Kojenie, nepravidelná menštruácia a možné tehotenstvo

ivka_marek
1. feb 2013

Ahojte, keďže som nenašla podobnú diskusiu, rada by som túto tému založila pre mamičky, ktoré koja - "na požiadanie" a dosť často cez deň, aj keď dieťatko je už prikrmované... ktoré plánujú mať ďalšie dieťatko, ale menštruácia chodí tak všelijako, ako sa jej zachce.
Mne za posledne mesiace chodí každých 19 až 20 dní, neplánujem ešte otehotnieť, ale rada by som až po lete, aby som si ešte leto užila s dcérkou, nakoľko v lete bude mať rok a pol.
Preto aj píšem, lebo posledná menštruácia po 20tich dňoch bola veľmi krátka, asi 2 dni, mali sme nechránený styk na 7mi den od prvého dňa poslednej menštruácie.
Uvítam vaše názory, osobné skúsenosti.

zuzulica
1. feb 2013

@ivka_marek Kojenie nieje antikoncepcia, takže pri ňom určite žena môže otehotnieť a aj pri nepravidelnom cykle.

ivka_marek
autor
1. feb 2013

@zuzulica ahoj, viem ze kojenie nie je antikoncepcia, normalne si davame pozor... Ide mi skor o to, ze cykly mám velmi krátke, co mi pripada nerealne na otehotnenie, ked zoberiem do uvahy, ze je potrebnych cca 14 dni, od oplodnenia po uspesne zahniezdenie... Preto sa bojim, ze ked raz k tomu dojde, ze uz chceme dalsie dieta a ja budem stale kojit..ze to proste nepojde..

zuzulica
1. feb 2013

@ivka_marek Ja myslím, že to vôbec nemusí vadiť, ja som mávala cykly halabala od15 po 55 a keď som sa pýtala Dr. povedala, že to nemusí byť problém, že môžem normálne ovulovať a baby čo májú cyklus presne nemusia mať ovu vôbec. Skús si kúpiť tie ovulačné testy, aby si vedela, či mávaš ovu, alebo keď pojdeš na prehliadku spýtaj sa Dr. on ti to môže tiež odsledovať, či máš, alebo nie.

zuzulica
1. feb 2013

@ivka_marek Myslela som pred tehu tie cykly 😉

ivka_marek
autor
8. feb 2013

@zuzulica ahoj, dakujem za odpoved, som ti odpisovala aj skorej z telefonu len mi to neodislo...
ked pojdem nablizsie do poradne, poinformujem sa u doky.. 😉

vavrenka
13. feb 2013

@ivka_marek ahojcek 😉 , pamatas si ma zo snaziliek? ja tiez dojcim na poziadanie a chceme druhe, pri dojceni je mozne asi absolutne vsetko 😀 , ja si meriam bt, sledujem hlien, ale napr. ovu som mala, aj by sa mohlo zadarit, ale lf som mala kratucku -5dni!!, takze vajicko, nemalo sancu, aj keby bolo oplodnene... takze, asi fakt, pri dojceni je to take vselijakee, aj anovulaky a skore aj neskore ovulacie 😝 😝 ..

ivka_marek
autor
13. feb 2013

@vavrenka ahoj, hasne ze si pamatam, ty si bola prva tehulka u nas v skupine 😎 ked mne sa neda ani merat bt, kedze vnoci som hore asi kazde 3 hodiny, takze teplota by bola skresľujúca.. if myslis od ovulacie po menzes?

vavrenka
13. feb 2013

@ivka_marek lf -presne od ovu po ms. ja osm tiez hore nespocetne krat 😀 , ale nastastie mam malu pri sebe, takze nemusim fyzicky vstavat, preto si mozem merat. ovu testy si robim az ked mam plodny hlien, ale aj tak som ostala v soku - lebo som mala pozitivny ovu test , t.z., ze ovu mala nastat do 48h a mne nastala az o 4dni!! ked uz ovu test bol negat, takze preto meriam, lebo to je asi jediny spolahlivy ukazovatel. ty k malej fyzicyk vstavas?

ivka_marek
autor
13. feb 2013

@vavrenka nie, mam ju pri sebe v posteli..myslis ze mam vyskusat co mi ukaze teplota? ja som bola v tom, ze min 6 hodin musim spat vkuse..

vavrenka
13. feb 2013

@ivka_marek nie, minimlane 3hodiny, ale to mne nehrozi spat tri hodiny v kuse, skor ide o to, ze lezat a nehybat sa. ja meriam od novembra a mozem povedat, ze namerana teplota neklamala. budik mam na 5 rano, aby sa mala nezobudila, odmeram, zaspim a rano, ked vstaneme zapisem. konto mam na fertilityfriend.com. ak mas chut, vyskusaj to 😉 , aspon budeme tri dojciace, ktore meraju..

ivka_marek
autor
14. feb 2013

@vavrenka ja som si meravala ked sme sa snaižili o Petku,aj na fertility mam konto...ja chce len zistit ako som na tom, otehotniet chcem az po lete

ivka_marek
autor
14. feb 2013

@vavrenka a ake mavas cykly?kolko dni? Mne sa potom ako som sem pisala, par dni po mrche objavilo zase farbenie, az krv niekolko dni..skusim rano vyskusat kolko mi ukaze teplota...inak na tej bazalnej je super, ze ani nepotrebujes tehu test a podla teploty vies ci si tehotna,alebo pride mrcha..;o)

vavrenka
17. feb 2013

@ivka_marek ahojcek, ani neviem ake mam cykly, mne ms nabehla az v januari, a dlzka 26dni a teraz cakam ako sa to vyvinie 😀 😀 a nezbehneme do nasej sukromky, nech sa mozeme viac pobavit? by ma zaujimal tvoj graf a aj nejake dalsie veci 😉

ivka_marek
autor
17. feb 2013

@vavrenka ja si nerobim graf, este som nezacala 😀

vavrenka
17. feb 2013

@ivka_marek jaj, ja osm ymslela, ze si zacala merat, aby si vedela a potom sa do toho pustite 😉

ivka_marek
autor
17. feb 2013

@vavrenka neviem sa na to odhodlat.. Inak musim sa zajtra objednat u gyn takze sa jej rovno popytam co a ako

misicka09
18. feb 2013

Chtela sem se vás zeptat jestli je mozne abych byla tehotná..mávam nepravidelné cykly..muj lekar je ze mne zoufalý brala sem duphaston na upravení,kdyz sem ho brala bylo všechno ok...když jsem prestala tak opat zase problém....antikoncepci nechci....už mi meškala mrcha ale dost dlouho tak jsem si udela tt asi 4 ,z toho 2 vyšli poz.,2 neg....tetsy jsem po nejakej dobe opakovala....uz byli jenom neg. alebo tam byl jen duch...lekar mi rekl ze priste ho mam radsi pozvat na pivo nez si delat tt...delal mi utz ale jeste nic nevidel...s pritelem sem mnela nechránený pohlavní styk...naposledy včera.ms stále nikde....už je to 45dc.mám porad čekat a delat pak dalši tt?je možné že bych tak snadno otehotnela když mávam tak nepravidelné dlouhe cykly?

ivka_marek
autor
18. feb 2013

@misicka09 kolko casu preslo odkedy si mala nechraneny styk? A doktor ti neppvedal ze ked nepride do urciteho casu mrcha, tak mas prist na vyvolávačku?

misicka09
18. feb 2013

@ivka_marek byla jsem u jho 11.2. a rekl ze kdyz nedostanu do dvoch týdnu mám prijít...kdybych byla tehotná že to by už po tych 2 týdnech na utz videl....kdyz nic neuvidi pichne mi agoluitn...nehránený styk mávam s pritelem dá se rict ze pravidelne ..naposledy vcera.....ja už nevím......... 😒 miminko by sme si moc práli 🙂

ivka_marek
autor
18. feb 2013

@misicka09 co viem, najskor 14 dni po oplodneni ukaze nieco test.. tak radsej pockaj, viem ze si netrpezliva..veeela trpezlivosti prajem 😎

viktoria2011
18. feb 2013

Tak ja som kojila malú a mala 4mesiačiky ked som otehotnela so synčekom.....A menštruáciu som nemala vobec.....proste my sme sa tiež spoliehali na kojenie a na to že nemam menzes....Ale chvalabohu mame teraz dve detičky a som rada že ich mam 🙂

misicka09
18. feb 2013

@ivka_marek dekuji 🙂 ty dva pouitívni testy mne moc nadchli a ty dva negativní zas pak....po včerejším styku se modlím aby mrcha nedorazila :D počkám dva týdny a pujdu k lekari....ať ho všichni ochranuji když mi nerekne vetu ste tehotná 🙂

misicka09
18. feb 2013

@viktoria2011 juu ja chci taky 🙂 snád to ted víde..to čekaní je na nic...

viktoria2011
18. feb 2013

@misicka09 prajem ti to a všetkým mamičkám ktoré sa snažia otehotniet....nejdem to tu rozmazávat ake je krasne materstvo,lebo by som možno ranila maminky čo nemožu mat babo....ale zase,dopriala by som dve male detičky aj tym maminkam ktore sa stažuju že nevladzu pri jednom dietati a že su vyčerpane atd....ved deti su radost! aj ja som otehotnela nečakane a teraz som rada že ho mám,žabiaka mojho malého 🙂

masinka
18. feb 2013

@ivka_marek ahoj, ja som druhy raz otehotnela v pohode aj pri kojeni prveho dietata a kojila som takmer do porodu. o tretie sme sa zacali snazit az po odstaveni druhej a mne sa prave vtedy uplne dobabral cyklus... mala som ho 11 - 20 dnovy.... Mne na to pomohla alchemilka, pila som cajik tri mesiace a pekne mi cyklus natiahla na 28 dni a hned potom som otehotnela 😀 merala som si bazalnu teplotu aby som vedela, ci mam ovulku a kedy snazilkovat 😀

misicka09
18. feb 2013

@viktoria2011 to je krásny...🙂 tak to ste mneli hezký prekvapko 🙂 oprava nejhezčííííí 🙂 co bych zato dala 🙂 ale nekdy jsem už tak zoufalá že se mi to nikdy nepovede pri tech mojich cyklech....a nekdy se modlím v zázrak.... zázraky se prece dejou vid?🙂

misicka09
18. feb 2013

@masinka jo ja ho taky piju i pritel se láduje kde čím....na podporu rychlosti tech malých potvor :D zajímavé je ze oba sme uplne v poradku....nechápu to....

misicka09
18. feb 2013

ale včera jsem pri sexu nato vubec nemyslela ze pracujeme na mimi....tak by to mohlo vyjít 🙂))

viktoria2011
18. feb 2013

Určite ano 😉 poznám nejeden prípad z rodiny že sa podarilo otehotniet aj po dvoch rokoch .....ale myslim si že najskor sa musis sama uvolnit a prestat tak chciet....si napata a čakas kazdu chvilu kedy už konečne ale ver mi ked nato budes najmenej čakat tak to príde 🙂

masinka
18. feb 2013

@misicka09 drzim palce nech sa cim skor zadari 😀 ono nepravidelny cyklus nie je prekazkou otehotnenia, hlavne je mat ovulku 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre