Kedy si môžem urobiť tehotenský test?

dity13
4. mar 2015

ahojte, idem sa k vam poradit. uz vyse 2 tyzdnov mam problemy s hrdlom, hlasivkami, a kaslom. Kasel mi uz ako tak ustupuje, ale jeden den ma bolia mandle, druhy nemam hlas a dookola. Snazim sa nebrat nijake silne lieky, lebo mam podozrenie, ze by som mohla byt tehotna. Nemam to este potvrdene, kedze podla vsetkeho, by som teraz bola iba v 2. tyzdni. Neviete mi povedat, kedy najskor by som mohla skusit tehotensky test? Viem, ze je najlepsie pockat, kym mi nebude meskat menstruacia, ale tu mam mat az o 9 dni a dovtedy neviem, ako budem fungovat s tymito problemami s hrdlom. Moznoze sa trapim aj zbytocne, ale stale myslim na to, ze co ak nie, a nejako uskodim babatku nejakymi antibiotikami? Vy ste si robili test aj pred meskajucou menstruaciou a vysiel vam spravny vysledok?
Dakujem za odpovede.

bajana
4. mar 2015

Pred meškajúcou MS môže byť test nepresný - ešte negatívny aj falošne pozitívny...ak sa cítiš zle, zájdi k dr. a povedz, že si možno tehotná, predpise ti ATB, ktoré sa môžu aj v tehotenstve...teraz by aj tak nič plodu neublížilo, ešte sa vyvíja nezávisle na matke

lucynda78
5. mar 2015

Test by som si robila az par dni po meskajucej MS. Na zaciatku tehotenstva mozes brat lieky lebo babo este nieje prepojene stebou to az v neskorsom tyzdni takze sa kludne vyliec. Aj ja som bola chora na zaciatku tehotenstva robila som si zazvorovy caj brala mucosolvan a zodac. Tieto tvojmu baby neublizia aj ked nemas sa vobec preco bat. 🙂

nika234
5. mar 2015

Caute baby.potrebujem radu.minuly mesiac som ms mala 5.2 takze by som mala dostat dnes ale vobec ma neboli brucho len prsia a sem tam ma pichne raz v lavom raz v pravom vajecniku.robila som si ovu test lebo som tu citala ze niekedy tiez odhali tehu a toto mi vyslo

nika234
5. mar 2015

Na fotke to nieje az tak dobre vidno ale v skutocnosti je ciarka silnejsia

sibalka21
5. mar 2015

@nika234 pokiaľ by si bola tehu ov test by musel byť rovnako silný alebo silnejší ako testovacia ciarka. Tento je negatívny. A pokiaľ máš dnes dostať a ešte ti neprišla tak si sprav tehu test.

dity13
autor
5. mar 2015

tak nastastie som sa dala dokopy, kasel mi ustupil, a ani hrdlo neboli. brala som len taky prirodny sirup na kasel a kloktala som hrdlo, sice trosku oneskorene, ale preda len zabrali. Teraz uz len s napatim pocitam dni, ked mam dostat menstruaciu, cize este tyzden... zdaju sa mi tieto dni nekonecne! 😠

valeriap
5. mar 2015

@dity13 mne ukázal 5 dní pred mrchou 🙂 ale každá je iná 🙂 no budem držať silno palce 🙂

nika234
5. mar 2015

@sibalka21 no uz mi asi z toho vsetkeho sibe.moc sa sledujem.dakujem za radu

dity13
autor
6. mar 2015

no ved ja mam uz tiez namale, aby som neutekala do lekarne 😉 esteze ide vikend, a bude zatvorena xaxaxa.... inak, odvcera ma zacali aj prsia boliet a nejako divne ma v nich obcas pichne, tak uvidime 🙂

valeriap
6. mar 2015

@dity13 mňa tiež prsia boleli aj mna boleli aj pred ms :D tak že som bola tak trošku nedockava 🙂 ale keď si tehu možno by ukázal ale každá je iná 🙂 ale nechcem ta nato nahovarat :D

dity13
autor
9. mar 2015

tak dnes som si robila test, ale nie z ranneho mocu, ale normalne cez den. uz som to nevydrzala, ale vysiel mi negativny. mozno som mohla vydrzat do zajtra rana. co uz, pockam, za 4 dni mam dostat menstruaciu, tak cas ukaze. ale tie prsia mam uz riadne velke, vychadzaju z podprsenky, xaxaxa... a ma stale aj bolia 😠 a mam po nich cudne modre zily... je to normalne? pri dcerke som nic take nemala, tak neviem...

valeriap
9. mar 2015

@dity13 aj ja mám 🙂 tie žilky 🙂 podľa mňa skus spraviť ráno ...u mňa to zas bolo tak že večer silná a ráno slabá ciarka 🙂 ešte sú 4 dni 🙂 možno je je veľmi skoro 🙂 drzim palce 🙂

dity13
autor
9. mar 2015

No som sa teraz obrnila trpezlivosťou, nech ešte tých pár dní vydržím, hoci ľahké to nieje... 🙂 dnes mi ešte aj bolo skoro celý deň tak mäkko, a ma pálila záha, tak som z toho všetkého mimo, len si.nechcem zas nahovárať zbytočne...

valeriap
10. mar 2015

@dity13 nevadí 🙂 každá je na tom rovnako 🙂 testami 🙂 už teraz nejak vydržať prejde to raz dva 🙂

dity13
autor
13. mar 2015

@valeriap dnes som to mala dostat, ale zatial nic 🙂 hoci rano som mala tie zname bolesti, a uz som letela na wc s tym, ze je to tu nakoniec, ale doteraz neprisla a ani bolesti uz nemam... este si ale hovorim, aby som vydrzala ten den, dva, kym skusim znovu test... uuuufff, ten cas sa tak teraz vlecie!!! 😠

valeriap
13. mar 2015

@dity13 no keby že dnes spravíš a si tehu tak urcite ukaze ;) zvykla ti meškať ?.;) alebo prvý krát ? 🙂 ja som mala tiež bolesti a neprisla mrcha :D

dity13
autor
13. mar 2015

Sem tam sa mi mení cyklus o pár dní, ale nie každý mesiac... tak zajtra idem na test č. 2, drž mi palce, prosím 🙂

valeriap
14. mar 2015

@dity13 pravdaže budem celý deň držať palce 🙂 potom budem čakať 🙂 výsledok 🙂 dúfam že ciarky tam budú :*

dity13
autor
14. mar 2015

@valeriap tak mam vysledok: / - 1 ciarka, cize negativny... chvilocku sa mi zdalo, ze sa objavuje aj ta druha, ale to bol asi iba nejaky odtien, napokon nic... menstruaciu stale nemam, len to popichavanie v bruchu sem tam... a tie priaznaky, co mam uz par dni. ale uz sa tym nejdem zaoberat, asi budem radsej, ked mi ms pride, nech viem, na com som a po nej sa mozme pokusat znovu. 😠 uvidim teda, ci ms pride a kedy. Inak ten test bol dost citlivy, 10 ml/U tak si nemyslim, zeby sa to neukazalo, keby som bola...aj ked som tu nasla par prispevkov, ked zenam ukazovalo negativny vysledok. a az po vac dnoch im vysiel pozitivny, ale to sa skor uz idem chytat kazdej slamky 😀

valeriap
14. mar 2015

@dity13 :/ ach :/ no nevadí ide sa ďalej ;) aj keď môže bit ...ale to by si zas len ducha hľadala a to nieje dobre keď neukázal hneď :/

ivi17
14. mar 2015

Ahojte, pripojim sa k vam ako cakatelka na test 🙂 Necakam mrchu na buduci tyzden a chcem testovat az koncom tyzdna. Je tu este niekto taky?

dity13
autor
16. mar 2015

zienky, ja este stale nemam menstruaciu, ale tie bolave prsia, s modrymi zilkami, zavraty a vecne odgrgavanie sa a stym spojene palenie zahy, mi ostali.. myslite, ze mam dat pokus na este jeden test o par dni, ak sa nic nezmeni? je mozne, ze som si robila ten prvy test unalene? som uplne mimo z tejto situacie... 😝

bajana
16. mar 2015

@dity13 samozrejme, že je to možné, meska ti len 3 dni, z toho sa ešte nedajú robiť žiadne definitívne závery...normálne zajtra rano testni znova

dity13
autor
16. mar 2015

@bajana tak ja ešte radšej pár dní počkám, pri dcére som si robila test až po týždňovom omeškaní, to len teraz som taká nedočkava.... 😉

5esicko
16. mar 2015

@dity13 potom daj vediet ako to dopadlo 🙂 drzim palce 😉

dity13
autor
18. mar 2015

tak mile zienky, zivot ide dalej, a zial, pre tento mesiac bez tehotenstva pre mna... dnes mi prisla menstruacia, sice trochu ina ako zvycajne, ale predsa len, je tu...tak nech uz je po nej, ze sa mozme znovu pustit do snazenia sa 😉

applede
18. mar 2015

@dity13 akuurat v damskom magazine..odpovede na tvoje otazky 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre