Dobrý deň! Chcela by som sa spýtať, či s tým má niekto skúsenosť, alebo čo si o tom myslíte...Dnes som v 5 tt -> 5t5d, tehotenský test som si robila pred 6-imi dňami (aj dva) a vyšiel pozitívny, druhá čiaročka síce bola trochu slabšia ale takisto som to mala aj pri prvej tehotnosti. Včera som začala krvácať, hneď som išla ku gynekologičke, na ultrazvuku ešte nič nevidela, tak mi povedala, že mi nedá žiadne lieky a že sa mám ukázať o týždeň, že možno to bol mikropotrat a možno budem mať normálne tehotenstvo. Odvtedy stále krvácam ale už veľmi silno a ako som vyšla od gynekologičky odvtedy mám bolesti a kŕče v bruchu. Čo si o tom myslíte? Môžem ešte mať moje bábo v brušku? Veľmi sa bojím... 😔 Ďakujem za odpovede. Pekný deň všetkým.
@kingus123 ale sak gynda ti nemusi vsetko vraviet, pozri keby si bola novacik tehu ok beriem ale uz jedno dieta mas a ked silno krvacas mala si utekat ci chces vykrvacat alebo teda budes do buduceho tyzdna chodit s krvacanim kym pojdes na gyndu???! Omg😒a este mas aj krce a bolesti akoze nechapem chces mat nejake komplikacie. Radim ti ako matka aj ako zdravotacka ;) ja som tiez krvacala v 37tt a utekala som jak strela na pohotovost a v takom stadiu to nie je sranda
Ach naozaj neviem :( proste gynekologička vravela, že keď sa má niečo pokaziť tak sa aj tak pokazí, že to nechajme na prírodu...S krvácaním som ešte skúsenosť nemala, zato som nevedela, čo s tým ďalej, ona to proste nebrala tak, že to je niečo vážne...Ona povedala, že ak budem stále krvácať o týždeň s pozitivnym testom, tak sa mám vrátiť...Lenže ja som všade čítala, že keď ani plod nevideli na ultrazvuku a krvacali v 5-6. tt tak dostali lieky a ja nič. Robila som si teraz test a je takisto druhá čiarka bledšia ako predtým. Teraz už také veľké kŕče nemám povedzme, brucho ma bolí ale nie až tak veľmi a už ani nekrvácam tak silno. Zavolám ráno gynekologičke.
Ja som mala 3-4 potraty v 6 tt.a vzdy s bolesťou a vzdy som sla na pohotovosť lebo som vedela ze to nieje dobre nečakala som nanič.... Teraz som tehotna gynekológ povedal keby som krvácala rovno ležať do nemocnice... Chvalabohu je vsetko OK... Mne nikdy nedali ziadne lieky... Teraz od začiatku tohto tehu som uzivala duphaston na udržanie babetka
tiež som krvácala počas 2 tehu, dokonca som bola tri krát v nemocnici - hosp. a doma máme slečnu čo chodí do 6 triedy...nádej zomiera posledná....
len ja som bola okolo 8 tt
@deti95060810 len ak ma bolesti v podbrušku to nieje dobre ja som vzdy takto prišla o bábo
@kingus123 gynekologicka ma pravdu. Cakaj. Zas tyzden silnejsej menstruacie nikoho nezabil este. Ak uz presli krce a bolesti a uz len krvacas, pravdepodobne islo o potrat. Aspon nemusis podstupit kyretaz. Meraj si teplotu a sleduj pripadne krce, inak by som k lekarom nesla. A duphaston sa sice dava, ale ak ma plod odumriet, tak nepomoze nic.
mne v nemocnici dávali nejaké lieky, len sa už nepamätám čo to bolo...Duphaston to nebol....
asi by som tiež len čakala....5 tt je ešte málo.
@katusinka Ja viem, ako funguje duphaston, ale ak je plod poskodeny a telo ho chce vypudit, tak nepomoze ani ked ho zena berie preventivne. Duphaston obsahuje hormon, ktory pomaha viac prekrvit a "zhrubnut" vystelku maternice, takze ak je plod povedzme zle uchyteny, tak sa teoreticky zvysi sanca, ze sa prichyti lepsie. Rozhodne nepomoze ani pred krvacanim, ak je dobre uchyteny napr. geneticky poskodeny plod a telo ho vypudi, pripadne odumrie sam. A naopak, pri krvacani ktore je sposobene napriklad tym, ze je plod uchyteny o stenu maternice a zacina sa z nejakeho dovodu odlupovat, pomoct zas moze.
Ale myslim si, ze autorka ma ucebnicovy priklad zamlcaneho potratu.
@deti95060810 este sa dava utrogestan, ale to je to iste, oboje je progesteron.
Ďakujem veľmi pekne všetkým za vyjadrenie..Volala som gynekologičke a povedala mi, že aj podľa nej to bol potrat, že nech vydržím do stredy a uvidíme.
@miriam11 myslím že nemáš pravdu... ak si raz tehotná, síce môžeš potratiť, ale tehotenstvo sa udrží ak sa má udržať....či si presvedčená že tá tabl. ti zachránila tehotenstvo?
Ahojte, som v 9tt a začala som krvácať, nie veľa ale našla som si na nohavičkách červenú krv , šla som na pohotovosť pri vyšetrení sona mi tiež pár kvapiek krvi odtieklo, nasadili mi dicynone a utrogestan . Odvtedy už nič , žiadna krv , srdce na sone bilo a vraj vnútri nebolo vidieť nejaké krvácanie alebo niečo nezvyčajné. Stalo sa vám to niektorej? Myslíte si, že to môže mať niečo spoločné s tvorenim placenty že praskla nejaká cievka alebo tak? Pretože hematom na sone vidieť nebolo . ďakujem
Dobrý deň som v nemocnici a mam v maternici zrazeninu tak krvácam z Nutra a bojím sa má niekto také skúsenosti prosím ozvite sa mi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
:( ano mohla si aj potratit a ked tak silno krvacas preco si nesla na pohotovost?