Ahojte chcem pomôcť kamarátke nech sa ukľudní , ona sa bojí že keď užila týždeň pred tabletku po a o týždeň malá s mužom ďalšiu nehodu no druhý raz tabletku už nevzala ale bojí sa či nebude mať nejaký vplyv na vývin babetka ,lebo terás asi nezistí či jej ťa tabletka rozhádzala hormóny ak otehotnie ,,,,a má strach aký by ste mali názor na to vy? 🤷🤷🤷🤷
@simsalabim to je jasné ja viem ,terás ale nepotrebuje kazanie čo mala užívať ,keď už sa stalo 🤷 ona si je toho vedomá ale stalo sa nooo a to už sa nevráti späť
Nech zajde ku svojmu gynekologovi, odpovie jej na vsetky otazky.
Myslim ze bat sa nejak extra nemusi, ked bude mat rozhadzane hormony tak sa pripadne oplodnene vajco neuchyti a nebude prospievat. Ale pribehy su vselijake, treba pockat a uvidiet. Ale pripadnemu plodu to neuskodi.
Asi by pomohlo k ukludneniu aj vediet, v ktorej faze cyklu bola, ci boli vyssie sance na otehotnenie alebo ani nie.
Treba pockat uz, no co.
A teda medzitym premyslat o antikoncepcii, je ich mnoho, aj nehormonalnych. Take teliesko, je to na jednu - dve navstevy dr. a na par rokov antikoncepcia vybavena.
Ak nepríde ms nech si spraví test. Aj keď po tabletke bude mať asi naburany cyklus. Záleží od toho, ktorý deň cyklu sa stala nehoda. A potom bud antikoncepcia, alebo aspoň pharmatex.
@7kikuska7 No druhá nehoda sa im stala presne den pred ovuláciou
Ja som ostala tehotna aj napriek uzitiu tabletky a všetko je ôk dcéra má 5 rokov a je úplne ok.
@lucka527 tak to som rada aspoň nejaká dobrá správa 👍🤗🤗🤗
my tuto vela nenamudrujeme ci to moze/nemoze uskodit...kazda to mozeme znasat inak, cize najlepsie by na to odpovedal odbornik...
sorry ale toto su take temy ze dovi 😀 ked sa boji, nema sa nechat davat pretahovat alebo zvolit (lepsiu/inu) formu ochrany....a btw mat v priebehu mesiaca hned 2nehody (lebo pises ze mala "dalsiu") to uz co je... po prvej sa jej "kontrolka" v hlavicke nezasvietila? pod nehodou si predstavim akurat tak prasknuty kondom - takze muz/partner by sa mal zamysliet jaku gumu si natahuje..... vsetko ostatne mi ako nehoda nepride...
@mykka presne tak dva razí sa im roztrhol kondóm značky Durex tiež neuveriteľné ale stalo 🤷🤷
Odkaz kamarátke že na svete behá plno deti ktoré sa narodili aj napriek tabletke po 🤗
Že je sprostá a nikto je nepovie či bude niečo bábätku, ti je môj názor.
@martul prečo by mala byť sprostá???? celých 6 rokov používajú kondóm akurát tento mesiac sa im stali tieto dve náhody a to akože terás čo, raz užila tabletku a nečakala že sa to zopakuje no kvôli tomu je sprostá že sexsuje zo svojim priateľom a užila tabletku????a to že antikoncepciu do seba nechce pchať tak ju chápem každý má na to svoj názor.
To je zvlastne. Durex pouzivam desatrocia bez najmensej nehody. No tak teraz uz nic. Urobit test o 2-3 tyzdne a v pripade + vysledku sa rozhodne, co dalej.
@simsalabim no zhodli sa s mužom ak sa im teda podarilo školu ona preruší ,lebo je na vysokej a potom si ju dokončí
Antikoncepciu do seba nechce pchať, ale v pohode vopchá do seba tabletku po, čo má v sebe viac hormónov, ako celý blister antikoncepcie. Toto je výrok hodný oscara 👏 . Tá tabletka po jej mohla tak rozhodiť cyklus, že ťažko povedať či po týźdni od užitia mala ovuláciu. Skôr nie ako áno keďže v tej 1 tabletke je toho kopec. Veľa krát sa stane, že tabletka po nezaberie a na zdravie plodu to nemá žiadny vplyv, ale je to 50:50 . Inak tieto rady pre ,,kamošky" mi prídu rovnaké, ako keď chlap príde kúpiť viegru pre ,,kamaráta"
Mala som kamošku, ktorá túto tabletku PO jedla dosť často....jej frajer sa nám kamošom sťažoval že jej prepína....
Sranda že si nedávali väčší pozor
Tabletka po a dieťa. Dilatácia obličkovej panvičky 2. Stupeň, nezostupeny semennik jeden( odstránili nebol dobre vyvynuty) slabá imunita. Bronchitialny astmatik. Rodičia a aj blízka rodina žiadnu z týchto diagnóz nemá. Či to je z tabletky po ti neviem povedať ale prvá dcérka úplne zdravá žiadne z týchto veci a pri nej nebola vzana. Našťastie sú to všetko veci s ktorými vie úplne normálne fungovať teraz aj v budúcnosti.
a nechapem ako co jej ty s tym chces pomoct? spravila chybu, tak teraz treba cakat, fakt nechapem nedavam si pozor robim hlupe rozhodnutia tak hold nasledky mozu prist hocijake.,
@simonkaa27 uplne suhlasim 👍👍👍
tabletka po nezabrani oplodneniu vajicka, len zhorsi podmienky pre jeho uhniezdenie a zahusti vaginalny sekret, takze v nom spermie nepreziju, resp. sa horsie pohybuju.
z tohto pohladu bolo uzitie druhej tabletky po uplne zbytocne, este doznievali ucinky prvej.
tabletka PO nema vobec ziadny vplyv na zdravie buduceho dietata. Rata sa s tym, ze vajicko uz moze byt oplodnene, nie je to potratova tabletka.
Ani sa jej necudujem, ze sa boji uzit dalsiu tabletku, ved je to sama chemia. Rozumnejsie by bolo proste si davat pernamentne pozor, ved tolko veci na to existuje
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ze kamoska by si mala zvolit rozumnejsiu firmu antikoncepcie.