Klesajúce hCG - ďalší potrat

linduska_
5. apr 2024

Ahojte, čo si myslíte o testoch dole? Sú robené zhora-nadol-pondelok, streda a dnes, teda piatok. Vyzerá, že klesá HCG. Je to biochemické tehotenstvo, alebo potrat? MS mala prísť 31.03., ovulácia podľa testov bola asi na 12. deň cyklu 15.03. … neviem čo si myslieť. Včera som mala aj tmavohnedý až tmavočervený slizký výtok. Žiadne bolesti… som 3,5 mesiaca po spontánnom potrate v 9tt. Ja neviem ako zvládnem túto ďalšiu stratu… včera som si sama večer nasadila utrogestan 1tbl vaginálne a ráno znova. Doobeda sa chystám zavolať lekárovi… MS neprichádza a ja neviem čo to vlastne má všetko znamenať a čo mám robiť…

domka222
5. apr 2024

Nemyslím si,že bledne. Ale rozdiel medzi pondelkom a piatkom nie je žiadny, čo si myslím, že by mal byť dnešný aspoň o trochu tmavší. Ale nezufaj, uvidíš čo povie lekár

monro
5. apr 2024

Netýrajte sa robením toľkých testov. Aj keď chápem, že po nedávnej strate je ťažké nemyslieť aj na zlé, ale skúste sa upokojiť a byť pozitívna 🙂

e1i
5. apr 2024

@linduska_ ako vies ze je klesajuce,ked nikde nepises ani jednu hodnotu hcg. Asi si na krvi nebola. Viac by ti povedal odber krvi a hodnota hcg s odstupmi 2 dni ako takto testy. Moze to byt hocico.

janica_
5. apr 2024

@linduska_ testy mi nesilneli az naraz to skocilo po tyzdni na silne ciarky. Drzim palce

rybkoava
5. apr 2024

Pri prvom tehu som si robila 1 test, bol pozitívny. Viac som ich nerobila. Pri druhom to isté. No žiaľ nakoniec bolo z toho MA v 9 týždni. Teraz čakám tretie ( 2 ms po čistení som nedostala) v deň meškania bol test pozitívny, farbu druhej čiarky som neriešila. Deň nato som začala špiniť, brala som ho teda že bol chybný a o ďalší deň zase nič. A na ďalší deň, keď stále nič som si zase urobila test a bol pozitívny. No začala som špiniť, nasadila som si duphaston a išla som do nemocnice. Aktuálne mám pár týždňov do pôrodu. Viem, že tehotenstvo po potrate je náročné, no nerob si ďalšie testy zbytočne si robíš stresy. Držím palce. ❤️

cookie29
5. apr 2024

este mi povedz, co si slubujes od lekara? Ak dufas, ze ti da nejaku istotu, tak asi moc nie. Prilis skoro na cokolvek. Ak mas utrogestan daj si, neuskodi. Ta ciarka moze byt slabsia aj preto, ze si mala menej koncentrovany moc a podobne...

kiki68
5. apr 2024

Bolo by dobre spravit odber na hcg v krvi a o tyzden zase a porovnat. Keby ukazuje vyssie cislo, tak uz aj ultrazvuk

linduska_
autor
5. apr 2024

@domka222
@monro
@e1i
@janica_
@rybkoava
@cookie29
@kiki68 tak dievčatá volala som s lekárom, vraj by na sone ešte nic nevidel, takže ma objednal na 18.4., že kým nekrvácam jasne červenú krv, to špinenie môže byť. Mám si dávať 3x denne utrogestan normálne do úst cca do pondelka a ak odznie špinenie a výtok tak od pondelka 2x denne pokračovať s uteogestanom vaginálne. Chcel mi dať duphaston, no keď som mu povedala že si od včera dávam utrogestan, ktorý mi dal pri minulom potrate, povedal že necháme teda ten. Povedala som mu aj o tých testoch, vraj môže ísť o biochemické tehotenstvo a že si nemám robiť testy tak často, až budúci týždeň… aby som sa nestresovala. No ja to už nádejne nevidím… pýtam sa len prečo sa mi to znova deje, som relatívne mladá a dieťa nie a nie donosiť a potrat je navyše vždy v takomto skorom štádiu…

kiki68
5. apr 2024

@linduska_ partner bol na Komplet spermiograme v CAR? Podla mna moze byt problem rozneho charakteru, nemusi byt na Tvojej strane. Casto zly tvar spermie zapricinuje potraty v tom skorom stadiu. Moze to byt aj nieco ine ako prekazka, preco to telo nepusti dalej. Ale ked sa stav opakuje, tak je to na CAR, vek nechat bokom. Ja som tiez mala 25,27 a dialo sa mi presne toto.

linduska_
autor
5. apr 2024

@kiki68 A čo bolo nakoniec zlé? Ten spermiogram partnera? Nie neriešili sme partnera ešte vôbec

dadka1997
5. apr 2024

@linduska_ preco si hned domyslaš hluposti ? Ešte nic nie je stratene, skor tym stresom, ktori si vyvolavas, si mozes uskodit viac

kiki68
5. apr 2024

@linduska_ tak to by som zacala ako prve riesit. Ano, bol tam problem u partnera zjavne, plus u mna nedostatok nejakej veci na tvorbu placenty. Cize mne to telo nevytvaralo. V tomto to poriesil utrogestan a tiez aspirin na riedenie krvi ( Ja som mala od zaciatku nejake horsie prietoky), ale vymena partnera pomohla tak, ze som v 35 porodila zdrave dieta. Takze nevzdavat, ale hladat zaroven problem u oboch. Lebo vacsinou nie je zena sama na pricine. Nech zbytocne nestracate cas tymto pokus/ omyl

cookie29
5. apr 2024

@linduska_ a kolko neuspesnych tehu mas za sebou? Inak ja som mala Utrogestan aj pri spineni vaginalne a nie ustne, lebo ma vedlajsie ucinky a vaginalne je ucinnejsi, ako mi povedali.

glorika
5. apr 2024

@linduska_ ahoj veľmi ti držím palce aby to všetko dobre dopadlo. A bolo z toho normálne zdravé tehotenstvo. Presne ako baby píšu nestresuj sa robením ďalších a ďalších testov. Viem aj keď to je ťažké skús myslieť pozitívne. Ja som minulý rok prišla o dve detičky. Prvé synček UPT v 23 tt kvôli vrodenej chybe a druhé dcérka sa predčasne narodila v 28 tt a po 26 dňoch nám zomrela. ☹ Keď som sa z toho prvotného šoku ako tak spamätala, podstúpila som komplet všetky lekárske vyšetrenia a jediné čo mi zistili bolo že mam mierne zvýšené embryocity tj. že telo bojuje voči embryu. A to vraj môže spôsobovať v skorých štádiách tehu potraty. Ale po konzultácií z mojimi ošetrujúcimi gynekológmi usúdili že to nie je môj hlavný dôvod prečo nemôžem donosiť bábo. Takže v prípade že by toto znovu nedopadlo dobre odporúčam ti skúsiť vyšetrenie na Repro-imunologií, pokiaľ si zdravá žena a nemáš nejaké vážne zdravotné problémy tak jediný problém ktorý ma napadá je presne ten že tvoje telo môže bojovať voči embryu. Lebo na neúspešne tehotenstvo môže mať veľa faktorov zlý vplyv. Ak by si chcela pokojne mi napíš správu. Držím ti silno palce a daj vedieť ako si dopadla.

linduska_
autor
5. apr 2024

@dadka1997 Ak by si nemala žiadne dieťa, veľmi po ňom túžila a ,,darilo” by sa ti len takto, možno by si inak písala …

dadka1997
5. apr 2024

@linduska_ určite by som nerobila skoré závery, sama sebe ubližuješ.. veď sa nestresuj a neprivolávaj si to, co ešte nie je

petruska173
5. apr 2024

Asi by som skúsila krvné testy ako samoplatca. Prvý krát a potom o dva dni znova a uvidíš podľa čísiel ako rastú / klesajú.
Mne tiež pomaly silneli čiarky tak som bola na krvi. A už mám syna na svete.

monnci2226
5. apr 2024

@linduska_ tie testy su podla mna ok, nic to este neznamena. Spinenie tak isto este nic neznamena. Najlepsie co môžeš teraz urobiť, je mysliet pozitívne. Ak pride nejaka negativna myslienka okamzite ju z hlavy vyhod!! Ono co ma byt, aj tak bude, takze najlepsie co mozes urobit je si pozitivne nastavit myslenie. Drzim velmi palce! 😉

linduska_
autor
5. apr 2024

@monnci2226 Takéto pozitívne správy mi dávajú veľa…💛

babushkaem
5. apr 2024

Drzim ti palce, ale naozaj vela bab malo podobne testy a zrazu to skocilo hore. Uplne chapem tie stresy s testami, sama somto robila.. drzim ti palce, aby to sobre
Dopadlo. Avsak, ak by nedajboze nie, naozaj treba ten spermiogram. Casto to sposobuje zla morfologia, lebo aj zla spermia vie oplodnit vajicko, avsak to sa prestane vyvijat. Takze nebor to vobec tak, ze by to bola nebodaj tvoja vina.

sofia1979
5. apr 2024

@linduska_ ten spodný je trošku slabší no mali by, silnieť ešte si si od vtedy robila? Ak nebudú silnieť no neviem možno biochemické v každom prípade držím moc palce u mňa slabli, ale ja som mala koľajnice a bohužiaľ aj tak ma.

esmee3
5. apr 2024

@linduska_ ahoj, žiaľ minuly mesiac, a aj ďalšie dva (október november) rovnako biochemické. Testy pekne potom začali slabnúť. Tento mesiac som si nasadila trstinovú melasu z DMky (min 2lyzicky denne), ovulacia síce po tom biochem bola posunutá a vôbec neviem kedy, ale testy po meškaní ms sú pozitívne, a už som v 6tt ❤️ skús tu melasu, doplní železo a vitamíny, a už 2x som hneď v ten mesiac otehotnela úspešne 😊

linduska_
autor
6. apr 2024

@esmee3 Ahoj aj si nejak riesila tie biochemické? Bola si na nejakých vyšetreniach, ze prečo sa to stalo? Dakujem ti pekne za radu, skúsim to pozrieť a samozrejme ti z celého srdca držím palce💛

linduska_
autor
6. apr 2024

@esmee3 Ešte sa ťa spýtam, koľko dní pritom biochemickom ti meškala menštruácia?

esmee3
6. apr 2024

@linduska_ ja som si robila priebežne testy, a videla som že tá čiarka slabne a keď už bol test biely tak prišla ms na druhý deň. Neriešila som to ja mám všetko ok, aj keď ešte kojím, len viem že mal naposledy priateľ len 1% morfo spermií ok, a ak je tak spermia tak sa to ďalej nevyvíja :/ ale o tej melase som čítala aj v jednej americkej štúdii že pomáha k otehotneniu, a teda ja som si ju 2x nasadila a 2x som ostala tehotná 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre