Kedy sa otestovať, keď mám nepravidelný cyklus?

s8
11. nov 2014

Ahojte, rada by som sa vas skusenejsich spytala na radu. Mam zvysenu bazalnu teplotu na 36,7 zatial 3 dni (normalne mavam okolo 36,3), pobolievaju ma krize hlavne ked chodim, ako mavam aj obcas pred MS, tiez ma mierne boli v podbrusku, ale to len malicko. A pri pomysleni na to, ze by som mohla byt tehotna mam take mravcenie v bruchu - to som predym nemala, aj ked som si robila tehu test, ale to mravcenie podobne, ako ked je clovek cerstvo zalubeny som nikdy este necitila, ale viem, ze si to mozem len nahovarat. 😝 alebo mali ste to niektora, ako takeho tusaka este pred vsetkym ostatnym ze ste v tom? 🙂 Kazdopadne, tehotenstvu by som sa velmi potesila. 🙂 Prsia ma nebolia vobec, ale to mna nebolia nikdy ani pri MS, takze je mozne, ze to nebude pre mna dobry priznak, ako urcit tehotentvo. Vytok mam taky akoby vodnaty, riedky, mierne zakaleny. Viete mi poradit, kedy si urobit tehotensky test? Viem, ze by sa mal po vynechani MS, ale moj problem je, ze nemavam pravidelny cyklus a aj preto sa vas na to pytam. Niekedy mi meska aj 3 mesiace (na vysetreni som bola a lekar mi povedal, ze som zdrava). Kedy teda urobit tehu test, pokial sa nemozem vobec riadit s meskajucou MS? Mozu vobec moje priznaky znamenat tehotentvo?

barboritta
11. nov 2014

@s8 to co je za blbost tri mesiace nemat ms a byt ok?vymen lekara.ja som tiez kedysi mala nepravidelnu,tak ked som bola 50 dc som testovala.kludne mozes byt.drzim palce

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barboritta
11. nov 2014

S tou teplotou som to mala aj ja tak,ale az tak v 8tt,nie skor.no a testy nie su az take drahe,ci?vsak alebo budes mat prekvapko ked pojdes na gyndu a budes tehotna dlhsie ked to nebudes tak sledovat.ja by som nevydrzala a uz by som otestovala.alebo pockaj este nejaky tyzden

katkaolejka
11. nov 2014

@s8 ahoj, mne test ukázal tehotenstvo 2 týždne po styku, kedy ste sa milovali, keď sa to mohlo podariť? Ak pred viac ako 14 dňami, test by ti to mohol ukázať 😀 skús Mamatest Comfort z lekárne, ten je najcitlivejší, ja používam iba ten. Držím palce 🙂

khiarka
11. nov 2014

@s8 ahoj aj ja mam nepravidelne cykly, lenze ak vies iste ze si mala ovulaciu, tak od doby ovulacie, cize v lutealnej faze by sa mala teplota drzat az 16 dni hore a potom by si mala iste dostat menzes ak tehotna niesi. No ak tehotna si, tak ti teplota neklesne. Takze test si sprav na 16 den po DPO. Vtedy by mali byt ciarky silne na teste. Folikularna faza moze byt rozne dlha ( preto maju baby rozne dlhe cykly) ale lutealna faza , cize faza od ovulky po menzes je od 9 az 16 dni. 🙂

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkaolejka
21. nov 2014

@s8 ahoj, máš pravdu, to je na test ešte veľmi skoro, skús po 25.11. to b ti už pekne malo ukázať. Viem, to čakanie je nekonečné, ale nič s tým neurobíš 😒 Ten hrudkovitý hlien nie je dobrý, to môže byť mykóza, ja som to v poslednom čase mávala často, doktorka ma nevedela doliečiť, vždy, keď som ochorela a zobrala nejaké lieky na bolesť, mykóza sa mi vrátila ☹ Nevyznám sa v meraniach teploty, ale nemohla by to mykoza narušiť?

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smejlicka
25. nov 2014

@s8 mne sa zda ze je tam slabunky 🙂

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smejlicka
25. nov 2014

@s8 nemeriavam si teplotu 🙂 mne vysiel test na 46DC slabučko pozitívny

ena70
25. nov 2014

@s8 keď je žena tehotná, bazálna teplota sa pohybuje nad stupnicou 37C, inak nie. a tá zvýšená bazálna teplota napr. 37,1 alebo 37,2 ostáva stabilná niekoľko dní v kuse. teda v deň keď by mal dôjsť menzes a bazálna teplota je nad 37 a potom ďalej ostáva nad 37 tak to je signál že si tehotná. ak tehotná nie si, bazálna teplota v čase príchodu menzes začne klesať, čiže ide na 36.9, 36.8 atď. zvykne klesnúť až na 36.5 a v ten deň dôjde menzes. podľa mňa tehotná nie si, ani na tom teste nič nevidím. a ten biely výtok, ak ťa niečo svrbí alebo páli môže byť mykoza.

ena70
25. nov 2014

@s8 najlepšie bude, keď si budeš pravidelne každé ráno v tom istom čase merať bazálnu teplotu a zapisovať . no pred meraním teploty musíš aspoň 4 hodiny ležať, nie že pred tým odbehneš na wc alebo podobne. potom by to neukázalo správne. proste po prebudení si ju zmeraj. meraj 5 minút, potom zapisuj. samozrejme ak je človek chorý - chripka,teplota, vtedy to nemá cenu, je to ovplyvnené chorobou.

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ena70
25. nov 2014

kedy si mala naposledy ms?

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ena70
25. nov 2014

@s8 no teda! to máš nejaký zvláštny cyklus....to prečo? neliečiš sa? veď to je trošku pridlho mať takýto cyklus...akože 30-35 dní ešte áno, ale toto je primoc. nekonzultuješ to s lekárom? veď pri takomto cykle sa nedá nič vyrátať. len merať a merať každé ráno. lebo môžeš mať aj anovulačné cykly...

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zabka1000
25. nov 2014

@s8 ja tam jemnú druhú čiarku vidím.....dúfam, že bude silnieť 🙂

ena70
25. nov 2014

@s8 kolko testov si si uz urobila? ako som citala tak asi 9.11.si mala ovu ale aj tak nie si si ista.....nuz ja na tomto teste ani ducha nevidim, vidim negativny test. ale od 9.11. uz ubehli viac ako 2 týzdne,ak by si mala vtedy ovu a mali ste vtedy styk,tak uz by si bola na 100% tehotná a test by to uz ukazal. sú testy ktoré ukazu tehotenstvo aj 7 dni po oplodneni, nakolko hladina hcg stupa, to je ten tehotensky hormon. ja uz v den ked som mala dostat ms som si robila test, a druhu ciarku bolo pekne vidiet. aj ked bola o kulincek svetlejsia ako ta prva, ale bola viditelna. ja si skor myslim ze v dosledku choroby je tvoje telo este "v chaose"..neviem aku si mala chorobu ale na tvojom mieste by som mu dala oddych, nech sa das dokopy a aj cyklus sa ustali a potom budes lepsie vediet kedy co a ako. ja ked som cakala malého,tak som nakupila kopu testov 🙂 a ciarka silnela kazdym dnom. takze pre pokoj duse a istotu, kludne kup dalsie test a o 2-3 dni sa otestuj zas. ved to tak vela nestoji a budes vediet lepsie. ale teplotu meraj kazde rano v ten isty cas.

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ena70
25. nov 2014

@s8 o tyzden to uz urcite bude vidiet....lebo ja tam teraz fakt nic nevidim. ak aj o tyzden bude negativny, tak jedine skocit za lekarom, vezme krv a uvidis. ale ak budes tehu, tak tam isto bude vidiet druhu ciarku. tak sa drz!

barboritta
25. nov 2014

@s8 ja byť tebou si kúpim test inej značky,tieto mamatesty a gravitesty ukazujú takéto slabé čiarky takmer vždy,aspoň mne a nie je to tým že by som bábo teraz nejako chcela,proste testujem ak menzes mešká.ale napr.v tomto cykle mi vyšli ešte silnejšie čiarky v čase ovulácie 😒 .ale počkaj ešte týždeň ak vydržíš 😀

s8
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barboritta
25. nov 2014

@s8 mne napr.sa osvedčil woman secret alebo aj clearblue,aj ked ten je drahší,no ten nie digitálny,ale + alebo -.pri prvej dcérke som robila rapiclear a vyšiel úplne super jednoznačne asi 3 sekundy po ocikaní 😀

tanicka2113
13. máj 2015

Dobrý deň . Chcela by som sa informovať. Je pravda, že pri nepravidelnej menštruácii je veľka pravdepodobnosť neplodnosti?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre