Koľko vydržia spermie v tele?

kirlea666
15. máj 2013

dobry den, prosim chcela by som sa opytat kolko vydrzia spermie v tele? nemala som ovulaciu a mali sme nechraneny styk pri ktorom sa partner neurobil.na dalsi den sme mali zas styk,ale po nom mi priatel povedal, ze ovulaciu citil, ze ju musim mat.nemam pravidelnu menstruaciu cize nejako vypocitat sa neda potom som zobrala tabletku ktoru som zobrala mozno po nejakych 72hodinach tak sa chcem opytat ci este zaberie a je schopna zabit aj mozno 1-2spermie... myslite, ze je tam nejaka sanca, ze by som mohla byt tehotna? ja si osobne myslim, ze nie, ale chcem pocut aj iny nazor,pretoze som vystresovana

jerryjanka
15. máj 2013

chcela by som vedieť ako partner citil tvoju ovulaciu 😕 😕 😕

čo sa tyka toho či môžeš byť tehotná tak dosť pochybujem ale nikdy nehovor nikdy.

anjelicek26
15. máj 2013

@kirlea666 - uz po 48 hodinach je ucinnost tabletky po len 50%... takze po 72hodinach to bolo uz zbytocne. Plus ta tabletka ziadne spermie nezabija. Len mi prosim vysvetli, ako moze partner citit ovulaciu 😀

brumka
15. máj 2013

toto mi pride ako vtip, ak nieje tak spermie mozu aj 5 dni vydrzat. by ma zaujimalo ako citi chlap ovulku zeny

matuskova003
15. máj 2013

Vidím že si čerstvo zaregistrovaná..poradím ti , pred tým , ako založíš otázku či diskusiu , poprezeraj sa tu medzi fórami , ver mi o tabletke " po " je tu toho popoísaného , že určite nájdeš odpoved na tvoj konkrétny problém .
potom tu vznikajú duplicitné otázky ..

ešte mi povedz ako tvoj priatel mohol cítít ovuláciu 🙂 to ma osobne naozaj zaujíma . 🙂
aspon budem vediet a nemusim sa trápit počítaním 😀

PS : možeš byt tehotná... všetko je možne ale to uvidíš časom !

hviezdicka111
15. máj 2013

No takze, myslím si, že sa nemáš prečo báť...keďže sa neurobil, aj ked samozrejme moznost otehotniet je, ale dost miziva. V prvom rade by som sa spytala kolko mas rokov, ak mas nejakych patnast ovulku ani mat nemusis ono odkedy zacne baba mavat menzes vacsinou chvilu trva kym sa cyklus ustali a ovulka hned nie je...kludne to moze byt aj dva roky.
Ale ak raz dieta nechcem, tak sa chranim, aby potom nebola zbytocna panika a prispevky typu partner citil ovulaciu :P za to sa neuraz, ale myslim, ze s tymto si rozosmiala viacere 🙂

0550
15. máj 2013

😀 😀 no je to divné musím sa aj môjho manžela opýtať či mám ovuláciu 😉

elenka6
15. máj 2013

No spermie 5dni nevyrdžia určite.

domin85
15. máj 2013

Mna zaujalo hlavne to, ako partner citil tvoju ovu- totiz ja mam cyklus strasne nepravidelny a velmi by sa mi hodilo vysvetlit tomu mojmu ako viciti ten spravny cas 🙂
Ale k otazke: ta tabletka po sa ma uzit DO 72hodin, nie po 72hodinach, vtedy uz je prakticky bezvyznamne ju jest...

margarita
15. máj 2013

Vzhľadom ku krátkej dobe prežívania vajíčka v tele ženy (cca12-16hodín), je žena plodná len veľmi krátke obdobie menštruačného cyklu.
Spermie sú však schopné prežiť v kryptách maternicového hrdla aj niekoľko dní (podľa niektorých údajov max.3-5dní). Ich prežitie umožňuje práve prítomnosť cervikálneho hlienu (hlienu produkovaného maternicovým krčkom), ktorý sa so zvyšovaním hladiny estrogénu stáva viac vodnatým (z hustého bieleho sa mení na priehľadný, elastický, tekutý…), na vytvorenie optimálneho prostredia pre pohyb spermií.
Zdroj:
http://www.elep.sk/fyziologicky-priebeh-menstru...

moj muz napr. tiez "citi" ze mam asi ovulaciu, ale rozhodne nie pri styku, ale nejake feromony alebo co musim vylucovat 😀 lebo v plodnych dnoch ho viditelne viac pritahujem, vraj mu aj "inak voniam".
Ale on bude nejaky senzibil na to alebo co, lebo napr. uz 3x si spravne tipol o kamoskach, ze su tehu, ked to este tajili a ja som si vobec nic nevsimla, on to nejako vypozoroval, vycitil.

akinommonika
23. aug 2014

Ahojte kočky chcela by som sa spýtať ako dlho prežijú spermie v tele že je možnosť otehotnieť. Je možné že spermia vydrží v tele aj 2mesiace a potom žena otehotnie !? .. Alebo toje blbosť, a otehotnieť žena môže len s novými spermiami. Bola bysom rada ak bysom dostala odpoveď 🙂 Ďakujem, a najlepšie na e-mail monushka@centrum.sk

luciakardosova
6. aug 2017

@elenka6 a to ako vies? Skusala si? Citaj odborne clanky a netrep.

elenka6
7. aug 2017

@luciakardosova jeej to som komentovala pred 4 rokmi 🙂 a kolko teda vydržia?

lienka737
7. aug 2017

@elenka6 môžu aj 5 dní ale za optimálnych podmienok a to v plodnom cervikálnom hliene. Ale je to skôr výnimka.

zabka1987
8. aug 2018

@lienka737 aktuálne v máji moje vydržali 6dni , neverím doteraz ale naozaj . Už som 15tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre