Ahojte, prosím vas je nejaký rozdiel v krčku maternice na začiatku druhého tehotenstva? Počas prvého som ho mala pekne zatvorený, ale teraz je troska pootvoreny, som cca v 6.tyzdni. Neviem ci je to v poriadku, že by ostal taky po prvom pôrode. Alebo by mal byť pevné uzavretý ako na začiatku prvého tehotenstva. Za rady ďakujem 😊
skús v skupine Zdravotníci na MK alebo v gynekologickej poradni tu na MK
@lucka_ke ďakujem pekne. K termínu dr mám ešte 2 týždne, tak ma zaujímalo, ze ci je to ok, keď mám jeden pôrod za sebou.
Ja som na začiatku druhého aj tretieho tehu mala krcok na špičku prsta. A radšej ti to napíšem a bez urážky prosím. ... Nie že ťa napadne ten prst tam tlacit nasilu. To nerob.
@jarkam721 a načo je to dobre? Nerypam, len sa pýtam, lebo ja som po 3 tehotenstvach, po 2 pôrodoch, mam 40,som zdravotná sestra a toto ma v živote nenapadlo. A tu čítam kopu diskusii kde ženy si hmataju krcky o dušu.
Načo mi je vedieť, aký mám kŕčok? Veď na to je gynekológ a pravidelne kontroly u neho.
Nehovoriac o tom, že ani by som netušila, čo si tam mam alebo nemám hmatat.
@jarkam721 ďakujem pekne za odpoveď. Čiže je normálne, ze je trošičku pootvoreny? Môže to byť zrejme tým, ž po pôrode už neni taky ako pred tým? A samozrejme by mi nikdy v živote nenapadlo si tam dávať prst, to zasa mam svoje hranice a skúšala som to v rámci všetkých hygienických a bezpečných opatrení😊
@jaskolka hlavne sa to robi vtedy, ked si zena sleduje cyklus. V roznych fazach cyklu je ten krcok proste iny, polozeny nizsie, vyssie, makky, tvrdy, otvoreny, zatvoreny. Preto si to sleduju.
Hygiena, pokial si zena umyva normalne predtym ruky, je este vacsia, nez ked ma pohlavny styk. Vsak na tom penise, je ovela viac bakterii, nez na cistych prstoch 😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
A ako vieš, či je zatvorený, či otvorený? Ak to zistil doktor, tak ti aj mal povedať, či je to problém, alebo nie.
Ak si to hmatas ty, preboha, načo to robíš? Riskujes infekciu akurát a absolútne ti to nepomôže.