Dobrý deň, prepáčte že vyrušujem ale chcem sa len informovať ohľadom toho kedy navštíviť gynekológa.
Včera v poobedných hodínách som si robila tehotenský test ako vidíte na fotkách a neviem či som vôbec tehotná . Na testoch mi vyšiel pozitívny výsledok a dnes, keď som mala kŕče a mám silné bolestí v podbrušku bola som na pohotovosti a nič tam nevidel.
Máte niekto skúsenosti potrebujem poradiť ?
Tak skoro ani nemal čo vidieť... Podľa testov si tehotná a teraz je to už 50/50
Držím palce
@adus_127 si v 4-5. tyzdni, kedze ClearBlue ukazuje tyzdne od oplodnenia, co pri standardnom cykle mohlo byt tak 14 dni dozadu, kolko ti meska menstruacia? a kazdy lekar objednava inak - zajtra mu zavolaj, spyta sa ta sestricka kedy bola posledna menstruacia a podla toho ta objedna
@adus_127 ja som mala presne takto digitálny test a hneď som zavolala gynekologicke a ta má objednala 😊 bola som vtedy 5tt a bolo vidno že tam niečo je, bolo vidno plod a ten zltkovy vak či ako sa to vola 🙈😊 a potom má objednala zase keď som bola 8tt a bolo aj srdiečko 😊 ale viem že niektorí gynekológovia takto skoro neobjednávajú, najlepšie je zavolať podľa mna 😊
@izabela181 ďakujem ♥️
@adus_127 2 týždne po meškaní menštruácie.
@adus_127 V 9 TT som bola prvýkrát u dr. A hneď som dostala aj knižku balíček pre bábätko. 😉 A tie kŕče som aj ja malá aj kríže ma boleli hrôza . Bála som sa že prídem o bábätko ale že to je normálne že sa maternica roztahuje. Pri prvom tehu nič ma nebolelo a pri druhom áno. Veľa som oddychovala a píla som magnézium.
@adus_127 standartne netreba ist skor na prve vysetrenie ako ked meska ms aspon 2 tyzdne... Dovtedy to nema zmysel, pokial nemas nejake hematologicje, alebo hormonalne problemy. Je to zbytocne a len budes nervozna, ze tam lekar nic nevidi.
Najlepsie je vsak zavolat lekarovi a on sa spyta, kolko meska ms a da ti termin.
Tie bolesti co popisujes su normalne. V prvom tehu som ich mala tiez... Cakala som, ze kazdu chvilu ms dorazi, ale odrazu to z nicoho nic ustalo, ale asi az v 8.tt. Snaz sa to neriesit. Drzim palce a gratulujem❤️
Záleží. Ja som môjmu napísala, že mám pozitívny test a hneď na druhý deň kázal prísť. Lebo mal na to dôvod (zmena liečby, nástup na pn....). Takže najlepšie keď mu zavolas.
Moj Dr. mi kazal volat tyzden po vynechanej MS a pozit..teste... potom si ma v 6tt volal na krv, kde zistil HCG, v 8tt na prve sono, kde vylucil mimomaternicove tehotenstvo a v 11tt potom sonom kukol, ci prvy trimester dobre dopadol a spravil odbery krvi na tehot.knizku a v 13tt prve velke sono vratane NT a nosovej kosticky... az potom mi dali knizku.
Ale pohravam sa s myslienkou, ze prist az v 10-11tt... lebo pri poslednom tehotenstve mi v 7tt vytlacil foto babatka a ze vsetko OK, ja truba som to vsetkym rozhlasila a v 11tt mi vytlacil foto babatka, ktoremu nebije srdiecko... tak som ich drzala v ruke a revala... :(
@natalinka25 ďakujem za každu rádu
@adus_127 mňa dr objednala až na koniec 7tt.. testy mi ukazovali tak ako tebe na značke dr Max ale čiarka nesilnela ani po týždni vôbec skoro. No a Digi mal ukázať už 3+ no ukázal znova 2-3 tak ako týždeň pred tým ... No v 5+5tt som začala krvácať tak som išla do nemocnici kde po troj dnovom sledovaní mi oznámili že to je biochemické tehotenstvo a dávali mi infuzky proti krvácaniu.. HCG bolo 69. A na sone nebolo taktiež nič vidieť v maternici... A poslali ma domov že dostanem akoby silnejšiu menštruáciu.. no keď som prišla domov tak krvácanie bolo silnejšie než menštruácia a bolesti boli také divné úplne iné a bolestivejšie a nepomáhali ani analgetiká.. o týždne som mala mať kontrolu... Brali mi krv a výsledky o dve hodiny kde HCG bolo už 280.. a na sone videli tekutinu v brušnej dutine a niečo na ľavom vajcovode a v maternici stále nič... Teraz som 3tyzdne po operácii po mimomaternicovom tehotenstve... Po operácii mi dr povedala že som mala prasknutý vajcovod ktorý mi museli odobrať... a krv v brušnej dutine 100ml.
Verím že to nebude tvoj prípad .. 🙏 a všetko nakoniec dobre dopadne .
Ja som pri prvom tehotenstve utekala hneeeď ako som zistila tehotenstvo (4.týždeň asi). Ale potratila som a pri ďalších troch tehotenstvách som šla až okolo 8.týždňa, kedy už lekár vidí pomerne dosť a hlavne akciu srdiečka.
tiez som cela natesena utekala hned ako som si spravila test a aj tak ma volal po dalsich dvoch tyzdnoch ze je to este malinke 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@adus_127 môj doktor vyšetruje až tak okolo 8tt, lebo v tomto čase na sone nebude dokopy nič vidieť