Kedy ísť gynekológovi, keď mám pozitívny test?

15. aug 2023

Ahojte nechcem byť trápna, ale asi to tak vyznie. Som prvý krát tehu, teda ak sa to tak už dá nazvať. Mám proste pozitívny test a mešká mi 8 dni. Kedy mám ísť k lekárovi nech nevyzeram blbo že tam hned utekám a nebude ešte nič vidno. Veľmi sa tesiiiiim, dúfam že bude všetko v poriadku.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bolarazjedna
15. aug 2023

Najlepšie je zavolať a dohodnúť sa so sestričkou. Pokiaľ nemáš ťažkosti, tak kľudne môžeš počkať ale do 7-8.tyzdňa vtedy už bude aj akcia srdiečka.

zltamyska
15. aug 2023

Ahoj, gratulujem 🙂 ono je to veľmi individuálne, najlepšie bude, keď mu zavoláš a jednoducho sa opýtaš. Môj napríklad volá hneď aby sa čím skôr vylúčilo prípadné mimomaternicové ale viem, že niektorí volajú až okolo toho 7. týždňa, aby rovno akciu srdiečka videli 🙂

h2
15. aug 2023

Zatelefonuj, povedz všetko to, čo si aj sem napísala a že sa chceš objednať, oni už budú vedieť, na kedy ti dať termín.

januska12323
15. aug 2023

Zavolaj, sestrička ťa podľa dátumu ms objedná okolo 7. týždňa.

jaskolka
15. aug 2023

Zavolaj, že máš pozitívny test, sestrička ta objedná podľa poslednej menstruacie na kontrolu. Obvykle ak nemáš nijake problémy, tak to dajú na ten 7-8 tyzden, aby už bolo vidno srdiečko, a mohol doktor spoľahlivo potvrdiť tehotenstvo, niekde už dajú aj knižku

zenulkaaa
15. aug 2023

Kedy len chces. Kazdy lekar je iny, ja som tomu svojmu volala hned ako som mala pozitivny test a hned som aj mohla prist o par dni na kontrolu. Bola som vtedy 4-5tyzden a uz bolo krasne vidno mala gulocka, ze sa tam tvori.

lucia13022023
15. aug 2023

Ja som išla v ten deň keď som zistila 😁 mam super doktorku, bolo vidno len malý vak.. Potom ma ale objednala tuším keď som bola v 12tt a to mi aj knižku dala 🙂

x_mery_x
15. aug 2023

Staci v 8tt alebo v 9tt

horskaholka
15. aug 2023

Najlepšie zavolať. Mne kázal prísť napr. týždeň po meškajúcej menštruácii, aby pozrel, ci nejde náhodou o mimomaternicové tehotenstvo. Potom objednal ešte o 2t a potom az v 12tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre