá a nie deti. Lebo v dnešnej dobe ma porazí skôr,než budem mať 60 na krku (ak ovšem zostanem na SR) 🙂 🙂 môj pohľad na to...

missy1989
10. aug 2013

@jankagun ty si ukážkový prípad pre fóra ;)))
A cítila si to nejako že si alebo ? Pretože väčšinou ked dojde ms nádeje padnú alebo ?

ivkafr
10. aug 2013

ahoj,kludne mozes byt tehotna...kamaratkina teta mala menstruaciu pomaly cele tehotenstvo..odporucam ti skocit na gynekologiu a podla sona ti doktor povie..

missy1989
10. aug 2013

@stiewe hahaha ty si mila ;) máš pravdu ja to tiež tak beriem že by som chcela byť mladá mamička ja tým príznakom akosi neverim neviem prečo.
Ja nezijem na sk chvála bohu ale v rakusku o nic lepsie.nemám tu ani jednu kamosku ani rodinu preto som aj tu hľadala pomoc no okrem tvojej témy som este neuspela v žiadnej ;)

jankagun
10. aug 2013

@missy1989 no moja gynekologicka tiez nechapala :D ..pri prvom tehu som to vobec necitila,ja som ani nevracala,ani s tlakom problemy,ani prsia vacsie,proste nic.iba moj drahy mi hovoril ze som strasne precitlivena,ze za vsetko prevem(napr.pri filme-to som nikdy nerobila) a povedal mi ze som urcite tehotna,tak som si robila testy a nic..tak navela som isla na gyncu,ze reku na preventivnu prehliadku,a baac ze uz 13tt 🙂 ..pri druhom tak isto,ziadne problemy,ale dva krat som rano vracala tak slabo,lenze som mala normalne menzes,a zase zopar testov negativnych...a drahemu som nic nepovedala,myslela som si,ze to uz by bola aka nahoda zase mat tak isto teho ako pri prvom..no a prisla preventivka a moja gynekologicka sa zacala smiat pri sone ze"toto nie je mozne" :D a oznamila mi 12tt...no verim tomu kebyze som tretikrat teho,tak sa to zase dozviem oneskorene :D

stiewe
autor
10. aug 2013

@ivkafr pochybujem,že ešte niečo uvidí a hneď ma sfúkne,on je kúsok taký no,že načo leziem tu,keď je ešte skoro a test nič neukázal :( podľa ovu by som mala byť len v 2 týždni, keďže MS približne presná ako hodinky- aj tie niekedy meškajú alebo idú skôr 🙂 🙂
@missy1989 možno nechceš uveriť? 🙂 neviem,ale teraz by som už s tým testom riskla,ak vravíš,že také príznaky ťa prenasledujú 🙂 skús,však nič s tým nestratíš,akurát tak možno smutná budeš,ak budeš (tvoje pocity nepoznám) 🙂 lebo si ma teraz zaujala,lebo svojím spôsobom,si tým aj odpoviem na svoju otázku-som vychcaná,ja viem 🙂

missy1989
10. aug 2013

@jankagun muselo to byť úžasné ;)
My sme boli včera na večeru a bol tam asi 6 r chlapček s okuliarmi ja som sa rozplakala ako tava bolo mi luto že ma okuliare ;/
Ale aj tak si nerobim nádej pretože sklamanie je strašne na narodeniny môjho priateľa pred týždňom som si robila test pretože som mu chcela dať naj darček aaa ? Negativny celý deň som mala na h.. strašne a bola som si na 100% istá.
Dobre že chudák o tom nevedel a ani teraz nevie že mám podozrenie nechcem sa hrať s citmi muži sú iný poviem mu že mi to mešká a on obvolá celú rodinu ;/// trapas

missy1989
10. aug 2013

@stiewe určite urobím test ale musím min 2 dni počkať ja mam pocit že dostanem mám take tlaky dolu ;/

stiewe
autor
10. aug 2013

@missy1989 a nemáš v rakúsku gynekológa alebo v okolí?myslím,že kebyže si tehotná,po mesiaci už aj niečo uvidí,možno podľa toho čo píšeš,tak mesiaci aj niečo,žeby si sa tým uistila,lebo fakt,prsia rastú,rozplakala si sa pre chlapčeka,bolesť. V tom niečo bude, možno nie malé mimi,možno niečo iné,ale bolo by treba sa uistiť,lebo tým len seba stresuješ

missy1989
10. aug 2013

@stiewe jasné že je to stres premna ;/
Mám tu všetkých doktorov len vravím musím počkať na tu mrchu a hneď k doktorke.
Fakt sa cítim iná milujem sushi teraz Ho nemozem cítiť ale napríklad cigarety ? Jaaau fajcila by som jednu od druhej fakt ;)
A mám abnormálne bolesti hlavy ;/
Uvidíme ;/

jankagun
10. aug 2013

@missy1989 no pre mna to bol skor sok najskor 🙂..a potom mi trvalo pol dna kym som rozdychala (ono totiz,ja mam taku zlozitu chorobu,a lekari povedali,aby sme to skusali,lebo pravdepodobne asi nebudem moct byt tehotna,resp.to moze trvat roky kym sa podari-a podarilo sa o mesiac ako sme zacali-teda tak to vychadza)...no a po porode sa mio zhorsil zdravot,stav a tiez povedali ,ze ked budem mat nahodou druhe tak bude preavdepodobne postihnute atd..no a druhe teho sme neplanovali tak skoro,ale ked sa to potvrdilo tak sme sa tesili 🙂 a deticky su obidve zdrave...lenze uz tretie nemozem mat asi :/ ..druhe teho ma totalne vycepralo,moj organizmus kolabuje momentalne a idu mi nasadzovat chemoterapiovu liecbu...som sa rozpisala od veci,prepac!...nooo ked pojdes na gyncu,tak daj vediet ako to dopadlo 🙂

stiewe
autor
10. aug 2013

@jankagun to muselo byť krásne,že ste nečakali,že či to vôbec vyjde a bum,prišlo to a ani neviete ako 🙂 to je tá krása a premenlivosť života 🙂 až mi slzy vyšli 🙂 tak prajem všetko dobre,naj sa telo dá dokopy a nech detičky mamičke robia len a len radosť 🙂
@missy1989 🙂 tak to určite potom napíš,že ako si dopadla,či došli,či nedošli 🙂

jankagun
10. aug 2013

@stiewe Dakujem krasne 🙂 a prajem aby Ti/vám sa to babatko podarilo,je to to najkrajsie v zivote,a stojí za všetku bolesť (a aj tu moju chorobu)
🙂

pasteleria
10. aug 2013

@stiewe no tak ja to poviem svoju skusenost: v ten mesiac som mala m v prvom tyzdni a potom v poslednom, cize dvakrat v jednom mesiaci. normalne mam pravidelne za tych 28-29 dni.
vtedy sa mi snivalo vkuse o babatkach. ked som sla v tretom mesiaci na gyndu, tam som zistila, ze vlastne v strede tych dvoch menzesov som otehotnela....cize to tak moze byt, praveze! mozes byt tehotna!
ale zas na strane druhej, pred m mavam bolesti prs vzdycky. najlepsie je kupit si test, budes to vediet hned 😀

1katkas
10. aug 2013

netreba sa tak velmi sledovat a kazdu bolest pripisovat tehotenstvu.. niektore tehotne nemaju ziadne priznaky..
urob si test o par dni a kebyze mas byt v 7tt tak sa objednaj k doktorovi, vtedy uz babatku bije srdiecko

zuzinka1989
10. aug 2013

No podla mna to bolo PMS...a teraz mas ms plus negativny test, takze podla mna na 99% nie si tehu .... netreba sa tolko sledovat a kazdu zmenu pripisovat tehu.... 🙂 a potom to pride, ani nebudes vediet ako 🙂 drzim palce 🙂

missy1989
11. aug 2013

@jankagun och chudatko ;( vidíš lekárom sa nedá veriť a možno budeš mať aj 5 deti ;))) ale vazne vďaka bohu že máš tie dve už a si šťastná.Inac nemáš náhodou stitnu žľazu ? Ked pises chemoterapia a to tak moja kamoska to ma.
A moja druhá kamoska nemohla mať 8 rokov deti ! Tak prišlo este horšie rakovina krcka maternice ;/ skoro sa zabila a po operácii krcka nedostala ms ;))) myslela kvoli operácii a to uz tam mala baby ;) zázraky sú kraaasne ;)
@stiewe a ako to vyzerá s tebou ?
Ja este ani dnes ms ale bolesti ráno na roztrhanie ;/ viem že dojde no ked som dnes videla svoje prsia skoro infarkt mám bradavky väčšie aj po obvode ;)))
Psychoo zajtra sa objednávam na gyndu určite.
Mozno mám posunutý cyklus ok ale prsia ? Nechápem a nenávidím ked tu píše niekto netreba sa sledovať ;))) veď každá si telo poznáme a samozřejmě aj zo strachu kontrolujeme.

stiewe
autor
11. aug 2013

@missy1989 tak ja zatiaľ MS mám,síce taká slabšia,ale je prítomná už cca 4 deň. Test si nechávam na zajtra alebo utorok,necháme sa prekvapiť.Ja prsia nič :( stále malé,ale pálenie záhy a takisto únava,to je moje 🙂 tak neviem,či dačo na mňa nelezie,alebo to je mimi..a ty si už robila test?či ešte stále nie? možno nedôjde,možno to je len ďalší výraznejší príznak,však uvidíš 🙂 ...však to,asi by sme to tak nemali robiť :D ja už som okontrolovaná zhora-dole a všímam si už také veci,čo normálny človek by si len po hlave poklepkal,že či je zdravo tam v hlavičke :D

jankagun
12. aug 2013

@missy1989 ahoj,tak 5deti :D uuz fakt nezvladnem :D ..ja mam krvnu chorobu,jednoducho povedane-nemam funkcnu kostnu dren a trombocyty.takze ja krvacam z hocicoho velmi dlho,napr.mi nemozu trhat zub lebo by som mohla vykrvacat,..a pri poslednom porode(sekcia) som takmer vykrvacala,tak mi 2x davali transfuziu.tak preto uz dalsie babo asi nebude..ale nevadi,hlavne ze mam dve zdrave hyperaktivne baby 🙂

missy1989
12. aug 2013

@jankagun Oooo boze ;/ to je strašne ozaj ;( drž sa je mi to luto.

missy1989
12. aug 2013

@stiewe dostala som ;/ od včera krvavý výrok ;/ bez bolesti prvý krát v živote ale prsia ma vobec neprestali boliet este.
Neriesim to viac lebo mi praskne hlava ta ma.nonstop nenormalne boli ;(

stiewe
autor
12. aug 2013

@missy1989 uz to neries,mozno to bude v niecom inom tie prsia,priroda sa mozno rozhodla potesit Ta o par cisel naviac ;) a ja?dnes som si robila test,sprvu negativny,potom som zaspala a rano pozeram,ze daco tam je,nejake tie ohranicujuce ciarky bolo vidno,ale co som citala,tak ten test nie je velmi spolahlivy,preto skusim este zajtra rano a podla toho,co viem,ciarka by mala byt vyraznejsia 🙂 a ked nebude,vieme,ze nic z toho

missy1989
12. aug 2013

Vau ja odpadnem ked budeš odfot to ;))) slaba ciarka sa rata mas pravdu ja neriesim uz vobec zacnem až na porodnej sale riesit ;)))
@stiewe

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre