Ahojte🙂 som tu nova tak sa dopredu ospravedlnujem ak uz tu je zalozena rovnaka diskusia ale neda mi to. bola som na 1. trimestralnom screeningu a celkovo vysiel negativny. Hodnoty: papp: 3,31 ml/U, 0,55 mom a hcg: 84,29 ng/ml, 2,75 mom, linea nuchae: 1,2 mm, 1,05 mom,. nosna kostpritomna, kombinovane riziko 1/1200. Doktorka vravi ze ta hcg je lahko vyssia a posiela na tripple testy, kde som sa docitala ze dost casto vykazuju falosnu pozitivitu. Ja si myslim ze moje vysledky su v poriadku. Co si vy myslite?
@petamich dakujem za odpoved🙂 a myslis ze su moje vysledky v poriadku?
@veverka12345 skus napísať aj do internetovej poradne na stránke mama a ja, ja som mala nejaké problémy v tehu a písala som tam, odpovedá lekár gynekológ
@veverka12345 to si asi nedovolim uplne vyhodnotit, kedze nie som lekar, kazdopadne NT mas v ramci normy, nosova kosticka pritomna - oboje je fajn 🙂
v 12tt mne napr. gynekolog HCG separe vobec nemeral, meral mi volne beta HCG ako sucast triple a vysledky komunikuje az po druhom odbere, cize tam fakt neviem, vacsina lekarov standardne da dokopy 12tt, 16tt (triple) a morfologicke sono a potom robi nejake zavery a odporucania, tak ja by som zbytocne nemyslela na nic zle, triple brala z rezervou a pockala na morfologicke sono
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
na tripple testy sa chodi viac menej automaticky, kedze ich preplaca poistovna resp. je to porovnanie hodnot z 12 a cc. 16tt, mozes samozrejme povedat, ze ich nechces alebo ich proste odignorujes
a este komentar tripple testy prakticky nevykazuju falosnu pozitivitu, vysledkom tripple test je pravdepodobnost a ked raz vyjde pravdepodobnost vymyslim si 1:200 pre trisomiu xy tak to proste znamena, ze jedno z 200 tehotenstiev s rovnakymi vstupnymi parametrami a hodnotami ako tvoje bude defektne, co samozrejme nemusi byt to tvoje a potom uz je na kazdom ako sa zariadi - ci ide na presnejsie testy typu trisomy/nifty alebo amnio alebo sa na to vykasle