Ahojte babulky,
mala som podľa všetkého dostať pondelok 8.4. mrchu, ale čakám, čakám, stále nič 🙂 skúšala som si robiť aj test, no vyšiel negatívny.
Pocity, príznaky mám rôzne, no neberiem ich ešte tak vážne, pretože moje túžby môžu všelijako skreslovať 🙂)
Koľko mám čakať kým nepríde aby som zbytočne nestresovala? a kedy asi navštíviť lekára?
Ďakujem 🙂
@ciusinka No, to čakanie ma teda zabija 🤐 ja som zvyknuta, že mam MS ako hodinky, tabletky neberiem žiadne, tak preto som z toho trošku rozhádzaná 🙂 Čiže už len týždeň čakania, to zvládnem hádam 🙂
Môže byť aj silný vítok príznakom? 😒
Juuj, no ja sa veru najviac bojim toho, že sa začnem už aj tešiť a ked to nevyjde budem sklamana :( asi vieš o čom hovorim ☹
@ewica Ja tiez mavam MS ako hodinky, minuly mesiac mi sice meskala 2 dni, ale brala som antibiotika, takze som s tym aj ratala..a teraz bezdovodne meskala tyzden..Tiez som bola z toho cakania hotova, ale nechcela som hned po par dnoch bezat k lekarovi..Ale samozrejme mozes ist k lekarovi aj skor, je to uplne na tebe..
Priznaky mozu byt rozne, ja mavam vzdy uz tak tyzden pred MS strasne bolesti prs, ze ani nemozem spat na bruchu..teraz som nemala bolesti ziadne a MS aj tak prisla..
Ale samozrejme to nemusi byt tvoj pripad, mozes byt aj tehu, citala som x pripadov na diskusiach, ze ukazal negativny test a aj tak islo o tehotenstvo, takze nadej umiera posledna a drzim palce, aby u teba meskanie znamenalo, ze si tehu 😉
@ewica a mala si kolo toho 8.4.pocity jakeby si mala dostat ms.mislim to tak mne sa stalo tak ,ze ked som mala dostat tak som mala take pocity ze uz dnes dostanem aj take mierne bolesti ako ked sa ti zacina ms.ale krvacanie nigde mala som to take dva dni a ked mi to preslo tak som vedela uz ze som v tom.pri vsetkych troch detoch som tak citila mierne bolesti.tak neviem ci sa to robi viacerym ze citi ze ma dostat a nakonec nedostane
@katieg85 no, presne vikend pred tym aj v pondelok som mala pocit, že mám dostať, uplne klasicke PMS, ale nič neprišlo 🙂 a teraz mám silný vítok aj na 2-3intimky denne a som taká unavená malátna, bruško ma sem tam trošku zabolí po jedle, ako keby mi nesadlo a cikám non-stop 🙂 môžem to pociťovať aj tak skoro myslíš? 😉
teda akby som predsa len bola 🙂
@ewica a kedy si si robila test.?priznaky mozes mat aj hned po oplodneni ja som tak mala pri prvom,ze som mala priznaky no vosne ma nenapadlo ze mozem byt tehotna az ked mi meskala.bud si v tom alebo si trochu prechladla zo spodu.ked si si robila iba jeden tak by som skusila dalsi ked uplinie 36 dni od ms
Nemusel ti testik este nic ukazat, lebo nie kazda zena ma hned zvysene bhcg ktore sa na teste ukaze.. Ja som ho mala take vysoke uz 4 dni pred ocakavanou mrchou, ale u kazdeho je to individualne.. Tak 8 dni cakania je akurat, mamatest ti urcite ukaze ci si ci nie si, je najlepsi a najcitlivejsi (ako priklad uvadzam kamosku co mi po 8dnoch napisala ze menzes nema, ale testy biele, odporucila som mamatest, hned jej ukazal ciarocky 🙂) a potom treba zajst k lekarovi, z krvi ti to urcite zistia. 😉
no, praveze ja som este neriesila nikdy co sa ako pocita, takze to vobec ani neviem 🙂
ale my si kvazi davame pozor, no tak ale jasne ze mohlo sa stat 🙂
ved skusim este vydrzat do konca tyzdna a ak ozaj nic, tak spravim dalsi test a pojdem tomu dokimu..
gs mamatest som si robila, ten je podla vas najlepsi?
no, volala som dokimu, tak ma objednal na piatok, držte mi palce prosim 😒 😒
@ewica nie som,ale dakujem,snad v juni by budes gratulovat uz naozaj..v maji sa uz mozme po pauze po potrate opät snazit a akosi dufam,ze ked si to tu nastavim,tak ze sa to splni,len som to zle vyratala :D od maja som ratala,ze porod bude v januari,ale to vychadza az na februar,takze teraz to vyzera,ze "som v tom " podla Konikaa :D
Ahojte baby,
ja potrebujem poradit..mne meska menstr.. 7. den..som 38 DC...vacsinou mavam tak 31-32 dnove cykly..nieze by sme sa aktivne snazili o babo,len si proste nedavame pozor..🙂 ...uz treti cyklus som nemala ziadne PMS a teraz, ked mi meska mrcha, tak sa mi naliali prsia a dost ma bolia a tiez mam nejake bolesti v podbrusku a v krizoch a sem tam aj unava..nechcem si si zatial nic nahovarat, tvarim sa, ze mozno predsa este pride mrcha..na Dr je to este skoro,ked tu citam vsetky prispevky,tak by tam asi este nic nevidel..Iba som sa chcela spytat,kolko by ste na mojom mieste cakali vy na navstevu u Dr? 🙂 vopred dakujeeem,pekny dnik zelam vsetkym
@quinyy no ja som čakala dva týždne a už som sa videla tehu 😀 😀 , všelijaké príznaky som mala (ale psychika je silný pan teda ti poviem) a potom prišla, tak asi minimálne dva týždne už teraz by som čakala, možno aj tri, ale ak si netrpezlivá, sprav si testík a možno uvidíš 😀 😀
@quinyy ahoj, tak mne meškala týždeň a nič.... za 3 dni na to som si spravila testík a bol pozitívny, objednala som sa k doktorovi.... sestrička to zrátala a objednala ma až za 3 či 4 týždne.... čiže by som bola v nejakom 8-9tt. Ale začala som slabo krvácať po tejto info.... tak som išla rovno k doktorovi - bola som v 5 tt, na sone bol vidieť gestačný vak a to bolo všetko. V 6 tt na kontrole už bilo pekne srdiečko. Takže asi by som si spravila test a počkala nejaký ten týždeň aj dva pokiaľ by neboli komplikácie...
@ewica Ja sa praveze este tehotna nevidim :D lebo nemam ziadne ine priznaky,ako vynechanie ,bolest prsnikov a podbruska..ja sa na to nejak nenamotavam..ani nejak praveze na to nemyslim,nemeriam si Bt,nesledujem sa,proste len tak ako to je takt o beriem 🙂 viem ze psychika je svina..asi prave preto..len mne to nemeskava,max 1-2 dni..ale takych pripadov tu asi je :D...no skusim asi ten test za par dni..este pockam..ale dakujem za nazor🙂 a prajem skore tehulkovanie 🙂
@aadulik2110 Tak to je ten lepsi pripad 🙂 ako pises ty..no tak si musela byt happy..mna by to tiez tak isto potesilo..a mozem sa spytat,mala si aj nejake priznaky,lebo ako citam,tak ked si sla na sono si bola v 5tt ja by som teoreticky "mohla" byt tiez aj plus nejake 3 dni..
@quinyy no ja som nejako tehotenstvo neriešila.... nakoľko my sme sa začali snažiť v auguste, v septembri som makala na stavbe o sto šesť.... tiež mi mešká menštruácia max. 2 dni a keď už nechodila týždeň, tak mi to bolo čudné.... ale príznaky som mala také divné.... aj som si myslela, že som tehu, aj som si myslela, že mrška príde.... lebo mňa vždy brutálne bolieva podbruško, ale trochu ma boleli aj prsia.... jednoducho 10 dní od dátumu kedy mala prísť som si spravila ten test a boli tam 2//. Nejako som stále tomu nemohla uveriť, že sa nám hneď na prvý šup podarilo, ale stále som čakala až mi to doktor potvrdí. Trošku som zostala v šoku, že sestrička ma objednala až tak neskoro.... veď už by som bola 2 mesiace tehu, ale je to naozaj štandardný postup. Žiaľ musela som prísť skôr, ale na druhej strane som zostala kľudná, že teda naozaj som tehotná 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ewica Ahoj, nechcem ta nejako sklamat vopred, ale ja som toto zazivala minuly tyzden. MS mala prist 4.4., nezvykne mi nikdy meskat, max. 2 dni, meskala mi tyzden, medzitym som si robila 2 testy, oba negativne, ale nemala som nijake priznaky ako mavam pred MS..napriek tomu MS prisla presne tyzden po tom, ako mala prist 😒
Ja by som na tvojom mieste isla k Dr. ked bude meskat tak 2 tyzdne, teda ja som to tak planovala, skor som tam nechcela zbytocne chodit a dobre som urobila..