Ma niekto skúsenosť s tým, že lekár nezoberie hcg z krvi pretože to poisťovňa nepreplatí a preto to musí byť ako vyšetrenie? Mešká mi Menzes, teda mala som len jednodňové špinenie pred týždňom. Testy sú všelijaké aj negatívne aj "pozitívne" a tak som včera volala lekárke že teda či by mi odobrala krv na hcg. Povedala že nie, musí mi lekárka urobiť sono. Takže ma objednala na budúci týždeň. Tehotenstvo na 99% vylučujem, krv však je istota. Idem tam skôr kvôli tomu špineniu. Len ma zarazilo že krv samostatne neberie pretože jej to poisťovňa nepreplatí. Ukáže sa na sone niečo ak mi mešká menzes už cez týždeň? Čiže by som mala byť začiatok 6 týždna. Menzes som skúšala privolať, horúcim kúpeľom, vínom aj sexom a nič.
Som 3x tehotna, nikdy som nebola na krv ohladom HCG. Nevidim v tom zmysel. Vzdy som sla na vysetrenie okolo 8/9tt, ked uz bolo vidiet, ci je vsetko OK.
@deti95060810 to spomínala aj lekárka len vraj najprv musí urobiť sono. Lenže nechápem prečo musí byť najprv sono, keď na ňom asi nič neuvidí a až tak krv prípadne injekcia.
Nie neukaze nic mozno tak vysoku slzinicu to je vsetko .. nechapem tym testom, ako testujes ked su aj take aj take ? Kup si poriadny digitálny clearblue a mas vybavenee... a co sa tyka doktorky nechapem ako ti taku volovinu povedala ale mne tiez toto povedala ...druha co som k nej pristupila mala k tomu iný pristup .. takze krv by ti mala vziať ak teda nechodis na krv kazdy mesiac ..
@dadka128 test mi ukázal "pozitivitu" ale iba jedna značka. Samozrejme že nie, na krv idem teraz prvý krát. A vôbec neviem, či sa jej pýtať ohľadne krvi alebo nie.
Meškanie menzesu môže mať rôzne dôvody, netuším síce, aké sú to "všelijaké testy" proste sú buď pozitívne, alebo negatívne. Kúp si teda digitálny a ten by mal byť presný, bud hej, alebo nie.
Krvný test si môžeš dat aj ako samoplatca priamo v labaku.
@veronikaszabova tak ja by som mala byť v 6 týždni podľa posledného menzesu, samozrejme teda ak som tehotná. Čítam že niektorým v 6 týždni na sone bol vidieť aspoň gestacny vak a niektorým ani to.
@jaskolka ak mi nezoberie krv tak tam veru asi pôjdem.
Tak bez ako samoplatca do labaku na urcenie tehotenstva. A testovala si akym testom??
Uz sa ukaze.
labak samoplatca
dr len tak krv nevezme, lebo mas pocit, ze by si mohla byt tehotna. to by tam chodili vsetky zeny z tehotenskeho fora konika a este desatnasobne viac dalsich zien mimo konika pri kazdom podozreni na tehotenstvo.
Je to uplne logicke, ze lekarka chce spravit vysetrenie a sono, aj napr. ci sa nejedna o minomaternicove. A ano kazdy odber by mal byt podmieneny vysetrenim, aby mal lekar zdovodnenie, preco chcel pozriet hladinu hcg a pripadne ine hodnoty.
@veronikaszabova v pondelok na obed sa mám zastaviť na sono tak už tam zbehnem a uvidím čo sa ukáže. A testovala som týmto. Na obidvoch testoch bola síce slabá ale voľným okom viditeľná. Videl ju aj muž 😅 livsane test bol negatívny.
Mala si kupit Digi test a vedela by si presne na com si. Ak ti vysiel test aj negativny.
nejaký odborník síce nie som, ale je logické že krv ti vezme len ak robí aj vyšetrenie.....
@veronikaszabova mám kúpený aj keď len dr Max digi len som ho zatiaľ nerobila. Myslíš že ukáže aj teraz počas dňa alebo otestovať zajtra ráno?
Mozes aj pocas dna
@veronikaszabova ak by si mala mimomaternicove, v tom 8/9 by uz mohlo byt neskoro. vlastna skusenost. mna rovno z ultrazvuku od gynekologa brali na operacnu salu a prisla som v hodine dvanastej. pri dalsich tehotenstvach som isla hned na druhy den, ako som mala pozitivny test, prave kvoli stupajucemu hcg. aj ked na sone nic vidiet nebolo.
@matkahelka ved OK. Ja pisem pri zdravom prosperujucom tehotenstve. Pri mimomaternicovom su bolesti, spinenie... Tak je jasne, ze zena ide skorej na prehliadku
je to zvlastne, mne lekar bral v roznych rokoch (pri viacerych tehotenstvach) krv na stupajuce hcg opakovane po par dnoch a problem s poistovnou nebol.
@veronikaszabova ja som nemala ani bolesti, ani spinenie. a bolo to mimomaternicove. vobec nie je pravidlom, ze mimomaternicove ma nejake priznaky, je to mytus. prave preto som aj ja prisla "neskoro", lebo som bola presvedcena, ze mam klasicke bezpriznakove tehotenstvo. presne take ako som uz jedno predtym mala.
No ak by ste boli v 6tt tak hcg by bolo dost vysoke na to,aby boli na teste kolajnice,pokial je druha ciarka slaba,doktor na sone neuvidi nic.mozte ist na hcg ako samoplatca-unilabs okolo 6€
@bejbs123 tiež mi to príde divne, že po takom čase len slabučké čiarky, a na inom teste nič. Zbehnem na krv ako samoplatca ak lekár nič nezisti.
Mohol byt este chybny test,skuste otestovat este raz doma,ved ked mate este test doma
najkor musi byt sono preto, ze aj tam sa da tehu potvrdit,a lebo vylucit. priapdne sa tam daju najst ine nalezy, ktore mozu sposobovat vynechanie ms - cysty pod.
ak an sone potvrdi tehu, hcg robit ani netreba.
neviem co sa to tu s hcg tak rozbehlo. ja osm bola tehu 2x a ani raz m hcg nebrali, dokonca druhe tehu skoncilo ako MA a tiez mi nebrali hcg. ani po potrate, ani predtym.
to vysetrenie nema moc velky vyznam.
ak tam tehu je, tka to na sone uvid, ak je to kratko, tak treba jednoducho pockat a prist an sono neskor, v case, ekd by tam uz malo byt nieco vidiet. tomu sa neda vynut, sonos a urobit musi, musi sa potvrdit akcia srdiecka.
vela testov duchuje, cize je kludne mozne, ze si amla taky test a jednoducho tehu nei si. 3t po oplodneni by uz mali byt kolajnice. aj keby to bolo kratsie / sperie chvilu preziju ) aj tak by mal byt test uz jasny.
Ahoj, mne menzes meškal 18 dní, keď som išla k lekárke, spravila mi vyšetrenie, zistila, že mám cysty na oboch vaječníkoch, dostala som vyvolávačku, kázala mi čakať a o dva týždne mám prísť na kontrolu, bez ohľadu na to, či dostanem, či nie.
Dostala som presne po štrnástich dňoch od aplikovania injekcie som som "návštevu" dostala. A po skončení idem k lekárke, že čo povie.
Ak vylučuješ tehotenstvo, navštív ešte raz svoju lekárku, nech ti urobí sono, či tam nie je aj zdravotný problém.
@majamat ďakujem, uvidím čo povie Doktorka v pondelok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
inj. na vyvolanie menzesu ?
aj to zvykne pomôcť...