Kedy som asi otehotnela?

zuzurina
3. júl 2018

Ahojte,
chcela by som sa opýtať, dá sa vypočítať približný deň oplodnenia? Na ako presne sa to dá zistiť? a Ako sa to dá? Dá sa to približne vypočítať z hladiny HCG? Alebo to uvidí presnejšie na sone gynekológ?
Poslednú menštruáciu som mala 29.5.2018. Menštruačný cyklus mávam 28-30 dňový, ako kedy.. A potom som mala pohl. styk 8.6. a 16.6.. Chcela by som vedieť, kedy sa nám podarilo, keďže 16.6. sme boli na exotickej dovolenke a chcem vedieť, či sa nám to podarilo tam?
2.7.2018 som mala HCG 566.
Vedel by niekto podľa toho vedieť, ktorý dátum sa nám zadarilo?

pininka
3. júl 2018

16.6 si teoreticky mala ten najplodnejsi den, cize rataj ze medzi 14 az 18 si mohla otehotniet. A podla hcg sa to vylocitat neda, to stupa individualne. Ani na sone ti to presne nepotvrdia, to je tiez len orientacne. Ak ste sa tieto dni milovali kazdy den, tak presne sa to neurci.

pininka
3. júl 2018

@zuzurina som chcela napisat 16.5

zuzurina
autor
3. júl 2018

nie, dobre si asi napisala, ze 16.6, nie?...v maji som mala menstruaciu poslednu, takze poledne dni museli byt v juni....a sex som mala len 2 x - toho 8.6. a 16.6...Tiež verím, že to bolo toho 16.6. na dovci a ze sme si doniesli krasny darcek...len neviem, ci sa to da urcit presnejsie - teda s tym rozdielom 8 dnovym, kedy boli tie pohlavne styky.

pininka
3. júl 2018

@zuzurina jaj hej, uz som prepracovana,hehe. Tak to bolo urcite 16teho. Tesim sa s tebou a drzim palce aby bolo vsetko ok.

lilyianka
3. júl 2018

@zuzurina prečo tak hrozne záleží na tom či to bolo toho 16.6.na dovolenke?

zuzurina
autor
3. júl 2018

nezalezi hrozne, len sa pytam, chcem vediet do buducna, ci sme ho splodili na dovolenke a este to bolo aj presne na vyrocie nasej svadby, takze preto 🙂

anielicek009
3. júl 2018

To sa asi neda presne vypočitat :( som sa aj ja gynekologa pytala a ze sa to da len priblizne

emakiki
3. júl 2018

Priklanam sa k tomu 16.6., 8 by bolo moc skoro...
@lilyianka a neni to jedno? Ked vies poradit odpovedz, alebo vyjadri svoj nazor, keď nie, nechaj tak😉

danicabbb
3. júl 2018

@zuzurina ahoj a v koľkom týždni si už je vidieť srdiecko?

blontimka
3. júl 2018

@danicabbb väčšina lekárov tvrdí že až od hcg nad 1000 je vôbec niečo vidno. Ona mala včera okolo 500....
Srdiečko vidno od 6+....

lilyianka
3. júl 2018

@emakiki a čo som azda tou otázkou niekoho urazila? Som sa iba spýtala..
Vieš, lebo napr sú tu ženy co nemôžu roky otehotnieť a bolo by im jedno či by to bolo vtedy alebo niekde na dovolenke..

danicabbb
3. júl 2018

@blontimka ďakujem krásne♥️

emakiki
3. júl 2018

@lilyianka ale ona za to nemoze, ze niekto nemoze otehotnieť, tesi sa, ze sa im to mozno podarilo na vyrocie, to je cele, ci ani to nemoze, lebo ved niekomu sa nedari? Tu splietas a riesis somariny!

lilyianka
3. júl 2018

@emakiki somariny tu splietaš ty ... ako som písala vyššie IBA SOM SA OPYTALA prečo je také dôležité kedy otehotnela... to je celé a úplne zbytočne si ty na to reagovala

zuzurina
autor
4. júl 2018

@danicabbb no neviem, v kolkom som tyzdni, kedze to este gynekolog nevidel, bral mi len HGC...a vlastne tyzdne sa aj tak pocitaju od poslednej mesntrucie, ale nie je to presne, kedze vlasnte zena moze otehotniet aj na zaciatku alebo aj konci cyklu...ved aj mne to je podstante jedno, ale je super hovorit si, ze sa dietatko splodilo na dovolenke a presne na den vyrocia svadby, bolo by to take osudove 🙂

soldi
4. júl 2018

@zuzurina zena moze otehotniet iba 12-16 dni pred menstruaciou, kedy su plodne dni. kedze mas skor dlhsie cykly - 28-30 dni, tak plodne dni mavas okolo 14- 18dc, cize urcite je vyssia pravdepodobnost, ze to bolo toho 16.6.
zarucit Ti to nikto samozrejme nevie, ale kludne to ber tak, ze sa to stalo vtedy 🙂

mell_j
4. júl 2018

@soldi ja som otehotnela prvy alebo druhy den po menstruacii takze iba 12-16 dni nie je pravidlo

soldi
4. júl 2018

@mell_j ano, pokial mas kratsie cykly, tak jasne, ze si mohla aj tak. a kludne aj pri 28dc cykle sa da tak otehotniet.

ak mas ms 5 dni, styk si mala na 7dc, spermie preziju 5 dni, tak ovulacia mohla byt kludne az 13dc.
a 12- 16 dni pred ms pri 28 dnovom cykle, to je 12dc- 16dc, cize to sedi.

sasesoe
4. júl 2018

@zuzurina presne potvrdenie ti nikto neda, ale hovorit si to mozete, je to pravdepodovne 🙂 blahozelam

mell_j
4. júl 2018

@soldi cyklus mam 30-35 dnovy 😀 myslim ze na toto neexistuje kalkulacka

soldi
4. júl 2018

@mell_j neexistuje. jasne, ze nie. ale na 99,9% plati ze mozes otehotniet 12-16 dni pred ms. cize keby si vtedy neotehotnela, tak by si mala cyklus kratsi o par dni.

29simona29
7. júl 2018

@zuzurina je pravdepodobnejšie, že to bolo 16.06,ale mohlo to byt aj 08.06, nakoľko vôbec nie je pravidlom, že plodne dni ma žena v strede cyklu, ale súdiac podľa tvojej pravidelnej ms je pravdepodobnejšie, že to bolo 16.06-ja som mala napr ovuláciu na 21.den cyklu a vtedy som aj otehotnela-teda 3dni pred ňou-viem to úplne presne, lebo som si akurát vtedy začala merať bazalnu teplotu-chcela som otestovať, či vôbec mávam plodne dni, ale to som už akurát otehotnela☺️A inak maly sa narodil na den presne od oplodnenia, aj keď lekári mi počítali termín podľa predpokladu, že plodne dni boli v strede cyklu, ja som vedela že neboli-nikto ma nepočúvala, a maly sa narodil presne na den podľa mojich výpočtov aj reality-tak mi iba napadlo, že snáď to môžeš ešte zistiť, keď sa malé narodi-v prípade ak budeš mat bezproblémové tehu a narodi sa približne okolo vypočítaného terminu-odrátas si 266dni a máš to☺️

chiara8
9. júl 2018

@mell_j suhlasim s tebou.Ziadna nie sme tabulkova.A kazdy ma ovu posunutu alebo skor.Keby som sa spoliehala na vsetky tie pozorovania hlienu,plod.dni atd asi do dnes by som dieta nemala. Asi tolko k tej prírode 😉

gabriela82
10. júl 2018

@zuzurina Existuje taký digitálny teh. test, ktorý ti napíše aj týždeň.Ale iba do 3 týždňa teh.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre