Kedy si mám urobiť test po plodných dňoch?

daduska6199
3. jún 2021

Ahojte baby chcem sa iba spýtať. Teraz mi začali plodné dni (stredná šanca otehotnieť). Mali sme s partnerom sex a urobil sa do mňa. Vždy mi mešká menzes tak 5 dní cca. Kedy si môžem urobiť test ? 🙂 všade sa píše že pri vynechaní menzesu ale mne mešká každý mesiac tak preto sa pýtam. Ďakujem za odpovede.

daduska6199
autor
3. jún 2021

@daduska6199 ešte tak orientačne sex sme mali 5 dní po ms 😊

kkovacovak
3. jún 2021

@daduska6199 tak ak ti mešká každý mesiac tak to nie je žiadne meškanie ale máš proste taký dlhý cyklus. Takže predpokladám že myslíš 28+5 takže máš 33 dňový cyklus. Rob si teda pre istotu až na ten 34. deň. Áno je možnosť že ukáže skôr ale je možnosť že aj neskôr. Zbytočne budeš míňať test. Ale aj tak nevydržíš a urobíš ho skôr 😄 To je tak vždy 😄

daduska6199
autor
3. jún 2021

@kkovacovak tak za dva týždne mi teda už hádam ukáže 😊 viem že si ho nemám kupovať teraz lebo to je zbytočné..mne raz mešká 5 dní, raz týždeň a už sa mi stalo že mi meškala mesiac 🤷‍♀️ doktor mi povedal že to môžu byť stresy. Teraz som dostala tak ako som mala tak som si odsledovala plodné dni a uvidíme 😊

daduska6199
autor
3. jún 2021

@kkovacovak cyklus mám 30 dní 😊

jankasamulko
3. jún 2021

@daduska6199 ja teraz cerstvo robeny styri dni pred ocakavanou ms uz bola druha ciarka. Boleli prsia nejak nezvycajne tak som si spravila. Sice necakane // ale tesime sa. Nech vam to vyjde

daduska6199
autor
3. jún 2021

@jankasamulko ďakujem veľmi pekne 😊 možno sa pošťastí 😊

daduska6199
autor
3. jún 2021

@jankasamulko po koľkých dňoch od styku ste mala príznaky ? 😊 alebo či ste vôbec mala 😁 neviem o tomto nič keďže som ešte tehotná nebola takže neviem čo mám čakať 😁

jaskolka
3. jún 2021

@daduska6199 je to individuálne. Ja som bola tehotná 2x,prvé tehotenstvo absolútne nijake príznaky, len meskala menštruácia.Druhé tehotenstvo som mala asi týždeň pred očakávanou menštruáciou závrat, bolo mi občas zle večer, naplo ma z kávy, v noci som sa potila a bolo mi zima. A potom už neprišla menštruácia, takže test //

daduska6199
autor
3. jún 2021

@jaskolka aha dobre tak ďakujem ešte raz 😊

any_soj
3. jún 2021

@daduska6199 meškáva ti ms podľa akého výpočtu....? Teda podľa čoho ju čakáš skôr? Nemáš proste len dlhší cyklus a ovulaciu neskôr? Ovulácia je 12-16 dní pred ms....

daduska6199
autor
3. jún 2021

@any_soj cyklus mám 30 dní a menzes mi trvá 7 dní

daduska6199
autor
3. jún 2021

@any_soj proste mi raz mešká 5 dní, týždeň a už mi meškala aj mesiac..mám to celé poprehadzované čo vám poviem 🤷‍♀️ teraz som si od prvého dňa ms vypočítala približne 12-16 dní a vtedy by som mala mať ovu. Ale čítala som o tej bazálnej teplote tak ju vyskúšam 😊 nepremýšľala som o bábätku takže o týchto veciach nič neviem ale teraz už viem že som naň pripravená 😊

waity888
3. jún 2021

@daduska6199 vyskúšaj ovulacne testy na začiatok,tie ti krásne ukážu kedy máš ovulaciu. Ja som si na začiatku myslela úplne zle, mavala som ju aj o 5 dní neskôr... odhadnúť sa to naozaj nedá ani podľa žiadnych výpočtov lebo každá žena to má inak. Čo sa týka tehotenstva, pri prvom žiadne príznaky,cítila som sa ako pred MS. Tento krát už cca 3 dní pred očakávanou MS má stipali bradavky doslova a bolo mi zle,už som tušila a verila že to bude ono. Pozitívny test som mala 10 deň po ovulacií. Veľa šťastia prajem. 😊

daduska6199
autor
3. jún 2021

@waity888 jooj to je super 😊 tak gratulujeeem a ďakujem 😊

any_soj
3. jún 2021

@daduska6199 no ide o to, že vypočítavanie nie je spoľahlivé ani pri ženách čo majú 28 dňový pravidelný cyklus. Ty máš očividne iný cyklus, a ovulaciu, ak ju máš, tak určite je 12-16 dní pred krvácaním, nie v deň vypočítaný od začiatku krvácania podľa nejakého tabuľkového cyklu.. čiže ju máš v každom cykle inokedy. Lutealna fáza (od ovulácie po krvácanie) je viacmenej konštantná v každom cykle, rozdiel v dĺžke cyklu spôsobuje to, ako dlho sa telo na ovulaciu pripravuje.

mattkapd
3. jún 2021

@daduska6199 no ono keď ti vždy hapruje menzes tak aj ovulácia sa ti posúva najlepšie mas keď si kúpiš aspoň ovulacne testy.. Ja som kúpila 50ks +5 tehotenských za asi 12e.. Prve tehotenstvo som ovulivala na 14DC druhé tehotenstvo na 28DC a teraz tretie tehotenstvo na 24DC.. Držím palčeky nech sa podari✊

daduska6199
autor
3. jún 2021

@mattkapd ďakujeem 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre