Kedy po oplodnení má zmysel urobiť test?

happy8051
18. jan 2011

ma to zmysel aj skor ako zacne meskat mrcha??? a ak ano kolko dni po oplodneni?

luculele
18. jan 2011

Ahoj, ja som si robila test asi 10 dni po oplodneni a to bolo 4 dni pred menstruaciou a bola tam slabulinka druha ciarka. Mam 30 dnovy cyklus, aj to asi zavazi..

andrea487
18. jan 2011

niektoré testy uvádzaju už 3dni po oplodnení,su podla citlivoti,v lekárni sa opýtas oni ti presne poradia ktorý je ako citlivý,myslím že tie prúšky až po týždni,ale mala som rapid clear a na nom je že 3dni od oplodnenia... 😀

anjelicek26
19. jan 2011

Vajicko putuje do maternice 5-7 dni, priemer je tych 6 dni, cestou sa deli 🙂 Az ked sa zahniezdi v maternici, potom zacne produkovat HCG - Hormon, s ktorym reaguje test. Takze skor, ako na 6. den ani tvoje telo nevie, ze je tehu 🙂 Dovtedy je vajicko samostatna bojova jednotka 🙂 HCG stupa od 6. dna kazdy den priblizne - dvojnasobne. zacina na 1 z 1 su 2 z 2 su 4... 10-kovy test je najcitlivejsi a dokazde zachytit HCG od urovne 10. U kazdej z nas stupa HCG inak, je to teda orientacne, ale na desiaty den je mozne mat uz ducha na teste. Ale zdaleka nemusi!

Zo skusenosti a co mi hovorila lekarka - tehu je najskor vidiet z krvi na 10. den po oplodneni a na 11. den na tehu teste. Ale istotu mas az ked vynecha mrcha. Je zbytocne testovat dopredu. Niekedy su dve ciarky a mrcha dojde aj tak :( Potom je to sklamanie o to väcsie... a biochemickych tehu je dost :(

My sme mali ducha na teste uz 11. den po ovulke (testovala som skoro, lebo som potrebovala lieky na chrbat - no uz som ich nesmela dostat)...

benne
19. jan 2011

ja som si robila test citlivý v čase nastávajúcej ms a neukázalo mi... až týžden po, ked som opakovala... a mám kamošku, ktorej ani v 6tt(či 9tt??) neukázal tehu test... a na usg.už bilo srdiečko

aero
19. jan 2011

happy - to kde sa tak ponáhľaš ???? 😀
ked má byť - bude 😉

vavrenka
20. jan 2011

presne ako anjelicek 26 napisala. Po oplodneni vajicka -10.den, niekomu aj kusok skor, podla toho za ako dlho sa ti oplodnene vajicko zahniezdi v maternici (az potom sa zacne produkovat hcg). Vraj najkratsia doba doputovania a zahniezdenia oplod. vajicka je 3 dni a najdlshia 10 dni..

renka2524
26. feb 2013

ahojky som tu nova,som po inseminacii,5den,uzivam duphaston a utrogestan,stale by som spinkala,a mam trosku zataz v podbrusku ma s tym niekto skusenost???

peta1223
26. feb 2013

Ahoj alebo Dobry Vecer chcela bi som sa opitat alebo spitat brala som 7 rokov antikoncepciu teras ju uz 3 mesace neberem a chceme s pratelom babo mala som 1tizden mi meskala periopda tak som si spravila test test visel ze som tehotna ale potom som dostala periodu a po periode asi tak 2 tizdne osm si robila znovu test a visel ze nesom bivami dost casto zle,unavena,nervozna,placliva,a bolia ma prsia a mam zilki nanich a citim ako kebi som och mala plnsie bola bi som rada kebi ste mi poradili dakujem .

fila82
12. máj 2013

precitajte si ako to vlastne cele prebieha, celkom zaujimave:
http://www.emimino.cz/encyklopedie/oplodneni-de...

erinka30
13. máj 2013

Ahojte, mam otazocku. dnes som bola u doktora na kontrole kedze som mala pocit ze som tehu. Mala som menzes ak sa to da tak nazvat alebo len spinenie... trvalo to len dva dny. Doktor hned na ultrazvuku videl ze tam nieco je, takze mi povedal za som tehu. Lenze na krvnom teste co mi hned robili som mala malu hladinu HCG, cize sestricka mi povedala ze som asi neni... je taketo nieco mozne ze na ultrazvuku nieco je a v hladina HCG je nizka? Dakujem

Dobrý den ,mám takú otázku chceli by sme z partnerom mat babeno vysadila som antikoncepciu yeadin brala som ju cca 2r. vysadila som ich mali sme pohlavý styk ..mam takí pocit ze som tehotná ale test mi ukazuje negat. je to 5 den dnes ..moze neako antikon. ovplivnit vysledok testu ?? 😒

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre